Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kicsi országunkban van még olyan anyuka akinek 3 évesen az evés még mindig problémát jelent a gyermekénél?
Sajnos lányomnál igen,és ezt a súlya is tükrözi.
Mi már minden létező vitamint"csodaszert"kipróbáltunk,de átütő
sikert egy sem hozott,vagyis egytől se kezdett el látványosan jobban enni.
Mi 3éves 3 hósak vagyunk és nem egészen vagyunk 12kg-sak.
Van még valaki aki így szenved a gyermeke nem evésével,súlyával?
Aki ebben a cipőben van légyszi írjon!
Kory

Kép

Kép
 
 


Sziasztok, és szia kory...

Sajnos, a te problémád nagyon ismerős nekem is, pedig nem szeretném...az én kislányom most volt nemrég 8 hónapos és nem akar enni , egyszerűen szinte semmit, csak egy kevés nasit és bármit próbálok főzni, akkor sem kell neki, egyszerűen kiköpi és űvőlt. A súllya is tükrőzi a drágámnak az evési szokásait, mert csak 7 kg. Tápszert, tejpépet, sem hajlandó megenni, és már szinte idegsokkos leszek tőle, hogy nem eszik. Amúgy nagyon ügyes, okos kislány, mert már feláll és felül egyedül és nagyon formás, hosszú baba...
Szóval, kory mi is hasonló cipőben járunk...de látom, hogy van egy kisfiad is, ő legalább jól eszik?
Bár azt mondják a dokik is , és a védőnők is, hogy vannak ilyen babák, ő ilyen fajta és nem kell állandóan aggódni, persze könnyű mondani....főleg amikor sétálunk és kismamákkal elkezdek dumcsizni és mindegyiknek 2-3 -or akkora a súllya, mint a lányomnak...na erről ennyit....szóval kitartás...hátha jobb lesz... [/i][/b][/url]


Szia/Sziasztok!

Ildi!
Hát a leírtak az mind ismerős!
Az én lányom 1évesen volt 7kg. és 74cm.
Gondolhatod!
Ilyen kicsinek,mint a te gyerkőcöd,szinte berögződés szerint tiltakozott a kaja ellen egy bizonyos mennyiség után.
Persze a mennyiség mindig csak minimum adag vagy annyi sem volt.

Azért szomorú vagyok,azt hittem többen vagyunk akik ebben a cipőben járnak!!!
Légyszi aki még evési gonddal küzd az írjon!
Kory

Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Peti fiam 2 nap múlva lesz 3 éves.. De nagyon rossz evő,én még ilyet nem láttam.. A csajszikkal nincs probléma.. Peti viszont iszonyat LUSTA. Ha nem etetném,még ennyit se enne. Inkább inna egész nap,az egyszerű. Sokszor még a kedvenceit is lusta megenni. Nem tudom oviba adni,mert nem enne semmit egész nap.
És akkor arról még nem is írtam,hogy amikor meg ugye éhes,hát olyan hisztiket vág le,hogy a szomszéd utcában is hallják...... :?

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
 


Barbamami!
Azt nem írtad,h.hány kg?

Kép

Kép
 
 


Szia Kory!
Nem vagy egyedul a problemaddal, csak szerintem meg nemigazan talaltak ra az emberek a topikra.
Rebeka lanyunk ket honap mulva lesz harom eves, es nagyon, sot, inkabb ugy mondanam, hogy borzasztoan rosszul eszik.
Egyebkent ez mar egesz pici koraban kijott nala, csak akkor meg nem tudtam, hogy innen fuj a szel. Azt hittem, nincs eleg tejem, azert nem no ugy, mint az osszes altalam ismert hasonlo koru gyerek Ejszakankent fejtem, hogy napkozben potolhassam a "hianyt|". Aztan honapok, evek tavlatabol esett csak le, hogy lusta volt a lelkem kajalni. A mai napig nem erdekli a kaja. Most azt hiszem, 12-13 kilo kozott van valahol a sulya.

Az igazi gond csak akkor van, amikor beteg, es annyira legyengul, hogy mar a bebipepet sem tudjuk beletenni, mert azt is kihanyja. No ilyenkor egyszeruen lehetetlen a gyogyszereket beadni neki, mert azzal a gyomrat csak meg jobban tonkrevagjuk.

Januar ota minden nap gyumolcspepet adunk neki, nem kicsit eroszakos modon, mert kulonben kakilni sem tudna. Szoval kepzelheted.

Udv
Gem

Kép Kép Kép
Kép
 
 


Kory:
Hát nem nagyon méregetem,utálom a mérleget. 15 kiló körül van,ehhez ráadásul olyan magas,mint egy 5 éves. (Hát,a szülei is 180 fölött vannak..)
A múltkor bevittem a suliba,mikor mentünk a nővéréért. A MÁSODIKOSOK sorban álltak az ebédhez,ő is beállt a sorba :D . Pont akkora volt,mint a két legkisebb másodikos... :shock:

És ráadásul nagyon sokszor napi 2x is kakil. Arra már rájöttem,hogy nem bírja az olajat. Az olivát igen (persze csak az extra szűzet..),de a napraforgóolajakat nem. Mondjuk az apja se,szóval ezen nem lepődtem meg. De kénytelen voltam átállni a zsírra.. :? :?

