Sziasztok!
Üdv itt Szekusanne!
Én csak látásból ismeres a főorvost. Szentesen ő vezeti az osztályt. Annyit tudok róla, hogy elég humános, egyre több dolgot enged meg (dúla, apuka jelenléte) De nem beszéltem még olyan nővel, aki nála szült volna.
Te hova valósi vagy? Szegeden élsz? Írj magadról! Itt fogsz Szentesen szülni?
Zita!
De jó, hogy jelentkeztél! Nem semmi, hogy mennyire fejlődnek az ikrek. És, hogy már 7,5 hónaposak...telik az idő!
A cukkinifőzeléket én is a neten találtam. Teljesen úgy készül, mint a tökfőzelék.
Cukkínifőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gyalult cukkíni
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
2 dkg zsír,
pirospaprika, liszt, cukor, citromlé, egy csokor finom kapor
Elkészítés:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A cukkínit a hagyma másik felével felengedem annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, teszek bele 4-5 kávéskanál kristálycukrot, egy csokor kaprot egészben és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Íze nagyon hasonlít a tökfőzelékre. Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg gyalult cukkíni
1 kis fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
2 dkg zsír,
pirospaprika, liszt, cukor, citromlé, egy csokor finom kapor
Elkészítés:
A hagyma felét lereszelem a fokhagymával együtt és lesózom, félreteszem.
A cukkínit a hagyma másik felével felengedem annyi vízzel, hogy csak félig lepje el, teszek bele 4-5 kávéskanál kristálycukrot, egy csokor kaprot egészben és 2-3 kávéskanál ételízesítőt, és fedő alatt addig főzöm, míg megpuhul.
Ha a főzelék megfőtt, belekeverem a rántást: forró zsíron zsemleszínűre pirítok 1-2 evőkanál lisztet, belekeverem a reszelt hagymát és fokhagymát egy csipet pirospaprikával, majd felöntöm 2 dl tejföllel és jól elkeverem a tűzről lehúzva. Ha a rántást belekevertem a főzelékbe, hagyom, hogy még egyet forrjon és leveszem a tűzről.
Íze nagyon hasonlít a tökfőzelékre. Feltétnek ízlés szerint adhatunk sült kolbászt, hideg sült húst, tükörtojást, fasirtot, pörköltet.
http://kifozde.try.hu/ Itt megtalálod.
A keresztelő jól sikerült, most volt vasárnap. Ettünk egy finomat, és az idő is jó volt ránk.
Vanessza jól tűrte a ceremóniát, nyugodtan ült a keresztanyja ölében és integetett mindenkinek. Teszek egy fotót róla!
Mikor jöttök Szentesre? Szólj, mert akkor talizhatnánk. Nagyon kíváncsi vagyok a gyerkőcökre.
Most megyek, mert hiányol a leányzó!