"Mindent bele" gyors leves hűvös napokra, amit a kicsikkel is gyerekjáték megfőzni
Mindjárt ebédidő? Kéne egy gyors vacsora, vagy egy jó meleg leves, hogy mindenki átmelegedjen, ha hűvös az idő? Ezzel a szinte bármilyen zöldségből elkészíthető krémlevessel nem lőhetsz mellé!
Egy jó meleg levesre vágysz a hűvös, hideg időben? Esetleg a gyerkőcnek kéne valami egészségesebb, ám mégsem órákig szöszölős finomság? Ezt a levest akár még vele együtt is elkészítheted. Less be a kamrába, vagy a hűtőbe, szedj össze egy-két zöldséget, amiből aztán pillanatok alatt egy finom krémleves főhet.
Én most ezt találtam a kamrában, így ebből készítettem el a levesünket.
Gyors, zöldséges krémleves
Hozzávalók
2 közepes sárgarépa
1 nagyobb fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1/2 édesburgonya (enélkül is teljes értékű lesz a leves, de az édeskésebb íz miatt tettem bele)
1 leveskocka, vagy 2 teáskanál levesfűszer
só, bors igény szerint
1,5 dl főzőtejszín
pirított magok
Elkészítés
A zöldségeket gyorsan megpucolom, apróra vágom és felteszem főni a mennyiséghez mérten arányosan 0,75-1 liter vízben, amelybe mehet a leveskocka, vagy más hasonló fűszer. Amikor teljesen megpuhultak, lehúzom a tűzről, egy botmixer segítségével összepépesítem, ízlés szerint sózom és borsozom, ha pedig nem vegán levest szeretnék, belecsurgatom a tejszínt és jól elkeverem. Mehet is a tányérokba: én pirított magokkal, sült baconnel, pirított zsemlekockával, vagy olasz grissini rudakkal szoktam tálalni, a felnőtteknek esetleg egy kevés cayenne borssal, vagy 1-2 karika chili paprikával gazdagítom, ha szeretik a csípőset. Jó étvágyat hozzá!
K.V., 2023. augusztus 08.
Forrás: Nyitókép: GettyImages.com