Tímea,
bizonyára vannak, akik nálam jobban ismerik az orvosokat, de hátha az én kis tapasztalataim is segítenek végül.
Szóval: Kovacsicsnál szültem Benedeket, ügyeletben volt, nem fogadtam meg előtte. Úgy volt, hogy Nagy Bálint lesz, aki bejön a szüléshez, de elügyetlenkedték a szülőszobán a dolgot, nem hívták be, így maradt Kovacsics. Korrekt volt, nem különösebben kellemes, csak az elviselhetőségig kellemetlen. Szurkolt is, mellettem is volt, de volt azért kicsit bántó megjegyzése is, amikor nagyon elkeseredtem, mert nem tágultam egyáltalán. Összességében ok.
Szilveszter Péter volt Kelemennél bent nálam, hozzá jártam előtte terhesgondozásra is, de mivel nem vagyok jártas a soproni viszonyokban, mire felkértem, hogy ő legyen velem, már túl késő volt a helyi gyakorlat szerint. Végül mégis bent volt, mert nappal szültem, tehát nem kellett behívni, nem volt akadálya. Aranyos volt, bár a terhesgondozás alatt gyakran úgy éreztem, hogy egyáltalán nincs képben.
Berkes doki: csak láttam, beszélni nem beszéltem vele, általában dícsérték.
Nagy Bálint lemaradt az első soproni szülésemről, amit kissé zokon vett, bár én azt hiszem, ártatlan voltam a dologban, de nem adott módot, hogy ezt elmagyarázzam neki. Úgyhogy amikor Benedekkel voltam benn, került, Kelemennél már abszolút úriemberként viselkedett, de nem is volt dolgom vele.
Erdélyi bent volt Kelemen születésekor, mert ő valami tótum-faktum, és kissé zűrösen indult az a szülés, így hát őt is odahívták. Semmi rosszat nem tudok mondani róla, de nem is voltam túl sokáig a közelében. A benyomásom nem volt róla rossz.
Tiboldy: na őt sokan szidták. Eléggé se hús, se hal pali, nem ad felvilágosítást, kedvetlen, hallgatag. Nem javaslom, bár a kollégák - szülésznők - azt mondták, szakmailag kiváló.
Barátnőm egyébként Nagy Bálintnál szült, hát igazából nem mesélt jókat róla, nagyjából úgy viselkedett nála, mint Tiboldy. De ez olyan nehéz, mert mindenkinek megvan a maga embere, ha nála vagy nálam nem jött be, neked még éppúgy meg is felelhet.
Talán menj el kismama-felkészítésre, ott találkozhatsz sok orvossal, az megkönnyíti a választást.
Majd írd meg, mire jutottál!
Kíváncsi