Sziasztok!
Igazándiból véletlenül keveredtem ide, de azt hiszem tényleg van létjogoultsága ennek a topicnak.
Jó magam is erős dohányos voltam, most terhes vagyok 12. hétben, a szokásos heti ultrahang előtt, de az első héttől kezdve nem dohányzom.
Napi 1 dobozzal szívtam el, vagy még többel is, és mikor megtudtam, hogy terhes vagyok (5hetes voltam),akkor zsinórban 3 szálat is lenyomtam. Szóval nem indult felhőtlenül, de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült.
HOGY CSINÁLTAM ÉN?:
Rögtön a könyvesboltba szaladtam, és kikerestem a könyvekből, mennyi a megengedhető mennyiség, és miegyebek. 10szál, nem sok. Próbáltam több ízben leszokni, de hát SZERETEK dohányozni, meg jó ize van. Szóval kudarcra voltam ítélve, gondoltam. Meg a férjem is dohányos, bár ő az 'ultra light' verziót nyomja, vagyis inkább szívja, de hát akkor is dohányzik.
Na elkezdődött az első hét. Reggel 1 szál, igyekeztem inkább a felénél elnyomni. Bírtam volna még szívni, meg jól esett volna, de elnyomtam. EL KELL NYOMNI, és kész! Aztán 3-4 szálat engedélyeztem magamnak egy egész napra, hasonló metodikával. 2 nap múlva már csak 2 félszál volt a megengedett, és az járt a fejemben, hogy a nikotin IDEGMÉREG, és az első 3 hónapon múlik minden, utána már minden hiába. Jó magam is allergiás és asztmás vagyok, szóval nagyon jól tudom, milyen érzés mások szemében látni a sajnálatot, mikor a tüdőtágítót befújom magamnak.... (anyám soha NEM dohányzik/zott!!!!)
Senkit nem akatok riogatni, de ez igaz, és tényleg árt. A sorozatgyilkos mama és a sok stressz is árt, és minden el nem szívott cigi jó.
Szóval ezek jártak a fejemben. na és azon szerencsések egyike vagyok, akiknek az első slukk jól esett, amásodik közepesené s a harmadik kifejezetten szar volt, szóval még hamuzni se lehetett, de én elnyomtam, nemhogy a feléig szívtam volna.. Aztán este se szivtam el, inkább gyorsan lefeküdtem, úgyis hulla fáradt vagyok. Majd a reggeli is elmaradt, egy elalvásos 'kora 'reggelen. Szóval a 6.héten, azaz a baba 4 hetében, 1 hét alatt már nem dohányoztam. Tudom, hogy így is több ment le, mint kellett volna...
MA már viszont hányingerem van a cigitől, semmi mástól. Egyszer nagyon ideges voltam, és rágyújtottam egyedül. nagyon rossz volt és szégyeltem magamat. Amúgy is égett a képem, hogy terhesen dohányzom. Szóval én így estem meg. Eszembe jutott, hogy az első megfázásáért biztos magamat fogom okolni, hogy dohányoztam, hogy gyengék a légútjai stb.
u.i,. párom Nikotin tapasszal (TS20), némi terror segítségével (:I) napi 2-3 szál, lakáson kívüli elszívására redukálta a fogyasztását!! ÉLJEN ÉLJEN SOKÁ.
Anyaorsi!
Maga a nikotin az igedméreg, a kátrány 'csak' rákkeltő. Szóval no nikotintapasz.
Rebeca! HAJRÁ!!! Olyan büszke leszel magadra!
Nem tudom ki írta a 1 szál cigaretta halált okoz gyerekeknél, ha megeszik. De jelzem tisztelettel, hogy a felnőtt ember belébe, emészés céljából került 2darab cigaretta is halálos! Szóval attól még sokan élnek dohányozva.
ja még 3 dolog jutott eszembe:
1. néha döbbentő a hangnem ebben a topikban, nem értem, szóval disztingváljunk, ez nem dühöngő
2. nőgyógyásznál találkoztam egy helyes 18éves leánykával, aki asztmás, ekcémás, allergiás, és egyéb fejlődéi rendellenessége is van (utolsó ujperce nem fejlődött ki rendesen) és anyuci dohányzott, nagyon haragszik rá, azóta közgyógyellátott stb..
3. barátosném is dohányzott a terhesség alatt és most a szoptatás alatt is, napi 3 szálat. Kicsi súlyú babája született, eszik, alszik, szarik a bébi, szóval normális 'babaüzemmódban' műxik. Nem akarom bántani, számára a világlegszebb gyereke, de szerintem a soványsága és a kicsit csúnyasága ennek tudható be. Mivel írogat a babaneten nem szeretném, ha tudná, mit gondolok a babájáról, szóval ezért nem szeretném felfedni magamat. Ne haragudjatok, és ő sem, ha mégis elolvassa.
Senkit nem tudok elitélni, mert nem ment rögtön a leszokás, csak azért, ha meg sem próbálja. Ha az utolsó percben teszed le, az is jó, csak TEDD LE!!!
Millió puszi
Phlora