Fürdésnél az is szép eredmény, hogy én kb. három perc alatt intézem el.
És azt is csak minden második nap!
...
Legalábbis az idén télen ez megy, mert a kútvizünk olyan ócska, hogy szerintem koszosabb vagyok fürdés után, mint előtte. De legalábbis büdösebb
Sebaj, már csak röpke pár hónap, és itt a vezetékes. Hogy az újszülöttet miben fogom fürdetni, hát azt nem tudom...
Mosogatni én is az általatok említett módon szoktam, el nem tudom képzelni, hogy folyó víz alatt is lehet. De ha az embernek jó mosogatógépe van, az mosogat a legtakarékosabban. Mert óriási mennyiséget mosagat el szépen, 12 l víz elhasználásával. Annyi vizet fogyaszt, amennyivel én jóformán meg se tudom tölteni a medencét a mosogatószeres első mosogatáshoz. És akkor a kézi öblítésről még nem is beszéltem. Szóval azzal nem értek egyet, hogy a mosogatógép pazarolja a vizet. Sőt, a kézi mosás (ruhamosás) is óriási vízpazarlás a gépi mosáshoz képest.
További reformok a háztartásunkban: szelektíven gyűjtjük a hulladékot, már vagy két hónapja. Nem is olyan bonyolult. És nyártól napkollektor is lesz. Sőt, a férjem már a házi szennyvíztisztítót is tervezi, a kijövő vízzel a füvet akarja locsolni. Én meg üdvözlöm ezen ötleteket, habár a napkollektor nem spórol meg annyi pénzt, amennyibe kerül a beépítése és a karbantartása, valamint kb. tíz év múlva a cseréje. Állítólag.
Ja, és a házunk vályogból van, hátha így nem kell légkondit használnunk a nyáron.
Most törjük a fejünket, hogy mivel lehet majd még spórolni. Talán ha veteményest csinálok hátul, és onnan szedem a kedvenc zöldségeimet, mint cukkini, dinnye, paradicsom, krumpli. Na, ez még jó ötlet. Holnap utána is nézek, milyen föld kell ezeknek.
Ja, írjatok még ötleteket! Nekem tetszik ez! Leszámítva az ecetes-kefés takarítást
. Mondjuk a benzinspórolásra kéne valamit kitalálni. Állítólag már sokan feltalálták a vízzel hajtott autót, de valahogy mindegyikük rejtélyes körülmnyek közt elhalálozott, vagy elveszítette a dokumentumait. És az ártatlan kis olajmaffia azóta is szépen gyarapszik.
Ezeket a terveket kéne valakinek, aki tudatos, védelmébe venni. És megvalósítani. Én gyűlölöm azokat, akik a saját profitjuk érdekében egy ilyen találmányt, amely a klímát is megmenthetné, visszagyűrnek újra és újra, sőt embereket is ölnek.
(Juj, ilyet veszélyes írni... Most ha véletlen baleset ér, az azt jelenti, hogy az olajmaffia olvassa a babanetet.
)