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
 


Sziasztok

Hát a nemevésről ódákat tudnék zengeni. A lányom 1-től 3 éves koráig szinte alig-alig evett valamit. Azt is úgy, hogy állandóan meséltünk neki, stb. Aztán valamikor 3 éves kora körül megszerette az evést. Most egyszerűen ZABÁL, hihetetlen, milyen mennyiségeket. Eddig évente hízott 1 kilót, most pár hónap alatt. Most nincs egészen 13 kg, de most jutottam el oda, hogy nem aggódok. EGyébként ha nem eszik, semmit de semmit nem tudsz csinálni. Sajnos én elkövettem azt a hibát, hogy állandóan kínálgattam mindenfélével, amikor egyszer rájöttem, hogy reggelire készítek nekik szendvicset, goffrit meg gabonapelyhet és egyiket sem eszik meg.... Na ezt befejeztem. Eszik nem eszik nem kap mást. Az agyamat is át kellett állítanom, hogy ne ezen járjon állandóan. Tömni nem szabad, mert az mindig visszaüt. Szóval mostmár Hannával nincs gond, viszont kezdődik Levinél a fogai miatt. Hát ő meglátja a kaját és azonnal közli, hogy NEM. De neki a súlyával nincs gond, így nem aggódok, másfél évesen közel 13 kg...

Szóval kitartás, az a tapasztalatom, hogy általában a rossz evő gyerekek is egy idő után megváltoznak, és megszeretik az evést.
Ja, valaki írta, hoy azért nem adja be oviba, mert nem enne. Ez nagy tévedés. Ott egész mások a szokások, na és a csordaszellem, ráadásul sokkal jobban elfárad, mint otthon, több energiát igényel. Szerintem rögtön elkezdene enni, ha ovis lenne.
Na ennyi voltam.
Sziasztok

Ildi
Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok.

Végig olvastam a hozzászólásokat és megállapítottam, hogy bárkivel szívesen cserélnék. Az én kisfiam 2 éves és 8 kg na Ő tényleg vékony főleg ha hozzáteszem hogy 3.8kg-al született. Tehát két év alatt 4 kg-ot sikerült csak magára erőltetnie.
Szóval irigykedek a 10-12 kg-os gyerekek miatt.
Szép napot.
 
 


Alpha01!

Örülök,h.Ránk találtál.
Jó tudni,h.más is aggódik ilyen dolgokon,mert én valahogy
minden gyereket,olyan nagy darabnak látok,persze az enyémen kívül.
Mi továbbra is 11kg pár dkg-ok vagyunk,és köv.hó végén már
3,5évesek.
Hát a mi ovis csoportunkban sincs ilyen vékony gyerek.
Mindig attól rettegek,jaj csak nehogy beteg legyen,mert akkor szó szerint a tiszta vizen kívül semmi sem kell.1hét alatt ledob 30-40dkg-ot,amiért fél-1 évet kínlódunk.
Na,olyankor szokott még az életkedvem is elmenni!!!
Alpha01!
Ti szimplán keveset esztek?vagy esztek csak így gyarapodik?
Ti miket próbáltatok és voltatok-e kivizsgáláson?
Ill.te mennyire tudod elfogadni,mennyire bosszant ez az egész?
Mert én 15hónapos koráig úgy gondolom elég sok depis hullámom volt.
Meg persze most is ,csak ritkábban!

Kép

Kép
 
 


Sziasztok.

Az én kisfiam Máté tejallergiás ami egy picit nehezít de nem vészes.
Az orvost marhára nem izgatta, hogy kicsi a gyerek pedig volt viszonyítási alapom mert nagyobbik fiam ebben a korban 4 kg-al volt nehezebb. Ez rengeteg ilyen pici gyerekeknél. Na mindegy ment a huzavona én akartam a kivizsgálást ő nem. Aztán orvost váltottunk de a kicsi szervezete addigra majdnem felmondta a szolgálatot ami kívűlről nem látszott. Kezdődött azzal, hogy mivel rettentő vékony volt (a kórházban a főorvos megszámolta a bordáit, mert két cm-re kilátszottak) így az immunrendszere is tönkre ment. Kapott egy tüdőgyulladást majdnem egy hónapig voltunk kórházban mert jött rá egy gégegyulladás, hörghurut, középfülgyulladás, + két rendkívül veszélyes fertőző baktérium. (Amire még a mai napig is kapja az injekciót hál istennek már csak egy van hátra) Február végén már szteroidozták mert annyira nem gyógyult és mivel nem volt miből fogynia így elképzelhetitek hogy nézett ki. De hangsúlyozom előtte is rettentően kis súlyú volt.
Ezen a betegség nem változtatott sokat hiszen ez egy hosszú folyamat végeredménye volt.
Alap helyzetben naponta 3-szor minimum kakil tehát az én kisfiamnál megállapították, hogy anyagcsere problémája van nem emészt hanem egyből átmegy rajta az enni valő. Valjuk meg így nehéz is enni. Időnként adunk neki folyékony tápszert amit kemoterápia és nagy szájsebészeti műtétek után szoktak adni, mert abban vitaminbomba van. Az egy baja hogy tejes viszont egy hónapban egyszer muszály hátha abból is valami felszívódik a szervezetbe. Szóval a vékonyságot nem szabad elhanyagolni és inkább mondja azt az orvos, hogy megint itt a hülye agonizáló anyuka minthogy ilyen nagy baj legyen belőle.
Az elmúlt két hónapban híztunk 30 dkg-t!!!!!!!!!!!

Na ez hosszú lett.
Sziasztok
 
 


Nem elég hogy hosszú amit írtam még sok hiba is van benne.

Bocsi álmos vagyok már.
 
