Új privát üzeneted érkezett!

Mia neked meg pocaklazító időt kívánok, sajnálom, hogy a gyógyszerek nem segítettek eddig. De kitartás, úgy látszik nekünk nem adják olyan könnyen, de mi nem adjuk fel!

Nóra

Kép
 


Szerintem pont ez a kulonleges benne. Mi biztosan meg fogjuk becsulni hogy lehet gyermekunk es gondosan fogjuk felnevelgetni. :D

En ugy vettem eszre, hogy barmiert ha meg kell szenvednem az eltben, sokkal jobban ertekeltem. :)

:D



Sziasztok!
Új vagyok itt úgy tünik 5. hetes terhes du.megyek UH-ra. Annyi lenne a kérdésem, hogy normális -e ha tegnap volt egy két csepp piros vérzés most csak igen kicsi barna, de semmi görcs kell -e hogy féljek. Meg van még a baba? Aki járt ilyen cipőben kérem írjon.
Köszönöm a segítséget. Üdv
 
 

 
 

szia tarany!

A koraterhessegi verzeseknek tobb oka lehet. Hormonhiany, ingadozas, amelyet gyogszeresen szoktak beallitani (Duphaston, Utrogestan).
Lehet hiba a genallomanyban, akkor a baba altalaban "magatol" elmegy. Erre most ne gondoljunk!!!!
Az is lehetseges hogy egyszeruen megeroltetted magad.


Nekem pont igy volt a verezgetes az elejen, nekem a hormonhianyos allapot allt fenn.
Ha delutan voltal orvosnal mar biztosan tudod a valaszt. Bar 5 hetes korban meg csak a petezsakot lehet latni, de mar felirhat neked hormonpotlo gyogyszert (mar ha az a gond!)

Irj hogy mire jutottal az orvosnal!
kellemes babavarast kivanok!



Tarany Én is öt hetesen kezdtem vérezgetni, rögtön lefeküdtem és amint lehetett bementem a kórházba a sürgősségire. Ott benn is tartottak 3 napig és csak akkor engedtek ki mikor hallatszott a picuri szívhangja. Nálam is a hormonhiányos állapot állt fenn, amire kaptam gyógyszert.

Nóra

Kép
 


Sziasztok!

Én is elmesélném a történetem,bár még nem tudni a végét,de nagyon remélem,hogy majd (és eddig is) pozitív példa lehetek és segíthetek megnyugodni néhány kismamának. Ugyanis tudom milyen rettegésben élni,amikor heteken-hónapokon át aggódunk a pici babánk miatt. :(
Röviden az előzmények:
2006-ban megszületett a kisfiam császármetszéssel :D Problémamentes várandósság után sajnos lett egy nem problémamentes szülés,de a lényeg,hogy egyikünknek sem lett semmi baja, hála a császárnak.
2008-ban 10 hetesen sajnos átéltem egy nagyon nehéz vetélést.Persze a vetélés mindig az, nekem sok vérrel és fájdalommal járt,nehéz volt. :(
Most tavasszal végre megfogant a várva várt Kistestvér!Persze, a vetélés emlékei még élénken bennem voltak,rögtön aggódtam is,de azért bíztam benne,hogy most minden rendben lesz. Hát nem...már az elején pecsételgettem. Rohantam orvoshoz,ott 5 hetesem látszódott egy gyönyörű petezsák, 6 hetesen meg a szívhang is :D De időnként csak pecsételgettem...az orvos nem tudott rá mit mondani, mondta,hogy több oka lehet,az elején belefér.Ő egy nagyon jó szakember és ember,szóval próbáltam bízni benne és azóta is bízom benne. 9 hetesen aztán megállás nélkül pecsételgettem,majd már nem csak barnás-rózsaszínes,hanem élénkpiros vérzésem lett.Irány a kórház,ünnepnap volt éppen.Így uh-ot nem csinált az ügyeletes orvos,én pedig már biztos voltam benne,hogy vége... :( Másnap megcsinálták az uh-ot,ahol látszódott az én gyönyörűen fejlődő,ficánkoló kisbabám! :D Hazaengedtek,másnap el az orvosomhoz (másik kórház),ő is mondta,hogy minden rendben, baba szépen fejlődik, nem magzati oka van a vérzésnek. Neki az volt a tippje,hogy a méhlepény rossz helyen képződik és azért vérzek,de ez még nem látszódott,így csak tipp maradt. Kértem utro-t,fel is írt,de mondta,hogy nem hormonhiány lesz az oka,persze felír,ha engem megnyugtat.Így szedtem aZ utrogestant.Fekvés,pihenés, vérzés, rettegés...egészen a 12. hétig.Akkor egyik napról a másikra elállt a vérzés.Pont jött az uh, ahol kiderült, hogy a dokimnak igaza volt: a lepény a méhszájon volt,teljesen befedte!Placenta prieviera centralis a neve,ha minden igaz.Szóval megvolt a vérzés oka. Felkészített a doki,hogy még lehet vérzés,ha elöntene, irány a kórház. Amúgy fogjam lazára,ne fussak maratonokat,3 kilónál nem emelhetek többet stb. Bár örültem,hogy a baba jól van,fejlődik és vérzésem sincsen,de mivel tudom,hogy mivel járhat ez a méhlepény probléma,nem nyugodtam azóta se meg. Most 16 hetes vagyok, kicsit megmozdult a lepény,már nem fedi teljesen a méhszájat,de még ott van. Vérzés azóta sincs.
Ne haragudjatok,hogy ennyire hosszan leírtam,engem mindig megnyugtatott,ha más történetét olvastam,ahol a babának nem lett baja :D Izgalomnak nálunk sincs sajnos vége,de szeretném megerősíteni: az,hogy egy kismama vérzik (akár élénkpirosat is),nem feltétlenül jelent bajt! Nálam spec hormonhiány sem volt,utro nem használt,12. héten el is hagytam egyik napról a másikra és a vérzés nem jött vissza.Nálam méhlepény a gond. Szóval lehet ebből jól kijönni! :D Na befejezem,bocsi :oops: Remélem picit segíthettem...
 
