Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni a csapathoz, ha még lehet. Mumuskát és Ole85-t már ismerem egy másik topikból.
Röviden rólunk:
Vikinek hívnak, és van egy kislányom, Timike, aki november 6-án volt 1 éves. Most ott tartunk, hogy már egyre többet megy, sőt már szinte szalad, 5 foga van (felül 2, alul 3), nagyon sokat gagyog, és néha igazi hisztizsák, főleg ha öltözni kell!
Foglalkozásomat tekintve gyermekorvos vagyok, ami abból a szempontból jó, hogy talán nem ijedek meg mindentől, de ugyanakkor érzem, hogy egészen más a saját gyermek!
A témákhoz:
Szülés és ami utána volt: A terhesség jó volt (leszámítva az első 3 hónapot, a fenygető vetélés és állandó hányinger miatt), a szüléstől nem féltem és szerencsére elég gyorsan ment-5.5 óra alatt megszületett Timike, a legvége volt húzósabb, mert nehezen illeszkedett be, és a nyakán volt 1x a köldökzsinór.
Szülés után nehezebb volt, mert eléggé ingadozott a hangulatom, ráadásul Anyósékkal lakunk, ami súlyosbbította a helyzetet-ez a legnagyobb gondom. Sokszor éreztem úgy, hogy a környezetemben mindenki okoskodik, és felülbírál engem, amit elég nehezen viselek-bár szerencsére mostanra ez már egyre kevésbbé jellemző. Hálistennek Timike összességébben eddig nem volt problémás baba, és ahogy nő egyre könnyebb vele (a hisztit leszámítva).
Fogyás: nekem szerencsém van, mert szülés után még leadtam 6 kilót, és azóta képtelen vagyok hízni! Pedig eszem rendesen, csak már 1 éve folyamatosan pörgök, mint a villanyóra.
Fogak: nekünk viszonylag későn, 9 hónaposan kezdődött a fogzás. Az elsőnél még nem volt gond, de a többinél lázas illetve hőemelkedése volt.
Evés: szerencsére Timike már születése óta jó étvágyú, "mindenevő", eddig elég kevés étel van, amit nem annyira kedvel. Most kezdem ritkítani a szoptatást, eddig minden etetés után kapott anyatejet, de most már néha ebéd után elhagyom a szoptatást.
Alvás: ez már nehezebb ügy, főleg azért, mert egy szobában alszunk. Szerencsére elég hamar beszoktattam a saját helyére. Most akarom éppen leszoktatni az éjszakai szopiról, mert már sokszor szétrágja a melleimet. Egyébként általában 2x még felébred éjjel, de elég hamar visszaalszik. Nappal keveset alszik, sokszor szopi után vagy séta közben alszik el, akkor is max. 1/2 órára.
Kata: én is mielőbbi gyógyulást kívánok Neked!
Mumuska: örülök, hogy jól sikerült a szülinap!
Egyelőre röviden ennyi, minden jót Nektek!
Viki