 


Alpha01!
Jó,h.ilyen gyorsan válaszoltál.
Én a lányomat 2klinikára is elvittem kivizsgáltatni,Bp-re és
Szegedre a gasztrora.
Ekkor 4-5hónapos volt,de mi már vittük,mert már akkor alig lehetett
beleerőltetni a tápszert.Ivott 40ml-t,erőlködött,huzakodott,tényleg
szinte egy szükséges rossznak,majdnem kinzásként élte meg annyira
utálta.
Akkor csináltak neki allergia vizsgálatot,hasi uh,kontraszt anyagos folyadékot kapott,annak az útját követték fél óránként és 4órahossza
időtartamon át.Növekedési hormon vizsgálatot,vérkép,3napi széklet vizsgálat.
Gondolhatod ambulánsan hordtuk fel 200km-re,mert sajnáltam volna otthagyni.
Akkor ezek az eredmények jók lettek,egyedül kisebb fokú refluxot láttak,de ez még belefért hiszen 4hónapos volt.
Azóta orvoshoz nem vittük.
Kipróbáltuk a homeopátiát,különböző természetgyógyászokat,kineziológiát,de semmi.
Patikában kapható összes dolgot ami javíthatna az étvágyon.
Kicsit mindig ott bújkál a gondolatomban,hogy újra meg kellene nézetni egy dr.-ral,de a férjem hallani sem akar róla.
Szerinte pont elég már aminek ekkor kitettük a gyereket.
De mivel akkor még oly kicsi volt és tényleg nem is igazán fogyasztott tejet,lisztet(bár megszűrték),lehet nem is valós az az eredmény.
Persze ez csak az én fantáziálásom.
Mai napig tényleg 3,5éves mindenből eszik egy keveset,de olyan kevéssel megelégszik,ha meg még csellel kicsit adogatnál neki,képes undorból öklendezni,hányni.
De tényleg szörnyű egy 3,5éves kislány,11 kg.-mal.
Gondolhatjátok mennyire várom a nyarat,alig merem levetkőztetni.

Alpha!
És mennyi kg. volt mielőtt bekerültetek a nagy bajjal a kórházba?
És kb.mennyi lett?
És a szteroidok mennyit tudnak nyomni a súlyon?
Ill.ha most megállapították,h.gyors az anyagcseréje azzal mit lehet
tenni?
Kislányom is kakil napi 2szer ettől a kis kajától!
Találkoztál amúgy valaki jó gasztróssal,akibe szorult tudás és megértés kedvesség is?
Mert mi Bp.-en olyan hülyét fogtunk ki.
Kory

Kép

Kép
 
 


Alpha01!

Hová tüntél?
Légyszi írjál!
Kory

Kép

Kép
 
 


Na látom ez a topik is meghalt.
Pedig én is csatlakozni szerettem volna.
Az én kisebbik fiam 12-én lesz 5 hónapos és nagyon sokat küzködök az evésével. Tápot egyáltalán nem eszik és a normál kajákat is nagyon nehezen fogadja el. Neki a súlyával nincs próbléma, bár nem tudom miből táplálkozik.

Na ha újra jön valaki akkor én is visszanézek és folytatom.

Amúgy mi a Bókay gyerekklinikára járunk Dr. Bókay Jánoshoz. Még folyamatban vannak a vizsgálatok. Eddig azt derítették ki izotópos vizsgálattal, hogy refluxos és erre kapott 2 féle gyógyszert.

Kép
Kép
Kép


Szia Titanilla78!

Én még vissza szoktam nézni,és habár én nyitottam, tényleg nem pörög a topic!
Én ebből azt szűröm le,h.vagy kevés ilyen gyerek van,vagy kevés szülőt aggaszt ez a dolog annyira,mint engem.
A legrosszabb nekünk is a tápszeres ill.a kezdetleges hozzátáplálós időszak volt.A tápszertől már undorodott,a kanalasból meg olyan minimálisat evett,h.az arra nagyon kevés volt h.hízzon.
Ekkor tájt vizsgáltattuk ki mi is Szegeden és nálunk is felmerült a reflux,vagy másra nem tudták fogni.Mi Ranitidin B savlekötőt kaptunk,ami iszonyú keserű tabletta.Sokáig nem is adtam,mert az undortól kihányta.
Ő már lassan 4éves,mostmár azért nincsennek sztrájkjai,eszik ha nem is mindig túl sokat,de hízni nem igen hízik.12kg körülvan és ez nagyon kevés.
Nekem mindig hihetetlen volt amikor egy szülő leírja,h.nem eszik hozzá meg mond egy tök jó,vagy normális súlyt!
Szóval ezt nem értem!

Kép

Kép
 
 


Szia Kory!

Mi is születése óta küzdünk kislányunk súlyával, most 4,4 évesen 13 kg. Az utolsó kilót 1 hónapja hízta fel, mert adtam neki abból a shake-ből, amit eredetileg nekem ajánlottak (nekem is híznom kellett, s én is egy kilót felszedtem az elmúlt hónapban, miközben centikben vékonyabb lettem). Ez egy por, amely fehérje alapú, ráadásul növényi eredetű, így az emberi szervezet még könnyebben bontja le. Borinál és nálam is bevált! És azóta nincs székrekedés sem. S nem mellékes, hogy nagyon finom! Én az eredeti formában tejjel turmixolva iszom, Bori joghurtba vagy pépesített gyümölcsbe keverve kapja. 4 féle íz van (vanília, eper, csoki és krémes keksz), mi az utóbbit fogyasztjuk jelenleg, de jó alternatíva a csokis ízű is, kakaóként tálalva.
Ha érdekel, szívesen mesélek még róla, szerintem érdemes kipróbálni, nekünk nagyon bevált! Kár, hogy nem hamarabb találkoztam vele.

Üdv.: ktc
ktc
 
 


Szia Ktc!