 


Ja,még csak annyit,hogy azért szokott fájdogálni a méhem a mai napig. Az elsőszülött kisfiammal csak az első hetekben fájdogáltam (húzódtak a szalagok ugye), most viszont nem akar elmúlni.Nem vészes, de kellemetlen, gyakram le kell feküdnöm,hogy elmúljon...uh-on nem látszik semmi,ami miatt fájhatna,szóval nem tudom,hogy normális-e,belefér-e. Mondjuk addig nem izgatom magam ezen,amíg a babám jól van,csak ez is része a tüneteknek-történetnek.
 
 


Sian Valami nem stimmel a történeteddel, ne érts félre csak az a bajom, hogy a méhlepény csak a 12. és a 14. hét kötött alakul ki. Előtte egészen biztosan hormonhiány okozhatta a vérzést, csak nem kaptál elég Utro-t. Nálam is így volt, igazából csak a nagy dózisú C vitamin szűntette meg a vérzést. Az utro csak kicsit csillapította. Süncibogjának is nagyobb mennyiségű hormonra volt szüksége, hogy a vérzés abba maradjon. És mindketten, mikor túl hamar akartuk csökkenteni a gyógyszer mennyiséget visszatért a vérzés. A 12. hét utáni vérzés meg pont a hormonátállás miatt is lehetséges. A sárgatesttől akkor kezdi átvenni a hormon termelést a méhlepény. Ez általában lezajlik a 14. hétig, sok lány kezd ilyenkor vérezgetni. Az ezt követő vérzések már tényleg a méhlepény elhelyezkedéséből adódhatnak, de ez már jelentkezhet a 12. hétnél is, attól függően, hogy már milyen fejlettségi szakaszban van a méhlepény és milyen helyzetben.

Nóra

Kép
 


Szia Fikuszka!

