Nekem az öklendezés visszatért, de annyi baj legyen.
A szerdai napom katasztrófa volt, ugye mentem volna a kombinált teszt vérvételére Kecskemétre...illetve mentem is. de bemásolom a szöveget mert írtam panaszt...
2017.03.08-án töltöttem a 13. terhességi hetemet, valamint ezen a napon reggel megtagadták tőlem a szabad béta-hcg és PAPP-A vérvizsgálati ellátást. Beutaló alapján, melyet a kiskunfélegyházi telephelyen állítottak ki számomra, mentem a Down-szűrés vérvételre, ahol közölte a recepciós hölgy, hogy csak kecskeméti lakhellyel rendelkezőnek ingyenes a szűrés, és, hogy elegük van már abból, hogy az összes kiskunfélegyházi lakost ide utalják, mert itt ingyenes a szűrés. Ezt követően a kolléganőjét is megkérdezte, hogy leveszik-e a tőlem a vért a szűréshez, aki erre érdeklődött, hogy hol fogok szülni és mikor tudomást szerzett arról, hogy Szegeden, közölte velem, aki nem Kecskeméten szül annak nem veszik le.
A kérdésem az esettel kapcsolatban, hogy milyen alapon tesz ilyen kijelentést, hiszen Kiskunfélegyháza ellátásilag Kecskeméthez tartozik és jogosult vagyok az ingyenes ellátásra. Felháborítónak tartom, hogy diszkriminálnak az alapján, hogy hol tervezem a szülést. De mindezeket leszámítva az a legmegdöbbentőbb számomra, hogy mindenféle jogalap nélkül tesz ilyen kijelentést.
Az esetet követően felhívtam a területileg illetékes védőnőmet, akitől megkérdeztem, hogyan történhet ez meg. Azt a választ kaptam, hogy valószínűleg azért tagadták meg tőlem az ellátást, mert nem egy napon lett volna esedékes az ultrahang a vérvétellel. A 12. heti genetikai ultrahangot Szegeden megcsinálták 2017.03.02-án. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy el kellett volna végezniük a vérvételt, mert önmagában ugyan nem kombinált-tesztnek, de dupla tesztnek számít.
Szóval vélemény? Nekem ez elég megdöbbentő volt, hallottam hogy szemetek a kórházban, de most saját bőrön tapsztalni azért még is kicsit más volt... Várom a választ. Hát hova a jó Istenben írjanak beutalót, ha nem a területileg illetékes kórházba????
Voltam védőnőnél is végre, majd csak 21-én jön környezet tanulmányra. Kaptam szórólapokat, kuponokat így a dm-ben a babaváró bőröndöt is átvettem ami ingyenes, tök jó dolgok vannak benne, meg nézelődtem a neten és ha letöltitek a baba-mama alkalmazást ad egy kódot azt meg az Alma patikákban lehet beváltani, azt is várandós csomagra.