Ispiláng: Egy közepes fej vöröshagymát, apróra vágsz, és azon megpirítod a darálthusit. Ha rizst is szeretnél bele tenni (akkor nem kell hozzá köret), akkor csinálsz párolt rizst egy edénybe. Cukkinit tököt, hirtelen elösütöd, kis kockákra vágva például, hogy kisüljön belöle a leve, mert különben csucsogna töklétöl!
Ha ezek készek, egy kivajaoztt jénaiba, tepsibe, rétegesen lerakod a cuccokat. Egy réteg husi,egy réteg rizs, egy rétek zöldség, majd újra husi és így tovább.... A jénai méretétöl függöen 1 vagy 2 tojást kikeversz és egy doboz tejföllel összekevered amit ízesítesz (só, bors). Ezt a jénaiban lévö cuccosra öntöd, be a sütöbe, elöször közepes lángon,hogyátsüljön, majd nagyobb lángon, hogy színt kapjon! Sztem nagyon fincsi!
Ezzel a technikával, csinálhastz spenótos tészát, karfiolt, muszakát, és természetesen a rakott krumpli is így készül...stbstb Célszerü elötte minden megfözni külön-külön!Ja és amikor elösütöd,párolod a rakotthoz való cuccokat,azokat is mindig ízesítsd!
Füszerek: Én nem füszerezném túl, mert több féle zöldséget, husit rizst is teszel bele. Csak egy kis delikátot, sót, és fekete borsot használnék! De egyébként ízlés kérdése
!
Enikö