Nagyon örülök,hogy írtál,mindenki sorstársnak nagyon örülök ebben a témában! :)
Először is nagyon szép és különleges a kislányod neve.
Mi is rengeteg alternatívával próbálkoztunk,tényleg nincs olyan gyógyszertári készítmény,vagy láncolatnak a terméke amit ne próbáltunk volna.Homeós dokinál,Bach virágterápiásnál,alternatív orvosnál,szóval igen sok helyen próbálkoztunk,de sikerrel sehol sem jártunk.
Nekünk a Peritol volt a legjobb,de a mellékhatásai miatt nem merem adni,jobb is nem elolvasni,meg belegondolni,mert kómától kezdve hülye dolgokat sorol fel,bár anno a férjem is kaptaés semmi baja nem lett.
A másik gond vele,hogy kb.5nap után megszokja a szervezete,és máris nem eszik többet.
Egyébként én az evésünkben ott látom a hibát,hogy Kinga napi 4alkalommal minden esetben eszik,de a szinte több éve megszokott adagját.Mivel nem eszik többet,a gyomra erre lehet beálva így a súlya is stagnál.
Említetted ezt a port,én is próbáltam hasonló kalórizáló dolgokkal,kicsinek a Fantomalttal(nem vált be),most meg a Nutridrink italt próbáltuk meg,próba erejéig,mert a dr.nőnk nem igazán díjazza,a mesterségesen előállított zsír,szénhidrát miatt.
Szerinte sok év múlva ennek lehetnek tünetei.
Mindegy én felírattam vele,de Kinga a napi 2dl is úgy itta meg,hogy kb 10 részletben,olyan undorral,hogy azt néztem mikor hány.
Sokszor volt a határán,pedig ez is kibírható íz.
Nagyon örülök,hogy végre ajánl valaki valamit,meg kérlek írd is le részletesen,h.mi ez,mennyi kell belőle,receptes-e stb..?
Félek,h.nem tudnám Kingának miben beletenni,mert pépes gyümölcsöt ő nem enne meg,pudingot esetleg abból is kb.120ml,és azt sem enné meg minden nap.Kent kenyérre meg nem szórhatom.
Kakaót sem szereti.
De nagyon kiváncsian várom,hogy mit írsz róla.
Kory

Kép

Kép
 
 


Sziasztok Lányok!
Nekem három és fél éves a kisfiam, most lett 14 kiló, nagy-nagy nehezen, másfél éves kora óta jöttek a gondok a nem-evéssel, nem gyarapodással. Voltunk már lisztérzékeny-gyanúsak, de aztán mégsem az, állítólag túlaggódtam a dolgot, és azért nem evett. Most hízott az utóbbi három hónapban másfél kilót, nyár elején volt 12 kg körülbelül. Aztán eszembe jutott, hogy gyerekkoromban én is rosszevő voltam, és polyvitaplexet kaptam étvágygerjesztőnek. Talán próbáljátok ki, nekünk bejött, nem kellett egy levéllel sem és már használt is. Ha lanyhult megint az étvágy, megint kapott belőle. Semmilyen vitaminkészítmény, amit azelőtt rámtukmáltak (három kül.) , nem hozott ilyen hatást. Ez a sima mezei pirosbogyós polyvitaplex, csak úgy volt hajlandó bevenni, hogy összetörtem mozsárban ( a végén már ő), és ici-pici vízben feloldottam(nagyjából) és egy jó adag málnaszörpöt (töményen) döntöttem hozzá :) . Az eléggé elfedi az ízét.
Persze, ha beteg, vagy allergiás a gyerek, akkor nem ez a megoldás, de egy próbát sztem megér.
Sok szerencsét vele :)
 


Szia Kory!

Ez nem receptes dolog, teljesen különálló. Táplálékkiegészítő, nem gyógyszer. Táplálkozástudományi szakemberek fejlesztették ki, köztük a magyar Halmy László professzor és Luigi Ignaro Nobel-díjas tudós. Én ezek miatt mertem egyáltalán megvenni. Életmód-tanácsadóknál lehet hozzájutni. A felnőttek napi adagja kb. 400 ft-ba kerül, gyerekeknél kb. a fele is elég (bár én Borinak majdhogynem a felnőtt adagot adom :P ). Nem fog állandó hízást eredményezni, mivel a szervezet normális működését teszi helyre - Bori pl. azóta gyakrabban iszik, a veseműködése is jobb, a rosttartalom miatt pedig a széklete is rendben van. A napokban mértem, újabb fél kilót felszedett, pedig a múlt hét közepén 2 napig hasmenése volt (valamit elkapott vagy lehet, hogy pszichés volt...). Lehet ám, hogy az is segít, hogy Lenkei-féle vitamint eszünk, Bori eddig por alakút, most folyékonyat. Neki csak ilyent tudok adni, tablettát nem lehetne lenyeletni vele, a rágótabletta pedig eleve kizárt (nem nagyon rág). Pedig sok jó vitaminkészítmény van!

Ja, kedvenc történetem, hogy egy bácsinak úgy adták ezt a shake-port, mikor nem indult meg a vizelet-kiválasztása a kórházban, hogy vittek neki krémest, azt imádta, s a tetejéről leverték a porcukrot, s ezzel szórták meg. Hamar meg is oldódott a problémája! :wink: És ez tényleg megtörtént! Ez csak egy tipp a leleményességre!

Domimama! Nekünk Bori pici korában a Béres cseppet ajánlották, s ideig-óráig hatásos is volt. A polyvitaplexet még nem próbáltam, most szerencsére elindult a hízás, de ha megtorpan, ki fogom próbálni. Köszi a tippet!

Ha addig már nem jelentkeznék, áldott, békés karácsonyt kívánok nektek!

