Sziasztok!
Köszönöm, már klasszisokkal jobban. Még javulhatna, de majd holnapra.
A kutyafáját, pedig Stodal van is itthon!!
De valami rémlik, mintha nem ízlett volna neki, (vagy nekem??)... na megpróbáljuk újra.
Torta: Neeem nem hagyom magam.. bár most épp ott tart a dolog, hogy ő megcsinálja nekem a nagyját aztán majd én bajlódom a marcipánnal meg díszítgetem... igazából ehhez kellett volna a több segítség mert ő már csinált ilyet én meg nem.. a piskótával még Zoli is boldogul. Krémet is tudunk variálni... na mindegy.
Lehet, hogy Lilinek annyi pótolni valója lesz a suliba, hogy végül hálás leszek azért, hogy megcsinálja a nagyját. A többit meg akkor legalább szabadon kitalálhatom, próbálgathatom.
Azt a linket feltettem, (vagy csak akartam) ahol a csajszi azt írja, hogy fekete szinezéket úgy szoktak csinálni, hogy széntablettát porrá zúznak és kicsi vízzel elkeverik??
Csak lestem!
Kriszti is kiakadt ezen, nem csoda. Mi minden szarság lehet egy tortában?? Igaz, ez valami otthon készítős, de valakikre hivatkozott, hogy kiktől tanulta a fortélyokat. Lehet soha többé nem rendelek, inkább magam csinálom, ha milliomosok leszünk is egyszer.
Jajjj apának már csináltam egyszer tortit, azon marcipán díszítés is volt.. valahol kép is van, majd megkeresem.
Nicolca: bármelyiket is választod, tök szupi lesz!
5. fogacska? Gratula. Lettinek most nem látok semmi újat, igaz annyira izgága, hogy most nem is tudok sasolgatni, de nagyon nyálzik meg kicsit folyik az orra, prüszköl. Remélem csak a fogzás, nem fertőztük meg, mert igyekszem nem közel menni puszilgatni, (de néha nem bírom megállni, persze oldalról, hátulról, hátha megússzuk a fertőzést). Lilit is távol tartom tőle, 1 méternél közelebb nem mehet és minden köhögés után kézmosás... persze már unja de megy.
Na ehhez képest, 1,5 hónap után végre eljutottunk a védőnőhöz méricskélésre stb. Későn mentünk, így már orvossal együtt tanácsadás volt, de mi nem oda járunk orvoshoz. Behívtak egy kismamát 3 hónapos babuval, de szólt, hogy mi voltunk előbb. Sebaj, jöjjenek mindketten. Biztos? Persze, Lettit úgyis csak mérjük ők meg várnak még picit a dokinénire. Hát közben ott anyuka: jajj kis szörcsikém, óó most mindenki úgyis szörcsizik, édesem, hát hátrafolyik a takony?? Utyulu-putyulu hát hátrafolyik a cicakaka???
A baba meg hangosabban szörcsizett, mint egy gőzmozdony és bulldög keveréke.
Alapvető szabály, hogy tanácsadásra és oltásra CSAK EGÉSZSÉGES gyereket viszünk....
Na mindegy, ennyit az elővigyázatosságomról, hogy Lettit védjem. Magam helyett is apát akartam beküldeni Lettivel, bár sztem én csak kimerültem meg a torkom kapott egy kis hideget. Apát se fertőztem meg, így nem valószínű, hogy fertőzök.
Egyébként 9 kg. Jól megszedte magát. (legutóbb épp csak 8 kilcsi volt ha jól rémlik)
Pontosabban 9060 g-ot mért a védőnő, bár ugrált, szóval ingadozott 8, 86 és aközött. Többnyire a 9 alattit láttam, de biztos jobban ért hozzá. Hossznak 72 cm-t mért, de az tuti kevés. Már túl vagyunk azon, mert azt már rég mértem és azóta látványosan nőtt (ugye ahogy bókászik az asztalnál stb. látszik). Bár igaz, hogy nem hagyta magát ott rendesen megmérni. Forgolódott meg kapkodta a szalagot, hogy mit akar ez azzal az izével, addsza hadd nézzem csak, izgi, kell nekem játszani
Aztán, ha már ott voltunk akkor az 1 éves státuszpapírt töltsem ki, na Letti rögtön kikapta a kezünkből, kértem neki papírt meg mégegy tollat. Erre a papír mellé adott neki cerkát de az nem izgatta, csak a toll, megint elvette... Már szép naaaagy ákombákomokat rajzol és nagyon édesen tartja és ügyesen a tollat (meg is lepődött a védőnő), de az tetszik a legjobban, hogy még a fejecskéjét is félrehajtja közben, mint az ovisok... nemsokára jön a nyelvkinyújtás a nagy koncentráció kifejezéseként
Karácsony:
Fa: Talán ott lesz ahol tavaly, pici fa magasan, az ebédlő aztal mögött van egy rögtönzött pult. Az nagyjából védett Letti előtt, főleg, ha addig elforgatjuk az aztalt. Akkor nem fér oda. Vagy, az erkély ajtó mellett, előtti sarok és előrészen nagy tér van, ahol a babákkal szokott játszani, és oda egy nagyobbat ha olcsón kifogunk, és esetleg vagy sűrűn járókában lesz, vagy körbekerítjük a járóka elemeivel, bár szerintem ezt nem tudjuk úgy kivitelezni, hogy stbabil legyen és ráadásul sehova nem tudom akkor biztonságba tenni ha dolgom van. Szóval talán az első variáció.
Ajándékozás: nagyon valószínű, hogy csak a gyerekek kapnak ajit. Mi másképp jutalmazzuk egymást.
(a nagy családban is idén végre sikerült elérni, hogy ne legyen ajándékozás, csak örüljünk egymásnak és csak a 3 kicsi gyerkőc kap ajándékot mindenkitől).
Ja, és hát ugye 7 órára kész kell lenni a vacsival meg mindennel és korán jön a Jézuska, mert Letti 8-nál tovább nem bírja fent, akármennyit is alszik nappal. Nagyon valószínű,hogy a fadíszítésben MINDENKI részt vesz, mert mi közösen szoktuk és Lilinek ez iszonyú nagy élmény. Most Lettike is részt vesz benne, bár módjával és nagy körültekintéssel. Gondolom majd jól összepakolja a szaloncukikat meg egyebeket ami nem törik
Jól ellesznek, úgyhogy fotózok majd ezerrel. Lilivel szoktunk csinálni belülre meg ablakokba kicsi fenyőágakból díszeket. Lefújtunk tavaly pl. pisztácia, dió, mogyoró héjat arannyal és ezüsttel.. meg fonott karikákat, ágacskákat. (persze előtte már a nagy gyűjtőmunka)
Ezeket ráragasztgatjuk ezekre és felakasztjuk ide oda.. Sok égősort szoktunk a szobában is körbe körbe felaggatni mert szeretem a hangulatát.. ez a gyerkőcökre is átragadt. Letti tavaly végig ezt bámulta, idén szerintem tapsikolni fog örömében. Ja és az Adventi koszorút is Lilivel szoktuk készíteni, teljesen be van mindig zsongva tőle. Gondolom, most hogy hittanra is jár, még inkább.
Most hirtelen ennyi mert mennem kell.. (ez is egy regény lett, hát izééé
) Ha valami érthetetlen, bocsi mert nagyon rohanok...