Sziasztok!
Anyko, mar nalunk sincs ho. Tegnap se volt mar, de a hoemberunk meg ugyan megroggyanva, de meg tartotta magat. Viszont mara mar os is feladta. Eddig minden heten szerdan szakadt rank a rengeteg ho. Mult szerdan meg viccelodtem is a baratnommel, akinek meg pont mindig szerdan kell a korhazba menni (kismama es az utolso heteit tapossa), hogy vajon jovo heten ismet havazni fog-e. Erre ma nezem az idojaras elorejelzest es szerdaig semmi, szerdara meg eros havazast josolnak. Lehet, hogy nem kellett volna poenkodnom?! Ez a szerdankenti havazas nekunk is nagyon idegesito, mert pont az az egyik nap, amikor Lolli megy bolcsibe. 2 hete kedden el is jutott, de szerdan bezartak a bolcsit. Remelem jovo szerdan nem ismetlodik meg.
Tenyleg, Zsofinak tetszik a bolcsi? Gondolom azert az eleje nehez, mivel csak ahhoz van szokva, hogy anyaval van egesz nap.
A multkor irtad, hogy Zsofi szereti a kirakokat. Lolli is eloveszi es hiv, hogy jatszal vele, de amikor hozzanyulunk, akkor kikapja a kezunkbol, hogy az az ove. Hiaba magyarazzuk neki, hogy csak segiteni szeretnenk , nem engedi. Azert ezeket a kirakokat meg meg magatol nem tudja kirakni, csak a regi fakirakoit.
Most nalunk a gyurmazas es a rajzolas megy teljes gozzel. Altalaban viragokat es arcokat rajzol jo nagy szemekkel, szemoldokkel, orral, szajjal es a fej tetetjen vizszintesen en azt hittem kalapot rajzol, de fel lettem vilagositva, hogy az haj.
A bolcsiben a nevelok azt mondtak, hogy nagyon jo a vonalvezetese.
Nekem is mindig le kell ulnom es osztogatja a parancsokat, hogy miket kell rajzolnom.
Ma Lollit kellett es Mankat (a Rumcajzbol). Meg a Manka konnyu eset volt, mert van egy rumcajzos konyve (enyem volt gyerekkoromban), na de a Lolli kep egy kicsit macerasabb feladat volt. Foleg, hogy a modell nem birt egy helyben ulni 2 masodpercig sem. A vegen egesz jol sikerult, meg apank is ketelkedve kerdezte, hogy ezt en rajzoltam-e.
Annyit kell rajzolni mostanaban, hogy mar egeszen belejottem, pedig azt hittem en nem is tudok rajzolni. Gyerekkoromban en is nagy rajzos voltam, de en szerintem az altalanos iskola 8. osztalya ota nem rajzoltam.
Emlekeztek, hogy meseltem, a regi bolcsiben valami szornyu hamisan enekelt az egyik nevelono? Volt egy dal, amit minden nap elenekeltek. Dec. eleje ota nem jar abba a bolcsibe es nehany hete vettuk eszre, hogy most mar azt a dalt teljesen tisztan enekli. Amig abba a bolcsibe jart, ugyanolyan hamisan enekelte, mint a nevelono. Sot, most mar a legtobb dalt tisztan enekli. Eszmeletlen mennyisegu dalt ismer. A vegen meg en fogok tole tanulni. Ja, es leall velem vitatkozni, ha valamit nem ugy enekelek, mint ahogy az apukam tanitotta neki. Azt mondja, "Anya rosszul tudja."
Lefekves utan, elalvasig minimum fel orat, de sokszor 1 orat is enekel. Mivel igy jo keson alszik el, nehezen megy a reggeli keles. A multkor, amikor ebresztettem 8-kor, mert 9-re mentunk a bolcsibe, kozolte, hogy "en nem megyek a bolcsikebe, en alszom." Na, ez az egy, amiben ram utott, minden masban apja.
En is tudtam volna meg aludni, de a bolcsi sem aludt tovabb.
Vegre beindult ujra a zeneovi is. Csutortokon voltunk, nagyon jol erezte magat, sot, haza se akart jonni.
Eryka, veletek minden ok? Domi hogy viszonyul az ovihoz? Melyik oviba jar?
Aniko20, en is francia salatat csinaltam szilveszterkor. Volt hozza meg kaszinotojas es vorosborba aztatott aszaltszilvas csirkecombokat is sutottem. Apukamek hoztak hazi kolbaszt, ugyhogy ejfelkor azt is ettunk, bar nem nagyon fert, mivel volt egy csomo fele suti is a vacsora utan. Csak azert nem mondtam le a kolbaszrol, mert eros volt es meg jo eros angol mustart is ettem hozza, igy kidugult az orrom egy idore es kaptam levegot. Pont akkor voltam jol megfazva.
Amugy hogy erzed magad?
Boa, te is adhatnal magatokrol eletjelet! Nagyon regen irtal nekunk.
Ja, Anyko, igen, a vendegserek elment mar. Sot, tulajdonkeppen csak a szuleim voltak itt. Ugy volt, hogy jonnek sogornomek is, de pont aznap, amikor jottek volna, iszonyat havazas volt, ugyhogy lezartak a reptereket es nem tudtak jonni. Pedig mar fenn ultek a repulon, de leszallitottak oket. Irorszagban nem volt veszes a helyzet, csak az angol oldalon. Itt a repterek nem fogadtak egy jaratot sem.
Aztan sogornom ugy dontott, hogy nem probalkoznak masnap, inkabb hazamentek, aztan majd jonnek valamikor, amikor mar nem lesznek ilyen havas napjaink. Egyebkent nekunk ez nagyon furcsa, mivel nem szoktak ilyen kemeny telek lenni.
Hu, azt hiszem, mar regen aludnom kene, ugyhogy most mar elkoszonok. Ma delelott Lolli apaval ment egy jatszocsoportba es en igy visszabujtam az agyba, ugyhogy most meg nem voltam almos.
Puszi mindenkinek es irjatok!
Olive