Én nem vagyok orvos, csak azt tudom mondani,amit olvastam eddig és amit az orvosom mondott, valamint,amit tapasztaltam. Nem hiszem,hogy a dokim butaságokat mondott volna, különösen, hogy ismerős, tudta, mi a tét.
Az első hetekben azt mondta,hogy az elején szokott ilyen pecsételgetés lenni,ezt tudom is,mert sokaknál van,tisztul még picit ott, hormonálisan még átáll a szervezet, vagy ilyesmi.Persze nem ömlik,csak pecsételget.
Az már gyanús,ha 9-10 hetesen is, szünet nélkül,mint én. Akkor a kórházban mondták nekem az orvosok,hogy bármitől lehet,még nem lehet tudni,várni kell.Biztos,ami biztos alapon adtak utro-t (ott mindenki ezt kap ilyen tünetekkel),az adagot ott mondták nekem. Mikor kijöttem,az orvosom azt mondta,az a tippje,hogy a lepény kezd el rossz helyen képződni de azzal nem lehet mit csinálni és még nem látszik,akkor derül ki biztosan,hogy ez-e a vérzés oka,ha már látszik az uh-on. Az oké,hogy a lepény a 12-14. héten kezdi átvenni a funkciókat, illetve addigra fejlődik ki teljesen,de már az elejétől kezdve képződik valahol ("magzatburkon bolyhok jelennek meg és találkoznak a méhnyálkahártyával, s közösen kialakítják a méhlepényt" - olvastam :lol: ) Azért gondolom,hogy ez volt nálam a baj,mert az orvos csak nem mond hülyeséget, és az utro sem használt,még másnak igen. Még a napi 3 szem is hatott volna valamennyire,ha ez a gondom,szerintem...de lehet,hogy ez megérzés volt,mindenesetre nem hiszem,hogy az dokim kockáztatott volna. És utána egyik napról a másikra elhagytam, amikor nem egész 12 hetesen abbamaradt a vérzés, s nem jött vissza az utro elhagyására sem. Én úgy gondolom,hogy nálam tényleg a méhlepény okozott gondot és sajnos még okozhat,elvileg bármikor bevérezhetek.
Mikor csinálták a genetikai uh-ot a 12. héten,amit egy másik doki csinált,csak ott volt az enyém is,rögtön mondta az orvosom,hogy hetek óta vérezgetek és erre tippel,nézzük a lepényt.És a másik (idős) orvos rögtön a lepénnyel kezdte és mondta is,hogy igen, ez sajnos placenta pravia...Szóval a másik doki is természetes "előzetes" diagnózisnak tartotta az orvosom tippjét. És mivel mikor már látszott a lepény,rögtön látszott az is,hogy teljesen fedi a méhszájat,én laikusként el tudom fogadni,hogy nem véletlenül lett így, "jött" be az,amit a dokim mondott...
Én csak azért akartam ezt leírni,hogy lássuk,több oka lehet a terhesség alatti vérzésnek (különösen az első trimesztert tekintve), magzati (ez sajnos rosszat jelent), hormonális (ez látszik Nálatok is,hogy kezelhető,szerencsére), méhlepény rossz tapadása és még lehet,hogy létezik pár, de ezekről tudok.Csak egy példa az enyém,hogy ettől is lehet és attól még a baba megmarad :D Remélem így is lesz végig!
Persze én is amondó vagyok,ha vérezget az ember,biztos,ami biztos alapon meg kell próbálni az utro-t,különösen az elején,de azért az sem cukorka,kőkemény hormon, szóval ha nem az a gond,akkor jobb leállni vagy kisebb adagot szedni...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára sian 2009.07.23 09:28-kor.
 
 


Sian A 9-10 héten már valószínűleg a méhlepény kialakulása miatt is vérezhettél, ahogy a dokid mondta, hiszen nem egyik pillanatról a másikra alakul ki. De előbb mástól lehetett a vérzés. Mivel nálam sem használt az utro, csak amikor C vitamint is szedni kezdtem, nekem még az is eszembe jutott, hogy a vérzés ér természetű. Nekem elég rosszak az ereim amúgy is. És a C vitamin érfal erősítő hatású. Lehet hogy nálad is ilyen probléma volt.

Nóra

Kép
 


Szia! :D
Közben kicsit átírtam az előző hozzászólásomat,bocsi :oops:
Igen,értelek. Hát az lehet,hogy az első hetekben volt némi hormonális fennakadás,ezt már nem tudom. De a jelentősebb vérzés 9 hetesen jött,az meg szerintem nem attól volt.

Fura ez a c vitamin,mármint,hogy attól használt az utro. De tök jó,hogy megtaláltátok a módját :wink:

Azóta akkor rendben vagy?
 
 


Hát az én ereim sem valami hű de jók. Nekem csak az volt végig a furcsa,hogy ugye az első várandósságomnál semmilyen probléma nem volt. Se egy csepp barnázás,se semmi.
Nekem meg az fordult meg a fejemben,hogy a császár és a vetélés utáni küret tette taccsra picit a méhemet. A kórházban az egyik orvos mondta is,hogy mivel császáros vagyok,tovább fognak benntartani.Aztán nem tartottak bent,de ez a mondat megütötte a fülemet...
 
 


Hát az biztos, hogy a műtétek nem gyógyulnak hegek nélkül és a hegesedések is okozhatnak problémákat. Pl a hegesedés helyén a megtapadás sem tökéletes.
Egyébként a C vitamin szedése óta én teljesen rendben vagyok. Igazából nem tudom eldönteni, hogy a szervezetemnek mi kell jobban az utro vagy a C vitamin. mert amikor elkezdtem csökkenteni az utrot, akkor abbahagytam a C vitamin szedést is, na akkor jelent meg megint az erős vérzés és csak 3 nap után maradt abba, hogy mind az utrot, mind a C vitamint elkezdtem szedni újból. Most hogy betöltöttem a 13. hetet csak az utro mennyiségét mertem csökkenteni a C vitamin maradt és így nincs is semmi bajom.
Az erek állapota meg sajnos a korral egyre rosszabb. Lehet, hogy az első terhességnél még nem volt ilyen állapotban, de most már igen, ráadásul a terhességed is rásegített az állapotuk rosszabodásához.