Szeretettel: Ktc
ktc
 
 


Bocsi, még annyit: nem a szénhidrát kell, ha hízni szeretne valaki, hanem a fehérje! (Akárcsak a fogyásnál...) Ha érdekel, írj privátba vagy a katica kukac kisgyerekesanya pont hu e-mail címre, s küldök egy jó kis összehasonlítást a háromféle étkezés hatásairól (szénhidrát-alapú, fehérje-alapú, semmit nem eszek - típus)

ktc
ktc
 
 


Igen, mi is Béres cseppeztünk, és nem volt hatása... mármint étvágyra, hízásra.
 


Ktc,Domimama!

Köszi,h.írtatok!

Ktc!ezzel az újabb fél kg-mal,amit írtál,hát nagyon irigy vagyok!
Légyszi,megadom az e-mail címem és légyszi küld át a termék nevét,adagolását,a tudni valókat és a beszerzési lehetőséget!
Ha bevállik,örök hálámmal foglak üldözni.

Domimama!

Ilyen formában még nem próbáltuk a polyvitaplexet,csak szirupban,úgy mint ahogy a vitacolánt is,de úgy nem hatott.
Mi tényleg szinte mindent próbáltunk,Béresen is túl vagyunk,de átütő
sikere nem lett semminek.

Tegnap voltunk 4évesek,és 12,2kg-ok voltunk :cry:

Mondjuk ez legyen életében a legnagyobb baj,hogy vékony!

Kory
szaborenata80@freemail.hu

Kép

Kép
 
 


Kory!
És milyen magas Kinga?
Az én kisfiam pont 100 centi a 14 kilójához. Három és fél éves. Dokinénink szerint magas a korához, illetve hozzánk képest. Mi a párommal nem vagyunk magasok, 165 és 175 centik.
 


Domimama!

Kinga 99cm,és 12,2kg és ő most 4éves!
Akartam kérdezni,h.a Polivitaplexet mióta szedi,illetve
milyen adagban/nap?
Ha már nem hat abbahagyod,majd kis idő múlva ismét elkezded?
De jó is lenne ha nekünk is beválna!
Tényleg annyi mindent kipróbáltunk.
Béres,vitacolán,immuno,homeo,bach virágterápia,aloe,ökonet és
sorolhatnám.
Kisfiadnak amúgy korához képest szerintem jó a súlya.
Én legalábbis örülnék neki.
Ha kiváncsi vagy a kislányomra akkor nézd meg az Immudrendszert erősítő vitaminok topicba,oda szoktam írni,és most tettem fel képeket!

De jó lenne,ha ktc is jelentkezne!

Boldog Karácsonyt!

Kép

Kép
 
 


Szia!

A polyvitaplexből (azt hiszem két levél van a dobozban), nem kellett, csak talán a kétharmada egy levélnek, aztán két hónap múlva csökkent az étvágy, akkor megint kapott, szintén fél és kétharmad levél között, nem emlékszem már rá, azóta rendületlenül megy fel a súlya, na azért nem drasztikusan, de megnyugtatóan :)
Még maradt itthon a dobozból :)
Majd átolvasom a topicot karácsony után, bár én nem vagyok nagy vitaminpárti... az átéltek ellenére sem....
Másrészt a kisfiam nagyon egészséges, szinte sosem beteg, szerintem ha a kislányod is az, akkor ne aggódj. A dokinénink mondta, ha jókedvű, szép a bőre, akkor nincsen baj.
Persze én beszélek.....
Boldog Karácsonyt Nektek is!
 


Domimama!

Én csak azért említettem a topicot,mert most tettem fel szülinapi fotót a lányomról,és ott megkukkolhatod!
Még azt megkérdezhetem,h.e gy nap hány szemet adtál ill.milyen napszakban?
Kory

Kép

Kép
 
 


Már értem :)
Megnézem, persze.
De a kis fotón is csodaszépnek látom a lányod. :)
Naponta egy szem, összetörve, ahogy épp eszembe jutott.... :)
Igyekeztem evés előtt fél órával, hogy miért, nem tudom megmondani, talán, hogy jobban hasson, és éhes legyen.
 


Domimama!

Ma ment a férjem a gyógyszertárba,és felírtam neki
a polyvitaplex tabit és nem volt, azt mondták hiánycikk.
Látod minden ellenünk van,h.mi is híznánk egy kicsit :lol: !
Amúgy Domi milyen kisfiú?Szereti az ovit?van testvére?
Te hány éves vagy?Hol laktok?Hol doliztál?

Kár,h.ktc nem jelentkezik!

Kép

Kép
 
 


Szia kory! 2.5éves a kislányom.Mi is szenvedtünk az étvágytalanságtól,nem akart megenni semmit,hó fehér volt,fekete karikás a szeme,kilátszottak a bordái. Minden étkezésnek sírás lett a vége.Próbálgattunk mi is mindenfélét,de hiába.Egyszer csak a házi dokinéni mondta,h. próbáljuk meg a Multikid szirupot vassal,ez egy speciális tápszer,recept nélkül ugyan annyi,mint felírva.Nagyon erős vas íze van,de mindíg adtam neki üdítőt utána,h.elvegye az ízét.Szóval kb.:2hét után a kislány evett sírás nélkül,A második üvegnél már Ő MONDTA,hogy kér enni,mert nagyon éhes.Azóta szépen gyarapszik :P Próbáljátok meg,hátha nektek is beválik!!Ha kipróbálod és hatásos,tudatnád velem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.12.28 00:56-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Kory, nem tűntem el, csak akadt kisebb problémám a géppel...

