Olinapló - Oli fülbevalósodik, Mimi meg bedühödik

Gyorsan telnek-múlnak a napok, Oli lassan három hónapos lesz. Egyre többet van fent napközben és elképesztően nagy igénye van rá, hogy játsszunk-foglalkozzunk vele. A szája általában a füléig ér, nagyon vidám baba és hála az égnek kiegyensúlyozott is, persze ezért sokat tettünk mi is.

A hétköznapok gyorsan telnek, sokat bohóckodunk és bújunk egymáshoz, próbálom maximálisan kiélvezni ezt az időszakot. Ráadásul nagyon közel állunk már az első kacajhoz, így még inkább próbálunk muris dolgokat csinálni.

Az utolsó bejegyzésem óta nagy változások történtek fürdés tekintetében, a kiscsaj egyszerűen imád fürdeni, tudomást sem vesz róla, hogy a vízben van, legalább annyira lelkesen csócsálgatja az öklét, mintha a szárazföldön lenne.

A dézsa mellett bevetettük most már az együttfürdést is, végre én sem vagyok eltiltva a kádban ücsörgéstől. Először egy picit furcsa volt neki, hogy mit is keresek én ott pucéran mellette a vízben, de aztán elkezdte élvezni a szituációt és nézelődött. Sőt, szó és sírás nélkül tűri azt is, hogy úsztassam, lebegtessem a vízben, így Mr. Mimivel eldöntöttük, hogy nyár végén elmegyünk hármasban és meglátogatunk egy élményfürdőt, igazán ránk fér már egy kis kikapcsolódás..

Jelenésünk volt csípőszűrés ellenőrzésen is, a doki azt mondta, hogy kicsit még kötött a csípője, de egy ultrahangos vizsgálat után nyilvánvalóvá vált neki, hogy nincs itt semmi probléma, elég lesz az is, ha otthon tornásztatjuk mindennap néhány percig. Beugrottunk a védőnéninkhez is egy méreckedésre, ha már úgyis teljes harci díszben volt Oli és útba is esett, a súlya már 5 kg kereken és 56 cm. A 2890 gr-os kezdő súlyához és a 49 cm-es hosszához képest nagyon sokat nőtt, meg is kérdezték, hogy nem tettük-e ki az esőre.

Végül hosszas őrlődés és vacillálás után eldöntöttük: itt az ideje a fülbevalónak. Sok embertől hallottam, hogy inkább megvárják, míg nagyobb lesz a gyerkőc, és rábízzák, szeretne-e fülbevalót magának, hadd döntse el ő, de én még nem hallottam olyat kislánytól, hogy ki lett volna akadva, amiért a szülei babakorában kiszúratták a fülét. A gyerekorvosunk azt javasolta, hogy a két oltás között lenne leginkább megfelelő az időpont és most még Oli is pont abban a korban van, hogy nem piszkálja a fülét, így a gyógyulás is gyorsabb lesz.

Egy nagyon barátságos hölgyemény lett a kiválasztott, kedves volt, határozott és gyors, így néhány perc alatt túl is estünk az egészen. Persze, Oli azért nem tűrte szó nélkül az egészet, szegénykémnek fájt, így néhány percig sírdogált, de aztán szépen lassan megbékélt. Legalábbis addig, amíg a füllyukasztó néni nem akart hozzá közelebb jönni, akkor elképesztően gyanakodva követte a szemével. Egyszerűen tündéri az új virágos, világoslila fülbevalójával, igazi kislány!

A csípőszűréssel egy időben én is átestem a műtét után hathetes kontrollon. Visszamentem a Mikulás doktorhoz, nem volt gyomrom és lelkierőm visszamenni a kórházban. Végigböngészte a zárójelentéseimet és eléggé le volt döbbenve… Lerítt az arcáról, hogy az jár a fejében, hogy „mit csináltak ezek a kórházban?!”.

Nagyon alaposan megvizsgált, a műtét utáni hegeket megfelelően gyógyultnak találta, viszont sajnos talált egy cisztát a bal petefészkemnél. Mint kiderült, ez gyakran előfordul ilyen jellegű műtétek után. Én igazából csak azt nem értem, hogy miért nem tájékoztattak erről a kórházban?! Két dolgot mondott az orvos a műtét után: hogy nem lehet több gyerekünk és nem fogok többet menstruálni. Cisztákról és egyebekről szó sem esett. Betelt a pohár...

A pontot az i-re egyébként tegnap tette fel az egyik orvos, ugyanis muszáj volt megjelennem a kórházban, hogy személyesen vegyem át a szövettan eredményét. A doki a kezembe nyomta és közölte, hogy viszontlátásra. Kicsit fennakadtak a szemeim, végül is nem a fogamat húzták ki, hanem a méhemet távolították el és nem az én hibámból. Megkérdeztem a dokit, hogy ugyan mondana azért mégiscsak valamit, hogy mi lett az eredmény, erre közölte, hogy idült gyulladás. Ezt tudtuk eddig is, köszi...

Így most irány a Mikulás dokihoz az eredménnyel. Nem leszek többet jófej, elegem van a flegma nagyképű orvosokból, nem hiszem el, hogy azért kellene szüléshez orvost fogadni, hogy rendesen le legyen minden eszköz fertőtlenítve, és hogy körültekintőek és alaposak legyenek!