Nóra

Kép
 


Na igen, a hegek.Ilyenkor meg az jut az eszembe,hogy van,akinek 4 császárja,meg nemtudomhány kürete is volt és kutya baja sem volt a várandósságok alatt.Ez csúnya dolog,mert
nem szabad irígykedni,meg nem véletlenül vannak így a dolgok,szóval örülök,ha másnak nincs baja,csak hát valakinél okoz problémát a sok vágás-kaparás,másnál meg nem :? Persze pont ezért,valaki éppen írta korábban,mi jobban tudjuk megbecsülni,ha a végén születik egy egészséges kis Manónk,mint az,akinek végülis ez természetes.Engem pl totál nem érdekel,hogy fiú lesz-e vagy lány, az afp eredményére sem fogok adni (úgysem ér semmit), bár ezekkel az elsőnél is így voltam.

A c-vitamint egyébként szerintem végig jó ha szeded,hallottam többektől,hogy szedik és jót tesz.Lehet,nekem sem ártana...csak már unom,hogy szedjek vasat,magneB-t és magzatvédőt...egész nap szedhetnék valamit,hát nem tudom,hogy ez jó-e. De önmagában a c vitamin biztos nagyon hasznos!
 
 


Azért vigyázni kell a C vitaminnal is mert vesekövet okozhat, ha nem tud kiülüni a szervezetből. én is vettem magne-B-t mert egyik reggel görcsölt kicsit a vádlim, de aztán nem vettem be mert rá volt írva, hogy csak indokolt esetben szedjük terhesség alatt. Azóta meg nincs lábgörcsöm, úgyhogy a fiókban tartom mumusnak, hogy ne is legyen! Elég csak akkor beszedni, ha már komolyabb a probléma, ha pl. jön a keményedés. Gondolom Te a hasfájogatásokra szeded. Egyébként nekem is mélyen kialakulóban van a placentám, de még azért nem dőlt el, hogy ránő-e a méhszájra vagy sem. Ez a 12. héten volt, talán mostanra feljebb ment, remélem. A C vitamint, úgy döntöttem azért szedem még legalább egy hónapig és azt is csak fokozatosan hagyom majd abba. ha megint vérezni kezdek, szedem újból. Akkor legalább végleg kiderül, hogy a C vitamin segített-e,vagy sem.

Nóra

Kép
 


Most , hogy visszaolvasom, amit írtál én azt hiszem, hogy helyedben azért nem lennék teljesen nyugodt azért, mert elállt a vérzés, mert lehet, hogy csak a placenta elhelyezkedése akadályozza avér kiürülését és közben belül hematóma képződik. Én azért elmennék egy plusz sorom kívűli uh-ra is. Persze nem akarlak megijeszteni, csak jobb a biztonság. én megnézetneém. De persze biztosan csak huhogok és nincs semmi baj!!!

Nóra

Kép
 


Ja igen, a c vitamin szedésénél nagyon fontos a sok folyadék!Azt tartsd be!Akkor nem lesz vesekő.Illetve az is számít,hogy ki hajlamos rá,de a folyadék segíti,hogy ne alakuljon ki.

Megneb-t nem szedem minden nap,de ezzel a méhszájon fekvő lepényre jobb,ha szedi az ember,mert a méhösszhúzódásokból sajna lehet vérzés,elvileg a magnézium segít,hogy ne nagyon legyen méhösszehúzódás.Orvosok szokták mondani,hogy ajánlatos szedni megelőzésre ennél a problémánál.De jobb napokon én sem szedem.

Megnyugodni sajnos eddig sem nyugodtam meg,tudom,hogy lehet vérzés még.
Azt még nem írtam,hogy most pénteken voltam uh-on, hematómát nem mondott az orvos,viszont úgy látszott -én nem láttam,de ő azt mondta - mintha a lepény kicsit feljebb ment volna és már nem fedi teljesen a méhszájat. Gondolom így,ha lenne vérzés,kijönne. De mivel a veszély még itt lebeg a fejem fölött, minden alkalommal rettegek a wc-n,hogy mit találok :( Szerencsére eddig semmit.
Viszont néhány napja érzem a Babát így legalább őfelőle napi szinten megnyugodhatok :D
 
 


Most hányadik hétben vagy? Nincs vonalzód, szőrnyű hanyagság!!!
Örülök hogy feljebb vándorolt a placentád, engem is ezzel nyugtattak, hogy az esetek 90% feljebb megy a méh növekedésével.

Nóra

Kép
 


Pont most csináltam vonalzót :D Illetve eddig is volt,de mivel kettő van,és az egyik nagyonbabaás (pont olyan,mint a Tied)-túl hosszúnak vélte a rendszer és nem engedte.Most csináltam két kicsit,ezt engedte :wink:

Igen,ahogy nő a méh,van esély rá,hogy feljebb kerül a placenta. Én folyamatosan beszélek a lepényhez,hogy menjen feljebb :D Pozitív képek!Te is próbáld elképzelni,hogy feljebb megy!Én hiszek az ilyesmiben.

