Sziasztok Anyukák!
Írok nektek névszerint, aztán a saját sztorink.
Adrienn, van ilyen topic, itt a Gyermeknevelésen belül: Készülés a kistesóra, és a Gyermekeken belül: Egy pici meg egy kicsi (ha kicsi a korkülönbség)
És amit Klára írt neked az 1000%ig igaz.
Klára és Noémi,
Lehet hogy az első fiúk ilyenek, nekem az első lány ilyen, de elég fiús szokásai vannak, és a terhesség elején fiúra számítottunk.
Noémi,
az enyém ugyanilyen, mint amit leírtál, mindig a központban és csak vele lehet foglalkozni.
Mandula és Adrienn,
Szerintem sem lehet elkényeztetni egy gyereket vagy egy csecsemőt, azzal, hogy foglalkozunk vele, ha igényli. De az a gyerek is felnő, és ugyanúgy szereti majd az anyját, akit esetleg nem vesznek fel, vagy hagyják kicsit nyüglődni.
A régi öregek, hátukra kötötték a kisbabát, kivitték a földre, esernyőt tettek felé napernyő helyett, és mentek kapálni. A gyerek meg sokszor sírt, aztán vagy abbahagyta vagy elaludt. Persze nem ez az én nevelési elvem, de néha én is elfelejtkezem arról (mikor enni, vagy Wc-re sem jutok el), hogy akkor most ki is mondja meg, hogy mit csinálunk??
Mindenkinek,
Többemberes baba, lányom Zsófi néhány hónapos korától úgy gondolom mostanáig több emberes. És nem ma napig nem játszik magában, mégha egy helyiségben vagyunk akkor sem. Fél éves korától sírt ha nem aludtam vele nappal, este felállt a kiságyban és vörösre üvöltötte a fejét, nappal SEMMI nem lehetett csinálni mellette, mikor mászott jobb lett, de 1 éves korától odafúrta magát a konyhaszekrény és én közém, ha véletlenül 4 tányért el akartam mosogatni, és nyöszörögve rángatott. Ezután mindenre az ég világon felmászott, és mindent kipakolt, és mondom, mai napig nem játszik egyedül. Nincs senki rokon a közelben, így nagyon anyás, fél a gyerekektől, csak néhányat fogad el. (de volt egy gyerekkel egy komoly incidense, azóta fél jobban). De itthon rengeteget nevet, röhög, szaladgál körbe a lakásban, ugrál stb.
Most már 2 éves+2 hónapos és néha feláll egy székre a konyhában, és ha segíthetm akkor tűri, hogy főzzek (valami baromi egyszerűt!! pl. reggel virsli, narancslé facsarás)
Van egy 4 hónapos tesója, jól elvannak, szeretik egymást. És bár tud Zsófi osztozni rajta a kicsivel, még mindig többemberes.
Egyébként nagyon figyelmes, érzelmes, érzékeny, nagyon választékosan fejezi ki magát másfél éves kora óta.
Kezdődött a dackorszak, és muszáj észrevenni a kezdődő hisztit, mert nem szabad engedni lefeküdni a földre, mert tényleg megfázik.
Na bedugulok, sziasztok, Lilla