Sziasztok!
A kisfiam 5 hónapos múlt, tehát a probléma nekem is ismerõs. Igen, rajtam is maradt szülés után 4 kiló és szoptatásnál rájött még 6 !!! Én is utáltam magam a bõrömben és még most is úgy érzem, hogy elcserélték valakivel a testemet. De mostanra sikerült átjutnom a holtponton és kezdem újra "összeszedni" magamat. A recept?
1. Nekiálltam tornázni itthon heti 1-2x 1,5 órát (amíg a lurkó alszik). Utána újjá születek és a mozgás miatt felfrissül a vérkeringésem, ami kiváló hatással van a szexuális étvágyamra. És a kilóim is elindultak lefelé.
2. Minden héten legalább 1x elmegyek valahová 2 szoptatás közt (2,5 óra), ilyenkor kifestem magam és szépen felöltözöm (már ami még rámjön). Teljesen NÕNEK érzem magam. A gyerkõcre ilyenkor a szüleim vigyáznak.
3. A kedvesemmel még az elején megbeszéltem, hogy ki kell másznom a depibõl és a segítségét kértem. Azóta minden hétvégére meglepetés programot csinál KETTÕNKET (volt már mozi, étterem most pedig Operába megyünk). Ilyenkor Õ sutyiba beszervezi a szülõket
. Nagyon hangulatos kettesben!!!
4. Ápolom a barátaimmal a kapcsolatot, ilyenkor õk látogatnak meg (ehhez még csak ki sem kell öltözni). Egy jó beszélgetés is rengeteget javít a közérzeten.
5. A kedvesem mindenben segít este, ha lefáradok Õ foglalkozik a lurkóval (most is), én pedig nagy algás füdõt veszek, vagy olvasok vagy bármi mást csinálok, ami nem a gyerekkel kapcsolatos.
6. Nagyon fontos! Még így is vonzónak és kivánatosnak tart, és ezt MONDJA is. Ez is rengeteget segít nõnek maradni.
Ez a mi receptünk. Nyilván nincs mindenhol nagyszülõ és lehet, hogy a férjek némelyike kevésbé partner erre. A lényeg, hogy kell találni valami olyan elfoglaltságot, ami üdítõen és pozitívan hat a lélekre. Ez bármi lehet: virágültetés, torna, fõzés, olvasás, ... fontos, hogy az anya számára "kényeztetés" legyen. Ha a lélek rendben van, már a test is tett egy lépést efelé.
Azt gondolom, hogy ezt az egészet nem is a férjek miatt kell csinálni, hanem magunk miatt, mert mi akarjuk jól érezni magunkat. Persze turmixgéppel és kakis pellussal a kezünkben sosem mi leszünk Kim Basinger a 9 és 1/2 hétbõl, de szerintem a férjeink nem is ezt várják tõlünk. Gyereket ajándékoztunk nekik és ennél többet szerintem egy nõ nem adhat.
Húú ez hosszú lett. Bocsi.
Milla