Kép
Kép
 
 


Én is hiszek benne, megpróbálom a módszered, nekem hasonló módon még egy myomát is el kell múlasztanom!

Nóra

Kép
 


tarany Mi újság nálad? Ugye minden rendben van?

Nóra

Kép
 


Fikuszka,Sünciboglya Köszönöm,hogy szorítottatok,sajnos a baba elment. A hormonokkal minden rendbe volt, valami más volt, a kórházba nem mondtak semmit. A héten megyek vissza kontrollra megnézik a beta HCG-t.
 
 


Tarany Nagyon sajnálom a babócádat, de úgy látszik, hogy nem volt sajnos elég életképes ahhoz, hogy megmaradjon. De ne keseredj el, talán az megnyugtat egy kicsit, hogy minden 3. kismama úgy jár ahogy Te. És hogy még lehet egészséges babád. Sok szerencsét a mielőbbi babásodáshoz!

Nóra

Kép
 


Tarany!

Én is nagyon sajnálom,ami Veled történt :( Sok erőt kívánok Neked!

Kép
Kép
 
 


Szia Mia!

Magkaptam az integrált teszt eredményét, szerencsére minden rendben. Az Afp volt csak kicsit magasabb érték, ahogy jósóltad, de még az is a normál értéken belüli volt 2,06 MoM.
Remélem veled minden rendben van és a keményedések sem gyötörnek már.

Üdv

Nóra

Kép
 


sziasztok, nagy aggodalmamban orommel tolt el hogy ratok talaltam.
masodik terhessegem elejen(???) vagyok . Kerdojel mert mensi alapjan 9ik het, fogantatas alapjan 7ik het, utolso meret alapjan 6ik het.
Szoval egyszer csak elmaradt a mensim, ket csik nagy orom. Vartam vartam a tuneteket semmi, ujabb teszt ket csik, de semmi tunet. Igy ket hete csutortokon orvos, aki szabajos petezsakot latott, kicsit megnyugodtam, de a nyugalom nem tartott sokaig mult csutortokon barnaztam, majd masnap par csepp ver is, de lenyegben barna, mig nem tegnap nagyobb mennyisegu elenk piros ver, azonnal a nyaralas kozepette a legkozelebbi korhazba mentem ahol 5mmes magzatot lattak de szivhangot meg?? nem, kaptam duphastont es mondtak pihenjek amennyit tudok. Azonnal hazautaztunk ma sem jovok ki ugy a wcrol hogy valami ne lenne( hol halvanyabb hol sotetebb barna darabkas verzes):(((((((((((
Holnap lesz elvileg ellenorzo uh, mert ha nem fejlodott akkor az elhalt magzat okozza a barnas verzest.
Izgulok nagyon aggodom is, felek is de valahol melyen remeykedek is.

Jo hogy itt tobb pozitiv kimenetelu esetrol olvashattam, hatha a jo Isten nekunk is megadja ujra a nagy oromot.

Kis drukkokat azert szivesen fogadok!
Otleteket mar ugyis kaptam toletek, koszonom igy ismeretlenul is!


Tavasziszél Nekem is pirosas és halványpirosas vérzésem is volt és látod a babócám rendben van, a darabkás vérzés már nem annyira nyerő, de bízzunk a legjobbakban. Remélem nem lesz semmi baj és a következő UH-n Te is elsírod majd magad a boldogságtól, amint meghallod picúrod szívhangját, ahogy én tettem anno. Drukkolok érted és mindenképpen írj a vizsgálat után, hogy megnyugtass minket a jó eredménnyel!

Nóra

Kép
 


Sziasztok!

Tavasziszél! Darabkás,élénk piros stb. vérzés nekem is volt! Olyanról is tudok,akit rendesen elöntött a vérzés az elején (darabkás).
Tényleg az a lényeg,hogy a Babócád jól fejlődjön,ha szépen fejlődik, nem lesz baj!Ezt csak az uh derítheti ki. Nagyon-nagyon drukkolunk Neked!

Kép
Kép
 
 


Fikuszka!

Örülök,hogy az integrált teszt eredménye jó lett! :D

Nálunk sikertörténet: a tegnapi uh-on kiderült,hogy már messze elkerült a lepény a méhszájtól!!!!!!Legalább 4 cm-re van tőle és hátsófali! :D Nagyon boldog vagyok! :D
Babócám meg egyfolytában ficereg,rugdos,már sokszor kifejezetten fáj :shock: De örülök neki. Uh-on mindent rendben találtak vele :wink:

Nemsokára már Te is érezni fogod a Babádat! :D Nevekben gondolkoztatok már?

Kép
Kép
 
 


Sziasztok, hat sajnos en a nem szerencses kimenetelu oldalra kerultem:(((((((((((((((((((((
Elveteltem szinte minden kijott spontan de azert tisztitottak is.
Nehez es fajdalmas, de nagyon varjuk az idot hogy megerosodjek es lehessen probalkozni hatha a jo Isten angyalka helyett most mar kistesot kuld!


