Sziasztok!
ma Juliska egy percet nem aludt napközben, egy katasztrófa volt!! veletek volt már ilyen? nekem még soha.
ráadásul tökre beparáztattam magam, mert tegnap tesómékkal meg apuval étteremben voltunk, elegáns gourmet étterem, és a húsi rózsaszín volt. bele sem gondoltam, és megettem. aztán ma beszéltem egy orvos ismerőssel, azt mondta, hogy a tilalom elővigyázatosság, és nem az első osztályú éttermek miatt van. de ha baj lenne, már lennének tüneteim (émelygés, hasmenés, hányás). hogy lehettem ilyen hülye? tök kivagyok. bár azt én is olvastam egy könyvben, hogy pl.: nem az a baj, ha a kismama sushit eszik egy első osztályú étteremben, hanem a supermarket polcáról ne vegyen le ilyet előrecsomagolva.
ráadásul, csütörtök óta semmi mozgás odabent.
Igigig: megnéztem a munkatv könyvét. szabi jár a szülési szabadságra (ez a tgyás) meg a gyermek gondozása miatti fiz.nélküli szabi első félévére (ez a gyed, vagy ha vki csak arra jogosult, akkor a gyes). gondoltam nem másolom be a tv-t, de akkor ez így majd' egy év.
Lenovo: igen, a héten kértem az afp-kor igazolást, szóval már februárra úgy lettem számfejtve, hogy két gyerek után kapom az adókdevezményt.
amúgy szerintem befolyásolja a vitamin. egy napot ki kell hagyni.
Hordozókendő: nekem nem vállt be. Julcsi sírt vagy 15 percig, aztán elaludt, én semmit nem tudtam csinálni a nagy csomagtól a hasamon, aztán jól összeizzadtunk. ráadásul megértem átdobálni azokat a hatalmas kendőszárakat... ami nekem szimpibb, az a meitei vagy ehhez hasonlók. ilyen van egy barátnőmnek, meg is beszéltük, hogy kölcsön adja, mert időnként parktikus lehet két gyerekkel azzal menni.
Babakocsi: nekünk quinny speedi van, háromkerekű, nagyon masszív.
http://babyplanet.hu/index.php?pg=marke ... SP65201830
vam hozzá egy maxi cosi mózesünk és egy m.c. hordozónk. apa teljesen bele van szerelmesedve, de az ő indokai: felfújható kerekek, elmegy akárhol, viszonylag könnyű, van rajta fék (??
) nekem elég sok vele a bajom: külön mózes nem praktikus, kicsi csomi, nem átfordítható, kupola kicsi, a háttámlát nem tudod függőlegesbe állítani, a gyerek emiatt mindig kicsit fekvő poz.-ban van.
de most úgy döntöttem, nem adom el, és veszek egy újat. eleve lusta vagyok. na meg nem tudhatom, Juliska mit talál ki. lehet, hogy nem lesz elég a testvérfellépő, és ha testvérkocsi vásárlásra kényszerülök, akkor most nem futok egy felesleges kört. meg nincs kedvem vitázni a férjemmel, aki nem érti meg, hogy de én használom ezt a kocsit a legtöbbet, nem ő!
Szandra: a kápiteszt lila színt, most nem tudjuk értelmezni. mert Nikinek lila volt, és kisfia lesz. de Napsugáré is az volt, neki meg lánya. szóval, amit szeretnél
én már nem tudom, jó móka ez a kápi teszt szerintem, nem sokkal több
)
Igigig: de marha jó ez az uh kép!! tök jól látszik a kis pofija!
Gabi, Szerencse: hát, először én is azt hittem, hogy a nagy kapkodásban kivették azt a fél mondatot, aztán majd visszarakják. de aztán a minimsztérium honlapján van erről állásfoglalás, és ott kifejezetten írják, hogy igen, mindkét szülőnek jár.
na, szép estét mindenkinek, én holnap vissza dolgozni, lassan lefekszem.