Sziasztok,
gratulálok a szülinaposoknak!
Én amíg nem derül ki a szavazás eredménye, ide fogok írni, mert az az oldal nagyon nem szimpi. Lehet, hogy csak nincs időm meg energiám megtanulni, de nem is vágyom rá különösebben. És biztos vagyok benne, hogy minket is sokan-sokan olvasnak, akik sajnálnák, ha zárttá válnánk, és így végképp elveszne az esélye annak, hogy írni tudjanak nekünk.
Na mindegy, hát kíváncsi vagyok, hogyan lesz a döntés. Ez a vasárnap valami megbeszélt határidő??
Bea, kérdezted Dani evését: mostanában egész normális adagokat tudok beletömni, napi kétszer 150-200 g-ot (egyszer gyümölcs, egyszer főzelék). Viszont ehhez egy komplett bohóctársulatnak kell szórakoztatnia közben Danit.
Szóval nem tudom, hogyan lesz, ha hazamegyünk No-ba, és egyedül etetem. (Mert a korábbi "hazajöttünk" kifejezésem csak azt jelentette, hogy ismét Pesten vagyunk a szüleimnél a horvátországi nyaralás után.) Eddig kb. két olyan kaja volt, amit magától evett viszonylag hosszan, különösebb szórakoztatás nélkül: a kecskeméti gesztenyés-almás csirkéje megy a Hipptől egy tésztás tengeri halas cucc. (Most a nyaraláson megint üvegezünk többnyire....). Tehát azt mondhtanám, hogy Dani nem annyira szeret enni.
Viszont.
Egyszerűen megőrül azért, amit mi eszünk. Mindig mindenből kunyerálni próbál, és ha nem is szereti, hősiesen eszi, mert a felnőttek is azt eszik. Rokonlátogatóban voltunk nemrég például, és miután jól feltankolt anyatejből, odaültettük a családi ebédhez, és megevett egy közepes bögrényi birkahúsos palóclevest zöldbabbal és répával
. Kenyeret is eszik a reggelinél, meg jobb minőségű sonkát, sőt juhtúrót (kb. 2-3 hete adok neki tejtermékeket, semmi baja szerencsére). A trappista sajtot is szereti.
Viszont: ezekből messze nem eszik meg normális adagokat- csak csipeget, és még azoknak a fele is az előkében meg a székében köt ki.
Tehát nem tudok átállni arra, hogy nem is veszünk/főzünk neki külön kaját, mert majd a miénket eszi, mert az - darabos állapotában - fényévekre van a 200 g-tól.
Mocorgó, egyetértek, hogy a felvágott, májkrém, stb. tele van káros anyagokkal, viszont annyira keveset eszik belőle, hogy én végülis nem gátolom emiatt őt abban, hogy az ízeket megismerje. Mindig előttem lebeg az, amit régebben írt egyszer
Oui, hogy az nagyobbik gyereke mennyire válogatós lett, mert nem mert neki semmit adni, és ezért Mira már mindenfélét kap. Hát így van valahogy Dani is. Nem mindegy, hogy vmit azrét nem ehet, mert allergén vagy akut rosszullétet okozhat (pl. mogyoró, eper, méz), vagy azért, mert hát nem túl egészséges, de ez a mennyiségtől függ (pl. felvágott). Utóbbiból kap, keveset.
Kenyér: igen, mi sütjük otthon a kenyeret, de bevallom, hogy egy ideje átálltunk az előre kevert kenyérporokra, mert sokkal gyorsabb, és elég finom. Így nem lehetek már én sem teljesen biztos az összetételben, bár persze rá van írva a zacskójára. Mindenesetre a fehérkenyérnél a porhoz vizet, tejet és vajat kell adni, de mi ezt csak vízzel és olívaolajjal csináljuk, úgy is finom.
De itt Pesten bolti kenyeret kap...