Tavasziszél Nagyon sajnálom!!! Ennek biztosan így kellett lennie, hogy helyet adjon egy egészséges szép, okos kistestvérnek. Drukkolok, hogy minél előbb összejöjjön.
Sian Örülök, annak, hogy jól vagytok. Sajnos én még nem érzem igazán a babócát, inkább csak rebbenéseket, de valószínűleg ez már hamarosan bekövetkezik.
A lány név már megvan régen, az anyukám nevét fogja kapni: Emese, de a fiú névvel valahogy még nem egyeztünk ki a párommal. Az eddigi legesélyesebb: Levente
Nálatok már megvannak a nevek? És egyáltalán tudod már a babócád nemét?

Nóra

Kép
 


Tavasziszél!

Nagyon sajnálom, tudom,hogy ez nem könnyű most :( De bizony csak előre nézhet az ember, legközelebb már szépen növögetni fog ott a Babócád és minden rendben lesz! :wink: Addig pedig erősödjél testileg és lelkileg is és várd szeretettel a leendő gyermekedet! :D Hamarosan eljön! :wink:

Kép
Kép
 
 


Fikuszka!

Ó, persze,ráérsz még érezni a Babádat, a legtöbben a 20. hét körül szokták először érezni :wink:
Én hiperérzékeny vagyok mindenre (fájdalomra is sajnos),ezért lehet,hogy én nagyon korán éreztem már mindkét Picúromat.
De az annyira jó lesz,minden nap meg tudsz nyugodni, olyan,mintha mindig bejelentkezne,hogy hahó anya,jól vagyok! :lol:
Emese jó név, én is az vagyok :lol:
Nálunk már eldőltek a nevek régen, ott van a vonalzómon :wink: Még biztosra nem tudjuk a nemét, 11 hetesen fiúnak látszott, de akkor még pici volt,hogy biztosra lehessen mondani... Most meg nem mondta az orvos :? De a férjem biztos benne,hogy ő látta a fityegőt a kétlába közt az uh-on :lol: Szerintem csak mondja.Egyébként meg teljesen mindegy,szerencsére :wink:

Kép
Kép
 
 


Sziasztok!
Régen nem írt ide senki.
Fikuszka, hogy vagytok? Látom,kisfiút vártok! :D
Én csak röviden bejelentkeznék. Most,január 4-én megszületett Emma! A várandósság második fele teljesen zavartalanul telt, ahogy feljebb húzódott a lepény,minden rendben lett. Vérzés nem volt. Emma január 3-ra volt kiírva,4-én ki is bújt, természetes úton (kisfiam császáros volt), minden gond nélkül. Úgyhogy minden szerencsésen alakult hál'Istennek. Megjegyzem, mikor kijött a lepény,kértem az orvost,hogy mutassa meg nekem...látni akartam és "megköszönni" neki,hogy feljebb húzódott. :wink:

Remélem Fikuszka jól vagytok és remélem, hogy másoknál is szerencsésen alakulnak a dolgok!

Minden jót!

Kép
Kép
 
 


nem tudom ir e meg valaki ide, de en ujra itt:(
persze ez jot is jeletn hisz sikerult tehrbe esnem, de rosszat is , mert tegnap igern eros gorcs kisereteben verezni kezdte. szalads a korhazban ahol heamtomat lattak es a kicsi jol van, az utro melle agynyugalamt irt a doki
nem igen tudom miert nem adathat meg nekem egy nyugodt terhesseg de most itt allok 7 hetes kismamakent teli felelemmel es aggodalommal.
persze biztato hogy innen tobben vegigcsinaltatok mindezt es kobzen egeszseges babak mami vagytok, csak hat megelni foleg az augusztus elmenyek utan igen nehez.


Tavasziszél!
Hogy vagy azóta? Jól vagytok,baba rendben? Nagyon-nagyon szorítok Nektek,nagyon remélem,hogy most szerencsésebbek lesztek,s jól fog alakulni! Örülök, hogy ismét babát vársz, és tényleg nagyon drukkolok Nektek! Írjál,ha van kedved!

Kép
Kép
 
 


Sian
Már nagyon régen jártam ezen a lapon és röstellem, hogy nem adtam hírt magunkról. December 30-án egy hét túlhordással midössze 3 órás szüléssel (vajúdással együtt) világra hoztam a mi kis szemünk fényét Zsomborkát. Ő ép, egészséges és gyönyörű értelmes kislegény, nagyszerűen fejlődik azóta is.
A terhesség második és harmadik szakasza teljesen zavartalanul folytatódott, mondhatom, hogy az első ijedség után szinte mintaterhességként. Bár a vége felé kicsit izgultam, mert keveset mozgott a kis lustaság, de mint a születése után kiderült ez csak azért volt, mert nagyon jó alvó a lelkem. Na és persze szereti ijesztgetni az anyukáját...
Sian örülök, hogy nálatok sem volt több probléma és Emma egészségesen született. Azt hiszem a mi példánk adhat erőt azoknak, akik erre az oldalra tévednek, hogy sohasem szabad elkeseredni, mert a vérzés nem jelent automatikusan rosszat ill. még ilyenkor is van remény!