A kislányod nagyon aranyos! A magasságához mérten érthetőbb a súlya is, az én lányom lassacskán 4 és fél éves lesz, s most 13,5 kg, magasságát régen nem mértük, de bőven 1 méter fölött van (114-es ruhákat is hord már). Mondjuk neki mindig megvan a kezdeti 2-2,5 kg lemaradása. :wink: De azt már nem is akarom bepótolni. Viszont meglepően magas kislány, mi nem vagyunk nagy termetűek. Feltétlenül írok neked privit is, de nem ígérem, hogy most, már nagyon fáradt vagyok.
Amíg privit írok, addig is kérlek, írd le egy átlagos napját a kislányodnak, hogy mikor, mit eszik! És nem mellékes az sem, hogy ti milyen magasak vagytok, s hozzá milyen súlyúak. Nálunk az egész család vékonydonga, így nem is várok nagy súlyokat Boritól. :D Egyébként amióta nem dolgozom ( 1 hete), kezdi összeszedni magát a kisasszony, végre újra "normálisan" eszik és alszik. Meg is látszik rajta. Végre újra van pocakja!

Ja, azért leírom Bori napi kaja-menetrendjét:
Reggeli: 1 nagy szelet kenyér valamivel kenve vagy felvágottal, utána 1 gyümölcsjoghurt belekevert lenmagliszttel, folyékony vitaminnal és shake-porral.
Ebéd: főtt étel, itthon leves nélkül. Utána 1 banán, s esetleg még puding.
Uzsonna: gyümölcsök (1 banán + 1 más) péppé törve, shake porral (régebben szimpla darált keksszel) dúsítva
Vacsora: 1 nagy szelet kenyér valamivel kenve vagy felvágottal, utána gyümölcsrizs vagy joghurt.

Tudom, nem tökéletes, de egyelőre most működik a dolog, mi ez ahhoz képest, hogy 2 és 3 éves kora között vacsorára minden este csak tejberizst evett, kenyeret meg 4 éves koráig egyáltalán nem akart...!

Remélem, kellemesen telt a karácsonyotok, s a őzsölésből a gyerkőcök is kivették a részüket! :wink:

Ktc
ktc
 
 


Ktc!
A kislányod makkegészséges!!!!!
Ha az én fiam ennyit enne :shock: , már elhízott volna!!!
Irigyellek.

Kory, írok majd privit :)
 


Domimama!

Várom a privid,és én is írtam!

Borcsi5!

Szerintem mi már ezt próbáltuk!
Fehér-sárga doboz,ha jól emlékszem egy kiskanállal az elején,amiben narancsos folyadék van.
Nekünk sajna nem vált be.
Szerintem lánykádnak azért lehetett jó,mert ahogy írtad fehéres volt,karikás szemekkel,lehet vashiánya volt,és mient ez helyreállt így lett étvágya.
Kingám nem fehér,és a vérképben a vasa is határon belüli volt.

De jó nektek csajok,ti 1-1 termékben azért megtaláltátok a megoldást,mi még mindig nem.

Ktc!

Privit is írtam,de egy részét ide is bemásolom:



Örülök,hogy írtál!
Válaszolok is a kérdéseidre.
Szóval Kinga 4éves,12,2kg.
Egy napi kajája,bár ugye ez nap,mint nap változó.
Reggeli:
Fél szelet kent kenyér(májas,vajas,mézes,lekváros)
Utánna oviba viszem fél 9-re.
Fél 13-ra érünk haza,akkor csak másodikfélével kínálom meg,mert az oviban levesből és a savanyúságból eszik csak.
Mindent megeszik végülis,főzelékeket kevésbé,de megeszi a székely káposztát,húsféléket,tésztaféléket stb
Délután tejszeletet vagy egy banánt,vagy mini kakaóst eszik pl.
Este szintén kent kenyér,vagy heti 2x 3x főtétel maradékot.

Nagyjából ennyi!
Tejtermék nem igazán jön be neki,tejet,kakaót nem issza,gyümölcsből is 3-4 fajtát eszik meg.

A hibát nem a válogatásában látom,hiszen húst,mindent megeszik,inkább abban látom,h.ő mindig ugyanazt a mennyiséget eszi.Erre lehet beállva a kis gyomra.Szóval kb.két éve fél szelet kenyeret tud megenni.Hiába teszek rá mást,hiába nem nekem,vagy nem otthon eszi,akkor is ennyi a max.
Ezért is lehet,h.a súlya már inkább szinten marad,mint hogy növekedne.

Nekünk egyedül a Peritol vált volna be,mondjuk csodát ez is 3-4 napra hoz,mert utánna hozzászokik.
De ezt a mellékhatásai miatt egyáltalán nem merem adni!


A terméket amit ajánlottál nem ismerem.
Tényleg mi már mindent próbáltunk,a Flavon lekvártól az Aloeig,az Ökonettől a Nahrin termékekig.
Nagyon sok pénzért rengeteg terméket vettünk,mindet egyszer,mert nem váltak be.Sajnos,mert én lennék a legboldogabb,
ha valami megoldást hozna.

Félelmem így látatlanban az,h.el sem tudom képzelni,h.mibe tegyem bele,ha ez por.
Pépes dolgot nem eszik,ilyet h.gyümölcspép,ilyenbe bele sem nyal,pedig a kis tesója eszik ilyet.
Tejterméket kakaót,tejt megint nem.

A többi kérdésemet leírtam priviben.
Ami lemaradt,én 159cm és 54-55kg vagyok,férjem 176cm és 78kg

Kory

Kép

Kép
 
 


Hol vagytok csajok?

Kép

Kép
 
 


Szia Kory!

Írtam neked mailt!

B.U.É.K!
ktc
 
 


Domimama!

Te merre vagy?

Kép

Kép
 
 


Domimama!

