Sziasztok!
Juliska láztalan csütörtök óta!! taknyos és néha még köhög, de túl vagyunk a nehezén!
úgy örülök. holnapig tart az antibio-kúra. de ma megyünk egy nagyot csavarogni a ha felkelt, mert vettem neki tavaszi cipőt. ti vettetek már úgy, hogy egy picit nagyobbat?? mert a 21-es pont jó volt rá, de elég drága cipő volt, és olyan hamar kinőtte a télit is (abból is kettő kellett), hogy én a 22-est vettem neki, úgy tűnt simán jár benne. de most elbizonytalanodtam, hogy anyagi okokból nagyobbat veszek.
milyen dolog ez. de 6500 ft volt!!
Zsuska, köszi az intézkedést, bár én amatőr vagyok, szóval nem tudom hogy lesz a zárt topik. majd jelezzetek mit csináljak!!
ja, és javítanád a tábliban, hogy most úgy érzem mindegy a neme. mindkettőnek ugyanúgy tudnék örülni (a fiús anyukák meghozták a kedvemet:) lehet, hogy szerdán megtudjuk!!
Szandra: köszönjük a jókívánságot, úgy tűnik használt
tudom, hogy bosszantó, de próbálj meg ne idegeskedni!
Niki: félidőőőőőő!!!
szuper!
Császár: én is rettegek tőle, mert mégiscsak műtét, én meg a szülésig kórházban sem voltam, nemhogy műtöttek volna, meg a hosszabb felépülés miatt is. De mégis azt gondolom, hogy ha az első császár lett volna, lehet, hogy másodikra nem erőltetném én sem a hüvelyi szülést, mert annak is komoly rizikói vannak. és a szomszédunknak két császár volt, farfekvéses babák + téraránytalanság (az egyik baba megfordult, de aztán a 34. hét körül vissza, m vsz. kényelmetlen volt neki). és azt mondta, hogy a másodiknál sokkal gyorsabban épült fel, sokkal könnyebben viselte az egészet.
szóval, szerintem a szülésnél az a lényeg, hogy a baba és a mama egészségesen távozzon. meg hogy olyan dokinál szüljön az ember, akiben megbízik. én 15 éve járok a nődokimhoz, minden döntését el tudom fogadni. ezért, bár csalódott lennék egy császárnál, de tudnám, hogy azért történt, hogy jól legyünk. egy barátnőm a mai napig nem dolgozta fel a császárt, és az a véleményem azért, mert akkor kezdett dokit keresgetni, mikor terhes lett, ezért nem alakult ki a bizalom (hiába gondolja), és most a bölcsész diplomájával, felülbírálja az orvos és a szakszemélyzet döntését. ez a legrosszabb.
na de a lényeg akkor is az: anyaságunk minősége nem a szülés módjától függ!!!
én remélem mindenkinek sikerül úgy, ahogy szeretné, legyen az császár vagy hüvelyi.
ja, és képzeljétek, írtátok többen, hogy előbb meglesz a baba tervezett császárnál. szemben lakó csaj, több mint 41 hétig hordta a babát, mert azt mondta a doki, úgyis császár a körülményei miatt, megvárjuk beindul-e, de nem indult, és már majd' a 42 hétnél császározták.. nekem ez tök fura.
Szoptatás: sokszor azt veszem észre, hogy a harcos szoptatáspártiak többet ártanak az ügyüknek, mint használnak. azért mert frusztrálják és elriasztják a kismamákat.
Niki: én 11 hónapig szoptattam Julcsit, 5 hónapig kizárólagosan, és látod, mégis minden nyavalyája van (persze ő 13 hónapos kora óta közösségben van), szóval nem gondolom akkora egészségvédőnek. pláne hogy két korban közel lévő, főleg tápszeres baba anyukája mondta, hogy még csak kisebb náthájuk volt a gyerekeknek. szerintem ez alkati kérdés. tök korszerűek a tápszerek is, semmi baja nem lesz belőle a gyereknek.
