sziasztok!
Még csak az ötödik hónapban vagyok, igyekszem azonban mindig üres helyet találni, mert nem tudok állni, egyszerűen rosszul leszek, ha 5 percnél tovább kell (anyám is állandóan elájult velünk).
Jó tapasztalataim sajnos nekem sincsenek. Tudom, hogy a pocakom nem olyan nagy, és hogy sok pasinak ezerszer nagyobb, mégsem hisztiznek, de nem a nagy pocak miatt vagyok gyengébb, hanem mert babát várok.
A múltkor a 2-es villamossal mentem, nem tudtam leülni, semmi gond, bíztam abban, hogy nem lesz baj. A csarnok előtt látom, hogy egy nő nagyon le akar szállni, mert az előtte levő megállónál, már felállt. (megjegyzem nem értem, hogy miért gondolja ilyenkor bárki, hogy egy tömött villamoson, ahol örülsz, hogy egy kézzel tudsz kapaszkodni, hirtelen elengeded a kapaszkodód, hogy aki majd le fog szállni, az odasétálhassan a lépcsőhöz? főleg, hogy nem akkor indul el, amikor áll a villamos, hanem amikor elindul)
Nos nem ez a lényeg, hanem az, hogy látom, hogy a szatyrait a karhajlatába akasztja, ettől azonnal felvett egy könyöklős, törtetős pózt. Megkértem kedvesen, hogy vigyázzon a pocakomra, lehetőleg majd ne könyököljön bele, rámnézett durcásan, majd ahogy közeledtünk a megálló felé, könyökeivel utat vágott magának a tömegben, naná, hogy az elsőt én kaptam, egyenesen a pocakomba!
Hirtelen egy olyan mély, belső fájdalom fogott el az embertelnsége láttán, hogy alig bírtam ki bőgés nélkül. Valahogy érezhettem rajta, hogy emberileg 0, mert a kezemet a pocakomra tettem, s így valamelyest sikerült megóvni a babát.
Viszont nem értem, hogy egy ember hogy lehet ennyire érzelemmentes. Mi történik, ha csak eggyel később tud leszállni? Vár egy következő villamost. És velünk, ha jobban sikerül a könyöklés?
Ez van, azóta jobban vigyázok. Ha utazni kell a babával, tuti, hogy a hordozókendőt fogom választani, abban észreveszik a Picurit
Egyébként Miskolcon jártam egyetemre, ott a kismama és a gyerekes szülő szent, sokkal inkább, mint az ősz haj. Ha az idősebbeknek nem is mindig adják át a helyet, de aki babával van, még ha kigyúrt apuka is, azonnal ugrik mindenki, hogy ő kényelmesen ülhessen.