Jó reggelt!
Végre rendes neten! Ne haragudjon, aki privit írt, de szanaszét voltunk az országban, mobilneteztem, és csak az olvasás ment, nem töltötte fel a gép az írásaimat. Itigam, hogy vagytok???? Sokat gondoltam rád!
Szóljatok, ha már zártak vagyunk (tudom, elvileg ma reggeltől, de miből fogom látni?), és akkor mesélek a 20.-i megmozdulásról, nehogy valami okostojás rákeressen a projekt nevére/típusára itt helyben.
Irdab: Hogy döntöttél, beiratkozol a mérlegképesre? És a melóhely? 6 v. 8? Lehet, hogy ilyen zizi-időszakban nem is lenne rossz a 6, vagy tévedek? Gondolom, jól el lehetsz havazva, te szegény! Jobb hangulatot, erőt!! A mérlegképes szombaton lesz/lenne? Te jó anya vagy, de szerintem ha ennyi az elfoglaltságod, a gondozás és a konyha után rohanás mellett legyen napi fél órád, amikor CSAK a gyerekkel játszol! Együtt! Különben ugyanúgy fog emlékezni rád, ahogy nagy részünk emlékszik a gyerekkorára: anya felmos, takarít, főz és ideges. Légy ügyes és élvezd ki, hogy a kicsid imád és most kisgyerek!
Flake: Nálad mi újság Brüsszel-ügyben? Mi lesz/lenne a feladatod? Gondolom, hogy a kihívás és a bizalom viszont megérdemelten jólesik neked. Baba-ügyben gondolkodtok még, vagy majd ahogy alakul, adott esetben odakint?
Nálunk: Tücsök is nagyon anyás lett (tegnap elvettünk venni egy blúzt a Mangóba a Széf-hez...
, de nem lehetett tőle próbálni, mert madárpókosat játszott, és nem volt hajlandó lejönni a nyakamból), mintha tudná, hogy erőt próbáló időszak kezdődik itt is. Elkezdem a szakfordítóit:!: , ma du. van az első alkalom 5-8-ig... Kedd, szerda, csütörtök...
Apa jelezte, hogy bár lélekben és anyagilag támogat, nem tud visszavenni a saját dolgaiból, mert azok viszont a mi alapjainkat határozzák meg. Maximálisan igaza van, így nekem is ki kell hozni magamból a maximumot, ha ezt két éven keresztül akarom úgy csinálni, hogy senkinek ne sérüljenek az érdekei....
Akiknél nincs újabb baba, úgy látom, kezdenek visszaszivárogni a munkahelyekre, sulikba, de komolyan mondom: nagyon nehéz. Azért is gondoltam rá, hogy ebben az itthon töltött harmadik évben hetente háromszor már én is felveszem a kesztyűt, de nem tudom, bírni fogom-e, ill. le tudom-e tenni idejében, ha nem bírom...
(Azért volt egy hihetetlen kérdése embernek: mennyi idő marad rám? Ehem... Mintha ő olyan sokat szórakoztatna engem este, mikor hazaesik a munkából...
)
Egyébként én is bementem a melóhelyre, ahol nyitányként közölték, hogy arra számítottak, visszamegyek szeptembertől (miből?), és ha nem szeretnék, akkor viszont ne felejtsem, hogy GYES alatt is elküldhetnek hamarosan. Eddig soha semmilyen probléma nem volt a munkámmal, sőt... Csak ugye az idő és a bent felszaporodott munka. Szép, ugye? Nesze neked családvállalási kedv élénkítése...