Kataa
Én is fair voltam, még próbaidő alatt megmondtam, hogy babát várok és akkor még kirúghattak volna. Ráadásul a volt főnököm felesége dolgozik még annál a cégnél és nem akartam kényelmetlen helyzetbe hozni, hogy a cég nyakára hozott egy terhes csajt. De akkor a nagyfőnök is azt mondta, hogy nem baj, örülnek neki és maradjak nyugodtan, nem is érti, hogy miért gondoltam, hogy kiteszi a szűröm a baba hallatán (merthogy ezt terjesztette róla mindenki). Csak néztem, hogy ilyen rendes volna? Úgy volt, hogy augusztus végéig biztosan maradok, addig befejezem a franchise kézikönyvet és utána lassan szerzünk a helyemre valakit, akit betanítok, aztán az állapotomtól függően majd meglátjuk, hogy mikor megyek táppénzre. Na, eltelt úgy 2 hét, reggeli szédülés a metrón, tisztára leizzadtam, kint fújt a szél, klassz arcüreggyuszit kaptam, nem mentem dolgozni 1 hétig. Mire visszamentem, az utódom már ott csücsült a helyemen és ott kerülgettük egymást. Neki kínos volt, hogy így odarakták, mindig átadta a helyet, hogy üjjek csak le a géphez, neki ez így elég ciki, én meg mondtam, hogy maradjon csak, mert ezt már ők eldöntötték, hogy ő marad, dolgozzon csak, azért vették fel. Úgyhogy két napig ott ültünk egymás mellett és beszélgettünk meg magyaráztam neki a dolgokat. Első nap nem is tudtam beszélni a főnökkel, hogy most mi van. Másnap mondta, hogy ez van. Aztán van egy unszimpi pénzügyi vezetőnek nevezett (excelt távolról sem ismerő) munkatársa, aki a kínos ügyeket (pl kirúgás, felvételi beszélgetésen sarokba szorítás) intézi, őt rámszabadította és szépen megkértek (ez már próbaidő utánra esett), hogy mondjak fel, merthogy ők nem rúghatnak ki. Én meg totál hülye vagyok ezekhez, hogy akkor nekem hogy járna pénz meg ezek. Úgyhogy mondtam neki, hogy majd holnapra válaszolok, de nem tetszik ez nekem. Aztán még "jótanácsot" is adott, hogy elmehetek passzív táppénzre a szülésig. Aha, csak kiderült, hogy azt közben asszem 4 hónapra csökkentették és nekem több lett volna hátra a szülésig. Meg gondolom a 3 év otthon azért beleszámít a munkaviszonyba, ha meg munkanélkülin vagyok, akkor meg nem. Úgyhogy beszéltem párom munkaügyesével, aki mondta, hogy semmiképpen se menjek bele. Másnap mondtam, hogy én nem megyek sehová. Aztán addig húztuk vontuk, hogy kénytelen voltam elmenni táppénzre és hiába járna a teljes fizu, még ha munkaképtelen is lettem volna - mentem haza gubbasztani. Eleinte elég rossz volt, de aztán rájöttem hogy lehet elütni az időt. Meg legalább tök nyugisan szépen fel tudtam készülni, jártam tornára, sokat aludtam, főzőcskéztem meg ilyenek.
Úgy két hete voltam bent papírokat intézni, akkor vittem be Balut először, a főnök nem is köszönt. Amúgy ők gyereket nem is akarnak a barátnőjével, úgyhogy innen is fújhat a szél. Ja, meg a főnök olyan, hogy ha kirúg valakit, akkor ez a pénzügyes végzi a piszkos melót és a főnök csak akkor megy be, ha az illető már elhúzta a csíkot. Szóval innen már nem is kell mondanom semmit azt hiszem....
Na, most volt mit olvasnotok.
Hát, akkor más kukist kell keresnem, hogy mi legyen.
Egyelőre nem leselkedik rá háziorvosi veszély.
Zsuzska
Bizony, pihenjél. Csak az a kár, hogy nem lehet a pihenést gyűjtögetni és elrakni a szülés utáni 2 hónapra. Bár 1 hónapnyi is elég lett volna, az elég húzós volt. El sem tudom képzelni hogy csináltam végig, amikor most is kivagyok, ha egyszer fel kell kelnem éjszaka.
Bár mostanában megint felkel kétszer is, úgyhogy mégiscsak képes vagyok rá.
Nekünk a kenguru nem vált be. Illetve kaptunk egyet, az nagy volt rám, így nem tudtam használni. Aztán áprilisban a virágkiállításon kipróbáltuk, párom vitte, de nem volt oda érte. Elég nehezen aludt el, megszokta, hogy szépen fekve kényelmesen aludt eddig. Meg a szemébe sütött a nap, de a fejét meg jobb szerette arra fordítani. Aztán valahogy azért elaludt, de nekem nem annyira jött be. Meg most már egyre nehezebb, most meg azért nem.
Ja, amúgy ide termékmenedzsernek voltam felvéve, aztán közben kiderült, hogy franchise kézikönyvet akarnak, én meg már írtam olyat, úgyhogy franchise menedzser is lettem. Illetve most már voltam...
Doryy