Már tudom túl beszéltük ezt a polyvitaplexes dolgot,de még eggy kérdés!
A neten néztem,2fajtája van:
Polyvitaplex8
és a Polyvitaplex junior drazsé
Nektek melyik van???
kÉPZELJÉTEK Kinga 31.-én bárányhimlős lett. :cry:
Ez 2hét,meg valószínű a kicsin is 2hét múlva fog jelentkezni,szóval ez a hónapom ezzel a ronda betegség kezelésével telik.

Kép

Kép
 
 


Szia Kory!

Szegény Kinga! Hogy viseli? Láza is van?

Domimama! Köszi! Furcsa szó ez az egészség... igen, testileg teljesen egészséges, szerencsére! Gracilis alkat - ezt szokták ráírni az orvosi papírjaira. Bár 1 évesen az egyik helyettes doki azt írta: alultáplált. Gondolhatod, mit éreztem, amikor megláttam!
Nálunk az egész család vékony alkatú, mindkét részről. Anyukám szokta emlegetni, hogy engem sem akartak 6 évesen iskolába engedni, mert nem voltam 18 kiló... friss főiskolásként pedig nem engedtek vért adni a 42 kilómmal... Azóta kicsit jobb húsban vagyok, de még nekem sem az igazi. Így hát Boritól sem várom el, hogy vastag csaj legyen, talán ez a tudat is segíti őt az erősödésben, mert már nem akadok ki a méréseknél. Vékony, de egészséges! Viszont most már ránkfér egy pontos mérlegelés! Nálatok mi a helyzet?
ktc
 
 


Ne haragudjatok, de nem tudtam írni, meg nem is tudok a hét közepéig, mert semmi, de tényleg semmi időm sincs most..
Dolgozom, közben betegek voltunk, Domi ledobott fél kilót :( , most előkerestem a polyvitaplexet megint...
Szóval: Polyvitaplex 8 filmtabletta
4 tablettát ettünk meg, ma evett először jól... megy a gyomortágítás.... :)
Majd jelentkezem.
Sziasztok
 


Sziasztok!

Domimama!

Hogy megy az elvesztett súly visszaszerzése?
Hogy eszeget Domi?
Akkor 4nap után már hatott is a Poly?
Jár oviba?
Kory

Kép

Kép
 
 


Szia Kory!

Nézd csak, miket találtam neked!

http://www.vital.hu/themes/health/rosszuleszik1.htm

http://www.vital.hu/themes/health/babazsur.htm

Remélem, jó ötleteket találsz itt! Minden rendben veletek? Rég nem jelentkeztél!

Domimama! Veletek mi újság van?

ktc
ktc
 
 


Ktc!

Köszi a tippeket!
Most Kingát megnézettük teljes ételallergiára,mert egy gasztrós doki
a fülembe tette,h.a lappangó lisztérzékenység tud ilyen alattomos lenni,h.semmi tünet,csak nem kielégítő a súlyfejlődés.
Még sajnos nincs eredmény,de nagyon reménykedek h.minden rendben lesz.
Bori most milyen súlyban van?

Domimama!
Írjál te is,ha van egy kis időd!

Kép

Kép
 
 


Szia Kory!

Most már nagyon mérni kell, pontosan nem tudom, hány kiló és milyen magas. Én már beletörődtem, hogy gracilis alkat, nem is akarok vasgyúrót nevelni belőle. :wink:

Nagyon bátor vagy, hogy megint elmentetek kivizsgálásra, tőled erőt merítve én is bejelentkezek. Ugyan most jó a gyarapodása Borinak, de jobb utánanézni. Gasztroenterológusnál még nem voltunk. :o Mikorra várható az eredmény?

Ma mindenképp megmérem Borkát, s akkor írok még!
ktc
 
 


Sziasztok, rég nem jártam itt.
Domi visszaszerezte súlyát, rá is tett 20 dekát, ma mértem.
A polyvitaplexet megettük, utána meg hajlandó volt bevenni a Béres Kid tablettákat, most ő kéri. Bár én nem vagyok nagyon vitaminpárti, kivéve talán télen, amikor nem elegendő esetleg a zöldség meg a gyümölcs, amit megeszik.
Kory, írtam privit két hete, de most nem látom se a kimenő, se az elküldött üzenetek között, valószínűleg nem küldtem el :?
Vettél lisztallergiatesztet is? Vagy egyből orvossal nézettétek meg?
Ktc, nálunk is ez a helyzet, vékony, de egészséges Domi. Ilyen alkat.
Mondjuk mi még nem járunk oviba, majd négyéves korától, akkor gondolom több betegséggel is összefutunk majd, amitől majd megint ledobja a súlyát...
Ez a lisztallergia egy utálatos dolog, és alattomos is, nagyon kell vele vigyázni, van aki csak felnőttkorában jön rá, hogy az a baja...
 


Sziasztok!

Rég írtunk!
Kinél mi újság?
Domimama!
Nem vettem,mert akkor már rég meg volt a beutalónk a dokihoz.
34 ételallergiára meg is nézték,+kiemelten a lisztérzékenységet amit 3 tényezőre lebontva is néztek+széklet.
És Hála az égnek mind negatív lett.
Nagyon boldog vagyok,h.ez lett az eredmény,mert egy lisztérzékenység nagy lemondással jár,ráadásul egy életen át.
De amúgy a súlya semmit sem mozdult.
Félek még kevesebb lesz,mert a jó idővel,jön a futkározás,bicajozás.
Ma is egész nap a bicajt tekerte,jött-ment az udvarban..
Ki,h.áll súlyilag?
Valakinek bevállt azóta valami étvágyjavító?
Nekünk semmi,és nem is tudom,h.tudnánk felszedni mondjuk 20dkg-ot,ami tényleg semmi..