Én a magamrészéről a legnagyobb előnyét a szoptatásnak abban látom, hogy egyszerű, olcsó, éjjel-nappal rögtön tálalható
én is szerettem szoptatni Julcsit, úgy nagyjából 5-6 hónapig. utána, ahogy egyre nagyobb lett, nekem egyre kényelmetlenebb lett a dolog. tuti, összeköttetés is van az anya és baba között, mert 11 hónaposan köszönte szépen. volt akitől megkaptam, miért nem erőltetem. szerintem mindenki addig szoptat, ameddig jólesik neki és a babának, de én nagyon nem szerettem volna egy már járni-beszélni tudó gyereket arról győzködni, hogy a cic beteg, meg elment aludni... (ezeket leszoktató fórumon olvastam). én prűd vagyok ahhoz, hogy a gyerekemmel a ciciről beszélgessek. meg vadidegenekkel az utcán. a csúcs az volt, mikor a c&a kellős közepén megkérdezte egy csaj, hogy szoptatok-e még!
ez szerintem is annyira magánügy, én csak a közeli barátnőkkel beszélgetek erről, vagy olyan kismama társakkal, akikkel egy közösségbe járunk. na de anyám szegről végről barátnőjének ehhez mi köze a posta előtt???
És még egy érdekesség: barátnőmnek a babája lusta szopizni. ezért úgy döntött egy hónap után, hogy nem kínozza magukat, feji, hátha jobban beindul, és vegyesen adja neki, ameddig tud addig persze tejet is, de ha nincs elég akkor tápszert. erre az egyik reakció: a lánya még túl kicsi ahhoz, hogy megszüntesse vele a testkontaktust!!??
mondtam is neki, hogy miért, most hogy üvegből kap enni, a szoba másik végéből spricceled a szájába a kaját? akkor is ölbeveszi az ember, babusgatja, becézgeti... szóval ezek a lelkifurdalást keltő beszólások. mindenki hadd döntse már el, hogy mi jó neki meg a babájának. Ranschburg bácsi is megmondta, hogy csak a frusztrálódással lehet ártani a kicsinek, nem azzal ha nem tud szoptatni az anya.
Mazsi: cuki Zétény! <3
Babicsek: én is bőrgyógyászhoz mennék, mert ő célzottan adhat rá krémet, esetleg laborbeutalót. a májpangásról csak annyit, nekem volt, és valóban viszketéssel jár, de akkor mindenhol viszketsz. az utolsó 4 hétben jól meg is izzasztottam a Jánososo belgyógyit, hogy mitől magasak a májfunkcióim meg a koleszterin, de csak Juliska nyomta a májam, szüléssel elmúlt. és semmi bajom nem lett tőle. szerintem ha egy kis részen viszketsz az vagy ekcéma, vagy nő a bőröd és csak ott érzed. a májpangásnál mindenhol viszketsz (lábad, kezed, hasad...).
Vivi: képzled, kb. 3 hete Juliska elég jól tűri az orrszizást, addig két emberes volt. Aztán 1. szerintem rájött, hogy megkönnyebbül, 2. elkezdtem neki énekelni közben Bóbitát, meg Vukot ilyesmit. és már mikor vesszük elő, kéri is hogy mit énekeljek
azért ha sokat macerálom még rákezd, de sokkal jobb. van hogy végigüli türelmesen az ölembe. mikor nekem mondták, hogy egyszer lesz ilyen, nem hittem el, olyan jelenetek voltak orrszívásnál. szerintem Barnus is belejön, ha nagyobb lesz.
Igigig: én úgy tudom, hogy Mo-n a kismama kérésére nem végeznek császárt, csak ha orvosilag indokolt. de gondolom pénzzel sok mindent meg lehet oldani....
Flake: akkor most megpróbáljátok a hüvelyi szülést? ne gondold, hogy kevés esélyed van rá. ha szeretnéd, először is állj úgy hozzá. nekem két ismerősöm is így szült másodikra.
http://babafalva.hu/members/emese30/
itt az egyik történet, ha érdekel.
Krém: én is dm-st használok. maradt még a masszázsból meg az olajból is, ezeket keverem.
jesszus, mennyit írtam, ez van ha nem jövök egy darabig. ugorjatok át nyugodtan ha gondoljátok!!
Szép tavaszi napot!