Szóval a mi rémtörténeteink:
Roland: az esetkor 1,5 éves, egyébként januárban lesz 18
: babakocsira is akasztható, vacak minőségű csörgő, egymás után felfűzött kis gömbökkel...
barátnőm és kisfia vendégeskedtek nálunk, mi
beszélgettünk az egyik szobában, a két kicsi játszott a másikban...egyszer csak arra figyeltem fel, hogy a kisfiam fuldoklik...szörnyű volt, biztos, hogy az ember ilyenkor nincs teljesen magánál én is ösztönösen cselekedtem: megragadtam a gyereket a lábainál fogva, fejjel lefelé, és erősen ütögettem a hátát...hála Istennek kipottyant a csörgőből származó félgömb...
megjegyzem: 800m-re laktunk a kórháztól, de biztosan nem értünk volna oda időben...
story 2. : Patrik, szintén 1,5 év körül ( februárban lesz 11 ) fürdőkádban ül...panellakás aprócska fürdőszobával,a kád mellett közvetlenül automata mosógép, rajta hajszárító, kikapcsolva de bedugva a konnektorba...szóval, a mai napig nem tudom, hogy történhetett, de egyszercsak a kádba esett a hajszárító, közvetlen a gyerek mögé...
a gyereket nem hagytam magára előtte, valószínű, hogy akkor esett bele, mikor én a fürdőlepedőért nyúltam...
azonnal kivettem a kádból a hajszárítót, és kihúztam a konnektorból...
mai napig hálát adok a Mindenhatónak, amiért semmi baj nem történt...
persze én napokig remegtem, és szörnyű lelkiismeret-furdalásom volt...
elmeséltem a dolgot az azóta már ex-férjemnek, aki ekkor épp külföldön dolgozott 3 hónapot...
háát nem tettem ki a kirakatba amit kaptam tőle, és kivételesen még igaza is volt.
a fiúkkal kapcs. ez a két kirívó eset jutott eszembe, persze voltak kisebb esések / lépcső stb. /, ami minden gyerekkel megesik, de ezek a "megúszott" dolgok maradtak emlékezetesek...
egyébként amikor a fiúk kicsik voltak, nekem mindig a nyitott ablak volt a rémálmom, mivel 9. emeleten laktunk, és sajnos hallottam néhány szörnyű balesetről, amikor az anya "csak" a boltba ugrott le, míg aludt a kisgyerek, és arra ért haza, hogy az ablak alatt embertömeg, mentőautó stb. a többit el lehet képzelni
mégegy eset: ez nem velünk történt, de abban az időben, mikor Roland is még kisbaba volt: anyuka térdel a síró , két év körüli apróság előtt az ABC bolt /akkor még az volt / kijáratánál , kétségbeesve, valamit szorongat a kezében tartott textilzsebkendőben / véres valamit / , hát a kicsi egyik ujjacskája volt...levágta a becsapodó ajtó, vigyázni kell ezekkel a hülye vasajtókkal is!!
azóta is remélem, hogy a kórházban vissza tudták varrni, nagyon megrázó vol
Jamina!
Az én kislányom is imádja ezeket a műanyag kütyüket , motor kettő van, és egy autó...egyelőre a nappaliban száguldozik velük, de nekem pl. nem biztos, hogy eszembe jutott volna, hogy a "beöltözős" időszakban ne vigyem ki a járgányokat...köszönet érte!
csak tavasztól fog Melissa az utcán motorozni.
üdv, Sheila