Katka
Azt a mûsort én is láttam a tv2-n. 3 orvos vitatkozott, ugye?
Ilyen folyamatról van szó 2 doki szerint:
1. Stressz, környezeti hatások > Felborul az egyensúly, ez igaz a nõi egyensúlyra is > Az immunrendszer így alacsonyabb szinten van > Sokkal fogékonyabbá válunk a vírusok, gombák elszaporodásához.Azaz egyensúlyi zavarról van szó.
2. A gombaszakértõ doki pl. azt mondta, hogy a váladék tenyésztés a korrekt megoldás a kimutatására. Szájból, székletbõl is tenyészthetõ, érdekes, nem?
Nem tudom, mi igaz, mi nem. A kórházakban azonban lehet kérni candida vizsgálatot. Az életmódnak nagy szerepe van, ez biztos.
Ja, és valami VEGA tesztrõl is beszéltek, amivel kimutatható a gomba, baktérium, vírus. Ez egy biorezonanciás vizsgálat, nem ismerem, Te?
Emlékszel, volt egy fickó a nézõk sorában, okosat kérdezett, azt, hogy csak a gombát szokták kezelni, a tünetet, de az okot miért nem keresik meg? Mert nem annyi az egész, hogy itt a gomba, hol a gomba, hanem megvan az oka, hogy el tudott szaporodni, csak az a kérdés miért? És erre a válasz talán az 1.pont.
3. Az emlékezetem szerint nem is volt szó a megelõzésérõl, csak az okról és a kimutatásáról, igaz?
Szerintem megelõzni teljes életmódváltással lehet - ha az 1.pontból indulunk ki. Több testmozgás, zöldség, gyümölcs. Jó hát ezek általános dolgok, de talán mégis ez a megoldás. És fõleg kevesebb stresszes körülmény kellene (pl.munkahely), több pihenés, hihi...
A fokhagyma pl. gombaölõ, éppúgy mint a grapefruit magja.
Juli
Azért nem off ez!
Nem tudom, az a törülközõs dolog elég?
Jó lenne egy Candida klub, ahol azért az is kiderülne, hogy a lányok hogyan élnek, milyen körülmények között, mi a napi tevékenységük, stb. És ebbõl már le lehet szûrni dolgokat.
Az 1.pontban lévõ nézet igaz vagy sem, én azt hiszem el, fõleg akkor, ha állandóan visszatér Katkának, neked, nekem, bárkinek is. Mondjuk én sem szoktam beteg lenni, Katka sem, Te Juli?
Szóval a stressz sok mindennek oka, pl. a pszichés meddõségnek is, amit nagyon kevesen látnak be, ez kb.70%. (de ez már tényleg nem tartozik ide) .
Nikie