Hello-bello.
Pelle: szerintem az időszakos gyermekfelügyelet azt jelenti, h egy-két napra, ill. egy -két órára is beadhatod, ha intézned kell vmit. Ez a fajta megoldás szerintem elég divatos és megjegyzem hasznos manapság, mert ha vkinek a nagyszülők nincsenek kéznél, és nem tudja vinni a csemetéjét pl. órák hosszat tartó ügyintézésre, akkor addig elszórakoztatják. Úgy tudom, ilyen esetben nincs étkeztetés, csak ha a mama visz be kaját.
Mi kiváltottuk nemrég azt a 6hós csomagot, tejpépminta, egy ital és egy gyümi, ja és egy kispóló volt benne, szerintem megéri bemenni érte. És kaptunk egy újabb bónt, ami meg 8 hósan váltható ki
Szerintem a déli főzelék mellett mondjuk a délutáni evést is kiválthatnátok gyümi+gabonával, pl. rizs, kukoricapehely szétfőzve. Ezzel kibír 4 órát és akkor csak 3-szor kell tápit enni.
Végülis már 8 hónapos Somi. Na jó, ez csak tipp, nem kell megfogadni, nem vagyok se védőnő, se orvos. De nézd meg pl. a Hippes kis füzet végén, ott van egy étrendszerű a babáknak.
Köszi a bölcsilistát, mi nemrég értékeltük jövőnket és kilátásaimat, már ami a munkába visszatérést illeti. És úgy döntöttünk, h nem bölcsit keresünk, hanem inkább korábban lesz Kamillának tesója.
Azt hittem, h nyelvtanárként, fordítóként majd simán dolgozok kisgyerek mellett, de mégsem olyan egyszerű. Fordítóirodába szakfordítói papír kell, ami mire elvégzem, egy millába kerül, mellesleg a nemzetközi felsőfokú vizsgámmal és bölcsész diplomámmal sem biztos, h beférek a keretbe
Cégnél fordíthatnék papír nélkül, de az nem félállás, hanem este 5-ig minimum, azt meg nem tudom vállalni, míg Kami 3 év körüli nem lesz.És akkor is csak nehézkesen, mert ki megy majd érte a bölcsibe?! A szomszédasszony? (Még ő sem, mert egy 25 év körüli srác lakik mellettünk
)
Tanítás: hosszú távon nem megoldás a nyelviskolai tanítás, mert nem mindig biztosítható, h lesz de-i órám, késő délután - ami a legnépszerűbb a nyelvet tanulóknál - pedig én nem tudom vállalni. mellette magántanítványok, hát azt annyira nem szeretem, mert nem mindenki veszi komolyan. Ideálisnak tűnik egy gimi, mert ugyebár a tanárok már du. 3-ra otthon lehetnek, de nem tudnék lehúzni 20-30 évet gimiben tanítva, ahol manapság a diákok nem túl motiváltak, na és ott a kedves tanári kar.
Jaj, nem szeretnék senkit sem megbántani, de tanítottam gimiben, speciel a tanárok tök jó fejek voltak, de a diákokat nem érdekelte semmi.
Szóval a lehetőségeim: félállások hébe-hóba, ami sem szakmailag, sem anyagilag nem éri meg és Kamit is bölcsibe kellene adni, vagy teljes állás annak árán, h kamilla kora estig bölcsiben játszadozik - de ez csak 3 éves kora körül - vagy jöhet a tesó, és itthon csücsülök még 2-3 évet, talán közben tanítok és fordítok. Höööö
Na eldugulok, és magamban elemzem tovább a dilemmát
Én is DM-es naptejet vettem végül, ha mégsem remekel, majd lecserélem. Jelenleg napsütés sincs
Mindenkinek szép napot és kevesebb taknyócát.