Zitacicu:
Én anno ezt találtam Grétinek:
Muffin (tej és tojás nélkül)
Hozzávalók 1 muffin sütőhöz (12 darab):
- 10 dkg növényi margarin (pl. Liga)
- 12 dkg cukor (eredetileg nádcukrot írtak)
- 1 cs. van. cukor
- 9 gr. rizsliszt
- 20 dkg liszt (az eredeti recept zablisztet ír)
- fél cs. sütőpor
- 10 dkg áfonya (én almával csináltam)
A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Hozzákeverjük a rizslisztet, a lisztet, a sütőport, illetve 5-7 evőkanál vizet (piskótasűrűségű legyen). (Én még csempésztem bele egy evőkanál tejfölt, de szerintem ez nem változtat a lényegen.)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffinsütő mélyedéseit vékonyan kikenjük. Az áfonyát megmossuk, kiválogatjuk, leszárazzuk, felitatjuk róla a nedvességet, és óvatosan a tésztához keverjük. (Alma persze kis kockákra vágva.) A tésztát kétharmad magasságig a formába töltjük, és 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk a tepsiben kihűlni.
(gyümit lisztben forgatni)
Sima lisztet, cukrot használtam, áfonya helyett banánt, almát.
---------------------------------------------------------------------------------
ezt nem én írtam
de ebből lett a mi muffinunk is, csak én szilvából csináltam, és rizslisztem nem volt
Melinda pl. ebből csinált piskótát és erre tett ha jól emlékszem gesztényés krémet vagy mit...ezt majd ő pontosabban elmondja, és állítólag nagyon finom lett