Tavasziszél
Elég régen írtad ezt a bejegyzést, de azért én mégis remélem, hogy minden jól alakul! Szorítok értetek, hogy minden jól menjen!

Nóra

Kép
 


Zsombikám 7 hónaposan.

Kép

Nóra

Kép
 


Sziasztok!
35 éves vagyok, van már 3 gyerkőcöm, de új élet, új társ. Páromnak nincs még gyereke, így egyértelmű, hogy szóba jött a közös.
Röviden:
Márc 30.-án volt az utolsó normális mensi, majd ápr 29-én negatív teszt. 30-án meg is jött. De furcsa volt, mert kevés volt, a színe is sötét, és nyúlós nyák (bocsi)
1 hét múlva újabb barna folyás. Gyanús volt. Teszt pozitív. Rohantam az ügyeletre (vasárnap), de semmit nem láttak üres hólyag miatt. Péntekre időpontot kaptam. és elküldtek vérvételre. Egész héten minden második nap görcsöltem és véreztem felváltva. Nem sok esélyt adtam az Uh-nak. Szerdán újabb pozitív teszt. Pénteken méhen belüli 11x3mm-es petezsák látszódott, a béta HCG 561,5 lett. 10 nap múlva újabb kontroll. Azt mondta a doki, picike még. Olyan boldog voltam... Gyógyszert nem kaptam se a görcsre, se a vérzésre. Azt mondta majd a természet eldönti.
Ma szerda és tegnap óta vérzek. Van ebben minden: rendes piros, alvadt és sötét, de csak a wc-n, napi kb 1 betét telne meg. Fájdalom, görcs semmi. Ennek az az előzménye, hogy észrevettem előbbre is, ha sokat megyek, akkor jön a barnázás. Hát hétfőn nagyon sokat mozogtam, egész nap mászkáltam. Tegnap óta szigorúan fekszem. Szedek béres magne b6-t felet reggel és este és palástfű teát iszom napi 3 dl-t.
Mit tudok még tenni? Mi lehet ez? Van okom reménykedni még? Aki volt így légyszíves mondjon véleményt.
További jó babavárást, pozitív teszteket, célbaérős 18-asokat kívánok!
angooo76
Székesfehérvár
 
 


Sziasztok! 


Én 8 hetes terhes vagyok és a mai napon elöntött a vér. Nagyon aggódom, hogy baja van a kicsinek.  Félek. Most megyek be majd egy vizsgálatra, remélem minden rendbe lesz. Másnak volt ilyen? 

spriszcilla
Szomor
 
 


@spriszcilla: "Sziasztok! Én 8 hetes terhes vagyok és a mai napon elöntött a vér. Nagyon aggódom, hogy baja van a kicsinek.  Félek. Most megyek be majd egy vizsgálatra, remélem minden rendbe lesz. Másnak volt ilyen? "


Szia, Mi lett Veled végül? Remélem minden oké. Én 5 hetes vagyok, szombaton kellett ügyeletre mennünk barna vérzés miatt. Nálam rendben találtak mindent. Kapta MAGNE B6-ot, Duphaston-t, még csak petezsákot látott. Ma hétfő van, és újra picikét vérzek. Persze hogy aggódom. :(

Kép
anyukaleszek
Szeged
 
 


Sziasztok! Elnézést a zavarásért. Marikó és egyben Tapsi Mama vagyok. Szeretném felajánlani Nektek tudásomat és termékeimet, amit a mellékelt linken nézhettek át: http://www.meska.hu/Shop/index/4997 Egyedi igény szerint is készítek baba szobába textilből ágyneműt, fejvédőt, játék tárolót, zsebes- és pelenka tárolót, szalagos-matatós fejlesztő textil játékot, egyedi baba takarót -pihe-puha wellsoftból, babád nevével is. Patchwork rátéttel is. Baba kocsiba 100% pamut betétet - nedv szívó, nyáron izzadás ellen, ovis méretű szettekeket és takarókat is készítek. Pelenkázó táskát, Szépséges, választható gyerekmintás design textilekból, a Te elképzelésed, ötleteid alapján is. Kérlek tegyétek ki ezt a pár sort. Elérhetőségem: t.mariko@freemail.hu. Jó egészséget és vidám baba várást kívánok Nektek! :) Köszönöm szépen! Marikó