Mimi

Mimi , 2013. május 29.
 
 
 

Babanet hozzászólások  
(6 hozzászólás) 

2013 05 29. 11:25
Sajnos nagyon sok orvos elfelejti h. miért is lett az ami. Elvileg erre teszik az életüket ez a hivatásuk...Gyakorlatilag meg ha nem fizetsz még külön is mindenért ( és még akkor sincs biztosítva a tisztességes emberséges ellátásod) akkor mehetsz a sunyiba :( ez a magyar egészségügy. Ja és sírnak h. kevés a pénz, de minden évben sielnek nyaralnak és autót cserélnek.
Oli nagyon szép és örülök h. fizikailag jobban v agy! :)
→ válasz erre
2013 05 29. 15:50
Azért fogadott orvos nélkül is lehet normális ellátásban részesülni. Vannak még olyan orvosok, akik nem csak a pénzre mennek. Gusztustalan ez az általánosítás.
Szegény Mimi rosszkor volt rossz helyen. Felháborító ami vele történt, de ez annak a brigádnak a hibája és nem az összes orvosé!Én is Magyar kórházban szültem ügyeletes orvosnál és egészséges maradtam!
→ válasz erre
2013 05 29. 19:14
Mimi,
most csak gyorsan mert fürdetési idő van. Nem gondolkodtatok el azon, hogy ügyvédhez menjetek és jogi útra tereljétek ezt az ügyet???
→ válasz erre
2013 05 29. 20:36
Mimi, gratula Oli lubickolásához!!! A fülbevalója meg egyszerűen gyönyörű. Meg a Lány is gyönyörű :-) ! És mennyi haja van :-)
A ciszták egyébként maguktól is jönnek-mennek, akkor van csak gond, ha nem "pukkannak el" egy idő után. No para!
A zárójelentéses orvosok sokszor nem értenek semmihez... a SOTE-s (egyik) műtétem utáni zárójelentés, ami INaktív endometrikus csomókról szólt, pont hogy AKTÍV endókat írt. Pedighát pont azért nem látszottak a nyomorultak a 7 különböző képalkotó vizsgálat egyikén sem, csak amikor kinyitottak, mert nem voltak tele semmivel. A saját orvosom rendesen elmondott mindent, de a Gépbe már egy bárki írta be, amit beleírt. Emailen kicsikartam a dokimtól a "rendes" záró szövegét... De csak mert jófej, én meg erőszakos... :-(
→ válasz erre
2013 06 07. 15:10
@Orsy5: Kedves Orsi, én azért nem fogadtam orvost, mert megbíztam azokban, akik a kórház szülészetén dolgoznak. A legtöbb orvos, akivel eddig találkoztam annak ellenére, hogy nem dugdostam borítékot a zsebükbe, normális volt és rendesen ellátott. Viszont abban egyetértek veled, hogy manapság egyre többen vannak olyanok, akik elfelejtik, hogy mire esküdtek fel és olyanért várnak plusz fizetséget, amiért őket amúgy is megfizetik.
Köszi a bókot Oli nevében is és köszönöm én is! :)

@telokin89: KEdves Telokin! Egyébként jól látod, tényleg rosszkor voltam rossz helyen..magam sem értem, hogy hogy történhetett ez az egész, ráadásul több ismerősöm is szült mostanában, volt aki már a 3.gyerkőcöt szülte, mindet fogadott orvos nélkül és csak nekem lett bajom. Illetve egy kismamáról tudok, aki utánunk szült egy hónappal és az orvos nem látta el alaposan a sebeit és ezért visszakerült néhány nap múlva..


@cviki: kedves Viki! Írok privit!


@manguszta: KEdves Manguszta!Köszi, köszi és a harmadik bókot is köszi! :D És igen, tényleg nagyon sok haja van, már nézegetem a hajába a csatokat, a férjem hülyének is néz miatta! :)
Hát nagyon remélem, hogy elfog pukkanni és nem nő tovább, már nem lenne elég erőm most még egy műtéthez.. :( És a kórházakból is nagyon elegem van már.
A doki ,az a vicc, hogy hozzáértő volt ráadásul, voltam nála is vizsgálaton nála a terhesség alatt kétszer, sőt ügyeletes is volt, amikor bekerültem egy nappal a szülés előtt. Nem értem, hogy hogy lehetett ennyire flegma..meg egyáltalán, azt gondolta, hogy a sok latin hablatyból nekem kéne összeraknom, hogy mit is hoztak ki a szövettanból?!
→ válasz erre
2013 06 11. 16:55
Latin "hablaty"... Nálunk szóról-szóra elmagyarázták az újszülött osztályon mindkettőnk zárójelentését. Nem volt egyszerű szülés, de szerencsénkre nem lettek szövődményeink. Elláttak tanácsokkal, felhívták a figyelmem minden apró részletre, a labort sem kihagyva, mindig mondták, hogy hova, és miért viszik el a babámat. Nem értem, hogy ez miért nem működik magától mindenhol?
→ válasz erre
Hozzászólás
Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó