Én is módosítottam, borsólevest főztem, és bolognait, illetve sütöttem egy adag muffint.
Én a levest sűrűre főzös, sok zöldséggel (répa, karaláb, zeller, zellerlevél, zöldségzöld, borsó) és nem teszek bele lbetétet. Csak a zöldségek íze van a levesben, isteni.
bolognai: 30dkg hús megpirít párolt hagymán (oliván), majd felönt olasz paradicsomlével (sajna nem jók a síma paradicsompürék annyira), spagfetti, vagy penne főz, belekever, sütőbe be, sajt rá.
fűszerek: kakukkfű, oregano, só, rozmaring, bazsalokom, kevés tárkony, színesbors (mikor már majdnem kész a trutyi, akkor bele)
Kedvenc muflonjaink
(Ági! Megmértem, 7perc alatt dobtam össze ma egy kókuszos, amihez még tejet is kell forralni)
mézes-kókuzsos:
230gramm kókuszreszeléket 70gramm teljes kiörléső liszttel (lehet síma liszttel is) , fél csg sütőporral elkeverni.
Másik tálban 310ml tejet forralni, és beletenni 1-2ek mézet (én hársmézzel készítem, mézet nem szabad forralni, feleszabadulnak benne a toxinok).
Ezeket összekeverem, és 2tojás külön habosra keverek 150gramm cukorral (vagy 50gr szőlőcukorral).
A habosra vert tojást hozzákeverem a többi trutyihiz, és szétszedem 12 adagba, be a 200fokra előmelegített sütőbe kb 20percre. SZép aranybarnára sül.
almás-fahéjas:
3nagy almát apróra vágva, vagy lereszelve, (én aprítóval szoktam), esetleg nagyobb darabokban is lehet hagyni, úgy is finom, egy tálba tenni, fél csg sütőporral, 200gr liszttel ( Én teljes kiörlésűt használok mindhez), másik tálban 10dkg margarin felolvaszt (vagy fél dl olaj, oliva is szuper) , ha kihúlt habosra keverni 2tojással, és 120gramm cukorral, illetve 50ml tejjel, vagy joghurttal.
A száraz és nedves alkatrészeket lazán összekeverni, és 12részre osztani.
Majd írok még.
.:Angi:.