Jardina
 
 


Sziasztok! Én is nagyon aggódok! Én most a 11.-12. hétben vagyok. 9. hétben egyik pillanatról a másikra ömlött belölem a vér azt hittem bepisiltam. Folyt belölem folyamatosan. Azonnal mentöt hivtam,vitt a kórházba, megvizsgáltak,bennt fogtak a korházba.
Babával minden rendben azt mondták valoszinü h mensesem lett volna ha nem vagyok terhes. Duphastont 2*2 t,magne b6 ot 3*1 et,buscopant 3*1 et rutascorbint 3*1 et kell szednem máig is,azóta. Egy hétig a korhazban emellett koktél injekciot kaptam reggel,este,meg infuziot akkor mikor bekerültem. Pár nap után a vérzés átalakult barna folyássá ami kellemetlen szagú is. A korhazbol egy hét utan haza kellett jönnöm a 7 éves fiamhoz. Azóta is van a barna folyásom kontrollokra járok 3-4 naponta, mindig bennt akarnak fogni hogy feküdjek. Itthon is betartom a fekvést hiszen nagyon szeretném a kisbabát, rég várjuk már. Aggodok,és pihenek. Ma is voltam dokinál azt mondja leválásom van, ami nem tudom mit jelent,kérdeztem azt mondta nem jelent jót, de nem tudom mi ez. Vki esetleg?? Mi ez a leválás??? Ja ma is mondta a doki h a Babyvel minden rendbe van! :-)
 


Szia. Nem lehet hogy a dokid a méhlepény leválására gondol? Sajnos az valóban nem jelent jót!
reka92
Tiszaföldvár
 
 


De azért az esetek nagy részében szépen visszatapad. Én 3 gyerekemmel is így jártam, kb. 6-8 hetet feküdtem, mire a vérzés/folyás megszűnt. Szóval türelem, és kíméletes életmód addig, amíg teljesen rendbe nem jön. Ha UH-on sem látni már a nyomát, akkor újra mozoghatsz.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
 
 


Sziasztok! Sajnos én is barnázgatok. Pénteken vizsgálat előtt vettem észre. Doki azt mondta minden rendben. Akkor voltam 5+2 hetes. Szombaton több jött, irány az ügyelet. Másik doki is azt mondta minden oké, méhszáj zárt, nem tudja mi vérzik. Pénteken kell visszamennem,de a barnázás azóta is megvan. Hasam nem fáj, erre azt mondták jó jel. Remélem pénteken is minden rendben lesz és már lesz szívhang is. Volt valakinek hasonló tapasztalata?
melcsi83
Németország
 
 


@melcsi83:


Szia Melcsi!
Nekem is volt az 5. hétben, én előtte edzettem, illetve unokahugival játszottam, emelgettem, azt mondták valószínűleg megerőltettem magam, pihenjek többet. Aztán még kétszer volt ilyen vérzésem, miután 'házas életet' éltünk a párommal. Magyar oldalakon elég pesszimisták, de külföldi fórumokon azt olvastam, hogy a vérzés teljesen normális ilyenkor, mert ugye sokkal több vér van ott és emiatt előfordulhat. Egyik kolléganőmnek is ez volt, azóta én 16, ő 18 hetes és minden rendben, de az igazat megvallva hallottam már rossz példát is vérzésre. Elvileg ha már hallod a szívhangot az jó jel lesz :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers
silyes
Budapest
 
 


@silyes:
Köszi a választ :-) Szerencsére minden rendben van. KB 2 hétig barnáztam, senki nem tudta miért. De szerencsére elmúlt. Ma már 10+4 hetesek vagyunk. 3.15 cm a baba és erőteljes szívverést láttam. De azért már nagyon várom a 12. Hét végét.
Igen külföldön máshogy állnak hozzá. Mi is Németországban vagyunk. Olvasgattam az otthoni fórumokat, hogy ezt meg azt ír fel a doki, hormonpotló stb. Megemlítettem itt a dokinak, az volt rá a válasza, hogy ha engem megnyugtat írhat, de sok értelme nincs. Így nem is szedek semmit a folsav,B12,jód kombin kívül, amit ő javasolt.
Gratulálok neked is a babához!!
melcsi83
Németország
 
 


Sziasztok. A segitségeteket szeretném kérni egy olyan helyzetbe, hogy terhes vagyok 1honapos, tegnap óta vérzek nem tudom mi lehet a baj. A hasam nemfáj de nagyon ideges vagyok e miatt. Ha valakinek volt ilyen akkor kérem segitsen. :(
trixike1993
Szigetszentmiklós
 
 


Egy terhességem volt már, az idő alatt nem volt semmi ilyesmi, minden oké volt. Most ezt nem értem micsoda. :(
trixike1993
Szigetszentmiklós
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: