Tojásosleves:
Pici olajon lepirítok egy mokkáskanál őrölt köményt, beledobok 1-2 teáskanál édes pirospaprikát is (vigyázni kell nagyon le ne kozmáljon a paprika, meg a kömény) ezerrel kell kavargatni, majd felönteni vízzel! ha felforr ízesítem, egy kis delikáttal, meg sóval, majd petrezselyem zöldet dobok bele, azt főzöm egy darabig (ez kihagyható de én imádom az ízét), majd ha kifőtt az íze kiveszem egy villával, és a piros "üres" levesbe, beletörök 4-5 darab tojást. Illetve annyit ahányan vagyunk! A tojást külön külön szoktam beletörni egy kis tálkába (nehogy záb legyen) és úgy öntöm bele a a fóró levesbe.
Nem kell előtte elkeverni hogy egybe maradjona sárgája. Így mindenkinek a tányérjába 1 sárgáját szedek + a fehérjét ami egyenletesen eloszlik
Kb 5 perc alatt megvan, és nagyon fincsi!
Zsuszu: Rántott sajtot, én kb ujjnyi vastag szeletekre vágom. Bepanírozom, de a végén duplázok, azaz liszt, tojás, zsemlemorzsa, majd újra tojás és zsemlemorzsa! Így nem fakad ki ha sütöm!! És jó alaposan meg szoktam nyomkodni minden oldalát panírozáskor!
Sztem az a titka még, hogy jó bő és tűzforró olajba süssük, mert ha egyszerre éri minden oldalát a forró olaj, akkor az gyorsan megköt, és sehol nem tud az olvadt sajt kifolyni..... Szal annyi olaj kell, hogy ellepje teljesen ha beleteszed a serpenyőbe a sajtokat!
Holnap nem tudom mit főzök, a mai gyrost 2 csirkemellből csináltam 2 kiló krumplival, de akkora sikere volt, hogy elfogyott