#baba#anya

Hogy jól induljon a napod!Bacon-ös frittata

Na de mi is az a frittata? Tojáslepény. Mert bizony tojásból – azaz fehérjeforrásból és egészséges zsírokból-, sosem lehet elég. Reggelire pedig nincs is jobb, mint egy ínycsiklandó tojásrántotta, omlett vagy épp tojáslepény!

Az eddig hozott reggeli receptjeink elég kalóriadúsak voltak (átlag 400-500 kalóriát tartalmaztak), ám ez az íz költemény 200 alatt marad. Az alacsony szénhidrát tartalomnak köszönhető ez, mindössze 1 g van benne, ha tehát keveselled, megspékelheted egy kis zsíros sajttal, pirított magokkal, vagy fogyaszthatsz mellé teljes kiőrlésű pékárut.

Ebben a meleg reggeli ételben két kedvencünk is az asztalra kerül (a tojás és a bacon), ráadásul szállítható formában; tehát, ha vizsgálatokra rohanunk épp, vagy egyéb ügy intézni valónk akad, akkor is magunkkal vihetjük – így nem maradunk le a nap legfontosabb étkezéséről!

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy közepes tálba verj fel 8 tojást egy csipet sóval, és kis frissen őrölt paprikával, majd hagyd állni 5 percig. Addig süss ropogósra 15 deka bacon-t egy teflon serpenyőben, majd öntsd rá a tojásokat, és szórd meg snidlinggel. Töltsd át a masszát egy tepsibe, és süsd 10-12 percig. Az így kapott frittata 8 adagnak felel meg. Fogyaszthatod melegen, hidegen, le is fagyaszthatod. Tálald egy csésze koffein mentes láttéval vagy narancslével.

Előkészítési idő: 15 perc

Sütési idő: 12-13 perc 180 C° -on

Egy adag tápértékei:

Plézer Panna, 2016. november 23.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?