Sziasztok!
Lányok, én nyitottam a topicot, de elbénáztam, mint látjátok legfelül. Kértem Gabit, hogy javítsa ki, és tegye ide át kezdésnek a nyitólevelemet, de úgy néz ki sajnos még nem volt ideje rá, pedig nagyon örülök, hogy így beindult a topic. Úgyhogy (maximum kétszer lesz meg,) engedelmetekkel ide másolnám a nyitó levelemet az én karácsonyi menümmel
Lányok!
Eddig keresgéltem, de nem találtam hasonló topicot, sõt azt sem, hogy hol kéne nyitni, ezért bátorkodtam itt.
Segítsünk egymásnak ötletekkel, ki mit fõz karácsonykor esetleg olyan menüket is, amit a kicsik (fõkéként egy év felett) is ehetnek.
Nálunk egyenlõre a következõ az elképzelés
- valami finom elõétel (sajttál, mellé ropogós keksz, kagyló)
Van a Tesco-van egy konzerv kagyló páclében 600 ft és 3 konzerv van egy csomagban, 1-2 bõven elég belõle.
- Krémleves valószínû valami gyümölcs (bár én nem de a fiúk szeretik)
- töltött pulykacomb. (csak az a baj, hogy tavaly mivel töltöttem, azt elfeledtem, de gomba, áztatott zsömle, egy kis máj, fõtt tojás hagyma (a gomba alá) petrezselyem volt benne)
köretnek talán krumplipûrét/krokettet/burgonyafánkot gondoltam Aztán kéne még mellé valami borban párolt gyümölcs (a férjem szereti).
- na a desszert. Tiramisura gondoltam, vagy valami egyszerûre (pl almáspite, mert a törpe imádja)
- aztán bejgli persze, és csak diós a mákost a férjem nem szereti, de lehet hogy idén lesz, hátha jobban alszik a kölök tõle
- csinálok házilag baileyst, a névnapomra csináltam, elég ligt lett, (1,5 l baileys lett belõle, és 2,5 dl rum (most majd wiskey lesz) volt csak benne.
No, ez az ötletem elsõre.
puszi: Ladányi Kata