Kriszti, a krumplifasírtot hogy csinálod?
Étlap folyt.:
Szombat: borsóleves, zöldséges rakottkrumpli
Vasárnap: Kapros tökpüréleves, borsófőzelék, gabonafasírt, sült krumpli
Hétfő:fejtett bableves, grízestészta
Kedd:kelkáposztaleves, tarhonyáskrumpli, sav.uborka, meggyes lasszi(ivójoghurt)
Szerda:lencseleves, mákos nudli( megkívántam tőletek)
Ma a nudli mélyhűtött volt, mert nem volt elég időm, de egyébként szinte mindig én gyúrom a krumplistésztát. De azt hiszem le is szoknék róla, ha mindig mélyhűtöttet kéne ennem, nekem nem az igazi
A szombati zöldséges rakottkrumpli szerintem nagyon jó, aki szereti a zöldségeket, javaslom, próbálja ki. Minden ugyanúgy, mint a szokásosnál, csak plusz egy zöldséges réteg is .
: -paradicsom(ezt nem lehet kihagyni ahhoz, hogy jó legyen)
-paprika
-karfiol v. brokkoli
-tök v. cukkini v. patiszon (esetleg padlizsán)
-kevés kelbimbó
-hagyma
Ezeket apróra kockázni, megsózni, összekeverni.
Krumpli, tojás, kolbász (nálunk gabonakolbász
), zöldség, újra ezek, a tetejére bőséges tejfölös-sajtos öntet.
Erika