Sziasztok, ismét csak megköszönni tudom a sok választ
Dokikról: Amikor tanácsot kértem az ismerettségi körömben, több név felmerült: Vizer, Csermely, Halvax, Szabó, Panka (id. és ifj.), és mind úgy, hogy ők jók. Végül is azért kezdtem el a Csermelyhez járni, mert az Ő neve vhogy többször felmerült.
Aranykezű Arany doktorról csak később hallottam egy barátnőmtől, aki nála szült, Ő is ugyanezeket a pozitívumokat tudta elmondani, amit Gábor említett.
Vizer doktorral kapcsolatos pár perces találkozásom a tipikus eset arra, hogy mennyit jelent egy pillanatnyi rossz benyomás. Helyettesíteni volt a Veress Endre úti rendelőben, én akkor, ott találkoztam volna először Csermely doktorral, de helyette baromi idegesen ő viharzott be. Nekem csak egy aláírás kellett tőle a kiskönyvembe, de közben hallottam milyen ridegen, idegesen szólt oda egy másik kismamának. Bár addig és utána is csak jót hallottam róla, és elfogadom, hogy mindenkinek lehet rossz napja, nekem ez a röpke eset elvette a kedvemet attól, hogy hozzá járjak terhesgondozásra. Szóval nem könnyű dolog ez az orvos-választás....
3-D UH: Igen, szeretnék csináltatni, kaptam is időpontot márciusra, akkor leszek 28 hetes, pont ideális időpont. A 3-D-t csak az Arany vagy a Vizer csinálja, vagy mindenkinek a saját választott dokija, vagy az aki éppen akkor van beosztva??? Azért kérdezem, mert én, ha van mód rá, szeretném majd még biztosabban tudni, hogy fiú vagy lány-e a babám...
Láttam már ilyen felvételeket, mert a kismama-tanfolyamra, ahova járok mások már elhozták a kazettáikat, tetszett, úgyhogy megyünk. Úgy gondolom, ha már van rá lehetőség kár lenne kihagyni
Úgy tudom most is 5000 Ft-ba kerül, és adnak kazettát, ha véletlenül nem vinnél sajátot.
Gátmetszés-gátseb: Ugyancsak ezen a tanfolyamon beszéltünk az úszógumis megoldásról gátseb esetén, úgyhogy viszem magammal
A gátmetszéssel úgy vagyok, hogy bár jó lenne megúszni mindenféle vágás nélkül, de engem meggyőztek a metszés mellett szóló érvek, különben úgy tudom ma már nem vagy köteles elfogadni az automatikus metszést, de én nem fogok tiltakozni, asszem.
Hasba-könyöklés: Természetesen, ha nincs más megoldás, a baba érdekében, de akkor is elég rémisztő.
Oxitocin: ezt a mindenáron oxitocin adást nem reklámozták a szülőszoba-látogatáskor....
Medikusok: Persze, vmikor meg kell tanulniuk, de
én vhogy úgy érzem elég bajom lesz akkor, nem akarom, hogy a legszükségesebbeken kívűl bárki is ott legyen, engem biztosan idegesítene, hogy amikor nekem fájdalmim vannak, más ott "bámuljon". Lehet, hogy észre sem venném őket, de én úgy vettem észre, hogy azok a szülőfülkék elég picik így is...
Azt mondták a Klinikán, hogy szülés után, miután rendbetették, megkapod a picit, és azonnal mellre teheted, remélem nem kell ezt majd külön kérni tőlük. Lehet, hogy azt nem fogják megengedni, hogy ott maradjon, de ehhez mindenesetre ragaszkodni fogok.
A peridurális és epidurális érzéstelenítés elnevezés ugyanazt az eljárást takarja???
Most ennyi jut eszembe, köszi, üdv: fdm