sziasztok!
edes nori ebben a szopis parnaban. (a cumi ilyen nagy? vagy nori feje kicsi hozza kepest?:-) mondjuk en is jol elaludnek benne. ram is ferne. borisszal amugy nincs gond ejszaka, mert felkel, eszik, leteszem, nyogdos (hol hosszan-hol kevesbe), neha felsir, ha leteszem, de max. 1-2 percet, de ez ritka, en viszont nem vagyok az a hipp-hopp visszaalvos-tipus, ezert nekem kevesebb alvas jut.
bar tegnap egesz delutan aludt. ugy ebresztettuk furcsizni, meg enni, ezert, mikor 9-kor letettuk aludni, kicsit hosszabban, majdnem 40 percet kellett az apjanak benn maradni nala, mig teljesen elnyugodott.
egyebkent borisz is keveset szopik ejjel. nemtom, mennyit, de hamar vegez, s csak egy cicibol, s azt se teljesen, pedig en mindig mindegyiket 2 mellbol szoptattam. valamikor tizoraira eszik sokat eloszor.
en mar egy hete voltam hathetesen, azt is vegigaludta a franya. bar - az altalam megszokotthoz kepest - amugy is sokat alszik. az apja fel is hivta a haziorvost, de azt mondta, hogy ne aggodjon (n nem aggodtam, orulok:-)), az a lenyeg, hogy 2 kg-ot hizott 6 hetes korara, sok baja nem lehet.
cumi nalunk egy gyereknel se jott be, pedig (elveim ellenere) mindkettonel megprobaltam 2-3 hetes koraban, de mintha egyik se lenne kepes a technikara rajonni, meg csak bele se tudtak szivni. aliz aztan 6-8 hetesen rakapott az ujjara, s ugy tunt, sose hagyja abba, egyre szenvedelyesebb lett meg most nyaron is, es juliusban egyszer csak lemondott rola. buszke is volt magara.
de en nem bantam az ujjszopast. ejjelente is teljesen onkiszolgalo volt aliz, a baratnom meg kelt a kislanyahoz 2x-3x is, h. visszaadja a cumit a szajaba.
borkovics most neha megtalalja az oklet, de inkabb akkor, ha jatszik, mintha nyugos.
domidina,
szerintem lili beszabalyozza magat, mennyi tejet akar termeltetni veled, csak nem szabad azon stresszelni, hogy egyszer ket mellbol, egyszer egy mellbol eszik. ha nem eleg neki egyszer-egyszer, akkor ker gyakrabban majd, vagy ha utana sir rogton, akkor erdemes neki 20 perc utan megint felkinalni, akkor mar jon valami, s a melled is erzi, hogy tobb kell.
en pl. szeretek ket mellbol szoptatni, mert igy sose feszul annyira egyik mellem se reggelente, vagy egy nagyobb kihagyas utan, s ket mellbe termelodik annyi, mint egyben, csak gyakrabban van igenybe veve mindketto.
meregetni is akkor erdemes, ha megnyugtat teged, hogy evett eleget, mert az idegeskedes a legrosszabb, mar eleve a tejleado reflex sem indul be, ha valaki feszultem fog hozza a szoptatashoz.
a potlas meg neha azert jo, mert megnyugtatja az anyat, h. nem ehezik a gyerek, s ettol mar eleve tobb teje lesz, igy a potlas el is maradhat
).
azert okoskodom itt ennyit, mert alizzal vegigcsinaltam ezt. most hathetes kor kornyeken borisznal is ereztem, hogy neha nem eleg neki, bar sose tiltakozik utana, de volt par nap, amig inkabb 2 es fel orankent kert enni, aztan beallt a dolog megint. most is van, hogy nem birja ki a 3 orat, de van, hogy siman bir 4-5-ot is (nem olyan surun, mint en szeretnem:-))! de ot mar nem meregetem, s meg fejni se probaltam meg egyszer sem.
bar ha neked volt valami mellgyulladas gyanud (jol ertem?), amivel lili nem tudott megkuzdeni, akkor jol jon neha a fejogep.
ugyhogy relax! nem fog ehen veszni! s gonodolom, gyarapszik rendesen, mert azt nem irtad, hogy azzal baj lenne!