Keserő,
én voltam az, aki azt javasoltam, hogy gondold át.
Úgy értettem a dolgot, hogy "csendes magányodban" gondold végig, hogy milyen alkalmak azok, amelyekben biztos nyafizik. Mit csináltok előtte, mi hergeli fel, de azt is, milyen helyzetek ingerelnek fel TÉGED, és így tovább. Meg hogy mi történik azelőtt, hogy minden jól megy nálatok, vagy legalábbis a jólsikerült órák előtt. Melyik az a napszak, amikor a legnyűgösebb, mikor van a legjobb kedve. Mit szeret nagyon csinálni, és mit nagyon nem. Ilyenek. Erre kellene megpróbálnod stratégiát kialakítani, hogy miként teheted a hétköznapokat elviselhetővé mindkettőtök számára.
Fontos, hogy mindkettőtök számára, mert hosszú távon az ember lánya úgyse bír áldozat lenni.
Megértem, hogy jólesik a lelkednek dolgozni járni, de ne haragudj meg érte, az a véleményem, hogy talán mégis korai volt vállalnod. Két oka is van: az egyik, hogy a gyerek még nagyon igényel téged, és ez az ő esetében fokozottabban is jelentkezik, a másik, hogy még ha heti egy alkalmat is jelent a munkád, azon az egy napon biztos bizonyítani akarsz, és ez is nagyon sok erőt elvesz tőled. Tudom, hogy már késő, mert biztos nem állsz föl néhány hónap vagy hét után, hogy mégse bírod, de szerintem ez is benne van abban, hogy nehezebb a gyerek nyűgösködését elviselned. Két helyen helytállni nagyon megerőltető.
Ha már mégis így alakult, akkor próbáld meg azt, hogy munka után nem rohansz egyből a gyerekhez, hanem hagysz magadnak fél-egy órát, hogy ráhangolódj a kicsire. Próbálj meg vidáman közeledni a hisztijeihez, és humorral, nagyon sok humorral, ahogy Klára is tanácsolta. De névtelen Andi is jól beszélt szerintem, amikor sok türelemre intett, bár tudom, mondani sokkalta könnyebb, mint végigcsinálni. Itt a topikban sok ötletet látsz, főleg az elején arra, hogy mit tehet az egyszeri anya, ha elveszíti a türelmét. Próbáld ki egyik-másikat, hátha neked is bejön!
A beszólókkal meg nem érdemes foglalkozni.
Azzal együtt: rjuli nem írta, hogy ő szakember, gyógytornász, szóval amit ír, érdemes átgondolni. Most ugyan a szokottnál némileg nyersebb volt, de ne vedd zokon, nem rajtad húzta fel magát.
Kíváncsi