Sziasztok!
Balcsisoknak én is ajánlanék helyet.Nekünk (Pécsröl) a déli part van közelebb, meg úszni nem tudó törpékkel talán jobb is (bár sztem az északi part viszont szebb)
Szóval az én párom csak a picurkánk miatt Balatonozik, mert nagy világjáró. De ha már Balcsi, keressük meg az ideális helyet.Na ilyen persze nem létezik, de felsorolva a feltételeket, (programozó matematikus a drága, innen a nagy logika
) ) "kitaláltuk" magunknak Zamárdit.A déli parton az egyetlen hely, ahol a vasút messze van a parttól, nem kell az éjszakai zakatolást hallgatni, és nem kell teljes fürdöfelszerelésben a sineken és a gyalogosterelökön átvergödni.Legfeljebb aki az "öreg" faluban akar megszállni.Aztán a másik elönye, hogy szépen rendbentartott szabadstrandja van, füvel, öreg fákkal. És föleg az, hogy új építésü apartmanok találhatóak közvetlenül a parton.(ha valaki odaevickélne, a Kerámia Hoteltöl jobbra vannak a leginkább vízközeli aparmanok.Mi az építésük utáni évben kezdtünk odajárni, nem mindegy, hogy az ember vadiúj építésü modern helyre megy-e, vagy valami lepukkant szocreál szörnyüségbe,(ahol nem átallottak közel ugyanannyit elkérni a lepukkant szállásért, mint a vadiújban !!!!) Szóval a mi kis kedvenceink (mert több is van) közvetlen a parton van, illetve a parti sétány másik oldalán.(nem a víz felöl
) (Jaj, de bonyi vagyok.) Nos az árak. Idei infóim nincsenek.Nyitás utáni évben 7,500 Ft/éj volt egy kétszobás, négyszemélyes apartman, amiben minden zsírúj volt.Gondoltuk, majd az inflációval nönek az árak, de mivel a szezon lassan már csak egy hónapos, tavaly nyárig nem emelkedtek az árak.És találtunk úgy is apartmant, hogy péntek reggel eszünkbe jutott, töltsük a hétvégét a Balcsin.Vicc, de az apartmanházak neveit nem tudom.Ja, de! Az egyiket Helkának hívják.(k-val!)
És rengeteg különbözö jellegü kajálda van.Pl. állítólag a déli part legjobb pizzériája található ott.Nem tudom, igaz-e, ettünk mi is, télleg jó volt, csak éppen este nem szabad rá számítani, mert minimum fél óra sorbanállás után lehet bekerülni.
Na, ennyi jutott hirtelen eszembe.
Jó nyaralást mindenkinek.
Cseri