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!
Végigolvastam amiket irtatok. Az én kisebbik fiam most 3.5 éves, nincs 11 kg, mondjuk alacsony is, 85 cm.
Szerintem Kory amit leirtál, hogy a lányod mit eszik egy nap, az nem rettentesen kevés, az én fiaim sem esznek meg fél szelet kenyérnél többet egyszerre. Reggel meg még az sem fogy el. Ennek ellenére napi szinten szerintem (vagy inkább mondhatnék heti szintet) nem gondolom hogy keveset enne. Esetleg próbáltad egy hétig irni, hogy pontosan mit és mennyit evett? Mindent beleszámolva? Abból lehetne energiabevitelt számolni.
Az én tapasztalatom szerint két jó étvágynövelö van, a mozgás és a mindenféle nass betiltása, beleértve a gyümölcsleveket is, legalább 1 órával az étkezés elött. De inkább csak vizet igyanak.
Szerencsére nem szokott beteg lenni egyik fiacskám sem, de akkor amikor lázasak, akkor valahogy sosem szoktam mérni mennyit fogynak. De biztos fogynak.
Mi is voltunk kivizsgáláson, de érdekes amit itt irt valaki, hog növekedési hormon szintet néztek csecsemönél. Mi 2 évesen voltunk, és azt mondták, hogy majd 5 éves kora küröl érdemes megnézni esetleg, vagy ha a hossz növekedése teljesen megállna. Igy most jelölgetjük az ajtófélfán :)

Edit

KépKép
KépKép
 
 


Szedit!

Örülök,hogy te is írtál,remélem a többiek is hamarosan jelentkeznek.
Edit akkor a te kisebbik fiad tiszta Kinga kategória :)
Végülis ahogy írtam én az utóbbi időben nem keveslem amennyit eszik,meg nem elutasító(majdnem ,h.várja is,h.mi az uzsi,a reggeli stb)csak tényleg nem látszik meg a súlyán.
Egyszerűen 10-20 dkg-ot sem mozdul alatta a mérleg.
Az is igaz,h.megszokott mennyiséget eszik,szóval nincsennek kiugró esetek,h.pl.a 2 helyett 4 virslit enne,vagy a jó fél szelet kenyér helyett
kettőt.
De azt amennyit szokott azt minden alkalommal megeszi,és nincs olyan,h.nem eszik(kivéve ha beteg).
És mégig,és mégis itt tartunk ahol tartunk,magyarán sok 2 éves gyerek van ebben a súlyban.
Kinga jelenleg pizsiben,zokniban,atlétában 12,9-13kg.
Ruha nélkül kb.12,5 kg.
Sajnos ő iszik gyümilaveket,szürt és rostos üditőket.Nem nagy mennyiségre kell gondolni napi 2dl,max. a 3dl,ennél többet nem.
De amikor megvontam próbaként,akkor sem evett többet.
Edit!
És a nagyobbik fiad ő mekkora?
Milyen vizsgálaton voltatok?
Akkor nektek sem jött be semmilyen készítmény,ami produkálna egy kis étvágyat?
Kory

Kép

Kép
 
 


Hol vagytok csajok?
Mindenki jelentkezzen egy kis helyzetjelentéssel! :lol:

Kép

Kép
 
 


Jelentkezem!

Az oviban volt hivatalos mérés, ott 104 cm-nek és 13 kilónak mérték Borit. Azóta szerintem megint nőtt, a súlya nem igazán változik, viszont amikor a hátán fekszik, édes kis tokácska van az álla alatt. Meg nagy pocakja. Ezeket nagyon szeretjük látni. És hát kiegyensúlyozott, jókedvű, iszonyú mozgékony, mostanában pl. egyfolytában szalad! Az oviban szerintem nem igazán eszik, még jó, hogy ebéd után hazajövünk, itthon rendesen megetetem. Azután nagyot alszik. Viszont megint nagyon szeles, pedig nem puffasztó ételeket kap. Csak muszáj lesz az a gasztrós vizsgálat! Egyedül az nem volt még...

Domimama! Sajnos a mai gyümölcsök és zöldségek vitamintartalma már közel sem olyan jó, mint nagyanyáink idejében - erről számos hivatalos tanulmányt olvastam -, így a vitaminpótlás már nem luxus tél után a többi évszakban sem.
ktc
 
 


Sziasztok!

A nagyobbikam 5.5 éves, 106 cm, 17 kg körül van. Szóval ö is kicsi. De Barni folyamatosan vagy 10 cm-rel (és a hozzá tartozó kilókkal) kisebb, mint Boti (a nagyobbik) volt azonos idösen.

Voltunk teljes vérkép, UH (vese, máj, sziv, epe hangsúlyozottan), allergia vizsgálat vérböl (föleg gluténre). Volt még csontkor meghatározás röntgennel, az volt az egyetlen "kóros", 2.5 évesen a csontkora kb 1.5 évesének felelt meg. Erre azt mondta a dokinö, hogy örüljünk neki, mert ha el akar majd kezdeni nöni akkor lesz rá lehetösége, mármint a csontjainak is.
Ma voltunk biorezonanciás allergiavizsgálaton, az is teljesen negativ lett, igy én azt hiszem el is hiszem az eredményeket, igyekszem meggyözni magam, hogy egészséges és csak késöbb fog majd megnöni.
Csak hát fáj a szivem amikor nem ér le a lába az oviban a székröl, mellmagasságban van a csuszda elsö foka és igy tovább.

Bár a topik témája a kis étvágy, mint irtam én nem hiszem hogy az amit eszik kevés lenne. Viszonylag sovány, de föleg kicsi a fiacskám, ez az igazság.

Edit

KépKép
KépKép
 
 

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron