Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Anyukák!
A segítségetek szeretném kérni, ugyanis 6 hónapos kisfiam napközben nem tud másképp elaludni, csak ha babakocsiban tologatom. Este fürdés után szopi közben, vagy a kiságyában simán elalszik, de nappal csak ha tologatom. Õ egy többemberes babuci, rendkívül vidám és kedves kisbaba, de folyamatos törődést igényel!
Hasonló cpőben járt, tapasztalt anyukák jelentkezését várnám, nekik hogyan sikerült leszoktatniuk saját csemetéjüket!

A sírni hagyás, abszolút kizárt, ezt nem vagyok hajlandó kipróbálni!!!!!!

Szívrepesve várom válaszaitokat!

Üdvözlettel: Évi :o)

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Szia!

A lanyom januarban volt 2 eves. Nappal 1,5 eves koraig ringattam. Bocs, kicsit soknak hangzik, de nem torvenyszeru, hogy nalatok is ez lesz.
Akkor o szolt, hogy az agyikoba akar menni es onnantol nem ringattam tobbet. Biztos elobb is le lehetett volna szoktatni siras nelkul, de engem annyira nem zavart mert hamar elaludt igy es feltem is a valtoztatastol. En ilyen tipus vagyok.
En mondjuk a karomban ringattam, nem a kocsiban, az talan nehezebb eset. Ha te terhesnek erzed, szerintem ra kell szannod magad a valtoztatasra.
Probalj ki dolgokat. Cici van? Mellefekves?
Es foleg akkor akard csak lefektetni, ha tenyleg almos. Akkor valami lis rasegitessel biztos elalszik majd.
A kisfiam most 10 honapos. Nala is belekenyszerultem ugyanabba a hibaba, mert Emmat nem hagyhatom magara sokaig, megha eljatszik is, vagy nem varhatom el, hogy ne hangoskodjon, ezert a gyorsasag kedveert elringatom a picit. Szerencsere eleg gyorsan megy, mert akkor csinalom, mikor tenyleg almos.
Szerintem gondold at a napirendet. Ha kialakul az, hogy mindennap kb ugyanakkor teszed le nem lesz gond.
A du-i alvas es az esti fekves elott minimum legyen 4 ora.
Talan tudtam vmi otletet adni,
Udv
Kakukk
 


Szia Évi!

Az Én fiam holnap lesz 8 hónapos és csak úgy alszik el nappal is meg este is ha elringatom! Egy ideig aggódtam emiatt, de mostanra beletörődtem, mert nem megerőltető és egyszer majd csak kinövi! Egyetlen egyszer próbáltam sírni hagyni, de soha többet, mert Én erre képtelen vagyok!
Van egy ismerősöm, aki mesélte, hogy az Õ fia teljesen magától szokott le az elringatásról egyik napról a másikra!
Ha kézben ringatod úgy sem alszik el?
Amúgy szerintem ne aggódj, mert biztos hogy előbb utóbb kinövi, hiszen egyre nagyobb lesz és egyre kevésbő fog fekve megmaradni a babakocsiba!

Ugye jól emlékszem, hogy írtál a fiss kismamákhoz? Miért nem jössz mostanába? Mególdódtak a szopi gondok?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
 

 
 

Szia Kakukk!
Köszönöm a válaszod! Igazából nem mondhatom én sem, hogy terhes lenne a dolog (így szinte mindig garantáltan elalszik), inkább arról van szó, hogy félek később még nehezebb lesz! Tényleg jó dolgokat írtál! Örülök, hogy rajtam kívül is van még édesanya, aki nem hagyja sírni kicsikéjét, hanem ha kell inkább álomba ringatja! Egyébként megnéztem a csemetéid képét, nagyon édes manócskák!!!!!!!!!
Üdv.: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Kedes Györesz!

MIndenhol rám bukkansz ;o)))
Igen, párszor írtam, de aztán úgy éreztem kilógok a sorból, mert ti már annyira összekott - megjegyzem nagyon klassz - kis csapat vagytok. Akkoriban épp a talit szerveztétek gőzerővel és én arra sem tudtam elmenni, ezért még rosszabbul éreztem magam, mert még jobban kimaradtam :o(

Rolcsikám ölben is elalszik, de nehéz a 8 kilóját cipelni ;o).
Egyébként imád szopizni, mióta mást is eszik már!

Sok puszit küldök Neked és Norbikádnak is! Remélem ő is jól van!!!

Üdv.: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Szia Évi!

Sajnálom, hogy ha úgy érezted, hogy kilógsz a sorból! Attól, hogy nem tudtál eljönni a talira, attól még éppolyan csapattag lehettél volna! Még most sem késő, ha meggondolod magad! Emlékszem, hogy a Melindával egyszerre kezdtetek el írni, Õ azóta már nagyon jó beilleszkedett, olyan mintha a kezdetektől oda írt volna! A táblázatba még mindig benne vagy, úgyhogy tényleg gyere bátran! Egyébként megint talit szervezünk, de ez ne riasszön el, ha írni akarsz újra hozzánk!

Amúgy örülök ennek a topiknak, mert kiváncsian várom a hozzászólásokat, hiszen Én is érintett vagyok ebben és engem is nagyon érdekel, hogy kinek hogy szokott le a babája a ringatásról!

Örülök, hogy Rolcsi jól van és hogy már nincs gond a szopival! Nálunk is akkor oldódtak meg a szopi sztrájkos problémák, amikor Norbi elkezdett mást is enni! Õ egyébként jól van, csak most épp betegeskedik, de nem komoly szerencsére!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
 


Továbbra is várom a segítő hozzászólásokat ám! ;o)

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Szia!
Igaz mi meg nem gyogyultunk ki de jo uton jarunk. Pici meg a babad (az enyem mar 16 honapos), ugyhogy szerintem ne aggodj amiatt hogy sok torodest igenyel. Probald meg magadban megfogalmazni hogy "meddig vagy haljando elmenni", vagyis hogy mennyit engedsz meg neki. Ha ugy erzed hogy nehezedre esik tologatni azert hogy elaludjon, lassankent szoktasd. Nalunk ugy volt hogy a fiam csak az autoban tudott elaludni, de nalam eljott az ido mikor azt mondtam nem vagyok hajlando minden nap kocsikazni es pazarolni a benzint, igy megvaltoztattam a rendet, es hidd el hogy lassankent vette az adast, es a tied is fogja. Auto helyett igy minden alvas elott tartottam a kezemben es kicsit ringattam, enekeltem neki, cumi a szajaban, ez volt az "elozetes", amibol tudta hogy mi kovetkezik. Szerintem ez nagyon lenyeges hogy legyen egy pont a szertartasban, amibol tudja hogy pontosan mi kovetkezik es nem fog ellenallni mert lassan ehez szokik hozza. Eleinte nehezen ment es csak nagyon keveset aludt, aztan egyre hosszabban. Ez jol ment egy darabig de mostanaban cumisuveg kell neki, ha az megvan abbol tudja hogy alvas kovetkezik. Ez sem a legjobb megoldas, de megissza a tejet es alszik, es ez a lenyeg.
Bizzal a babadban es abban hogy venni fogja az adast. Mondom szerintem az "elozetes" nagyon fontos, amibol tudja a kovetkezo lepest. Mint pl este furdes-jatszas-alvas. Es az is fontos hogy te ne csinaljal semmi olyasmit ami neked hosszu tavon idegtepo, mert az a babanak sem jo. Nem tudom ezzel segitettem e, remelem.
Udv,
Ildi
 


Szia Mandarin!
Igen, úgy érzem segítettél azzal, amiket leírtál és köszönöm neked!
Minden jót kívánok nektek!
Üdv.: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Szia Evi,
szerintem 6-honaposan ez teljesen normalis, es ha gyorsan elalszik, akkor meg szerencses is vagy, mert szerintem ez nem megerolteto. Nalunk folyamatosan periodusai vannak a babanak, hogy hajlando elaludni, most epp ugy, hogy hatradolok egy parnara es magamra teszem ugy ringatom valahogy (az en fiam masfel eves, allva fogni mar nagyon nehez), de volt mar olyan is, hogy magatol aludt el, de sajnos az elmult, van ugy, hogy csak melle kell fekudni mozdulatlanul es elalszik. Igaszsag az, hogy nekem barmi modszer megfelel, amivel el tudom altatni, mert eleg nehez eset (meseolvasat felejsd el, semmi eselyem ugy). Eneklest nagyon szereti, apa pillanatok alatt elaltatja ugy, hogy utemesen paskolja es valami monotont dudolgat neki (sajnos nekem nem megy). Egyebkent volt idoszak nalunk, amikor csak a babkocsiba aludt el, amikor kimentunk setalni, vagy mint nalad tologatva.
Ha Te olyan tipus vagy, hogy nem akarod emiatt sirni hagyni, akkor nem hinnem, hogy teljesen magatol egyhamar elaludna (en ezt is probaltam, de akkor amikor mar hiaba ringattuk vagy barmit probaltunk, orakig csak jatszani probalt az agyban), de szerintem ezzel ne is foglalkozz sokat, valoszinu nalatok is valtoznak majd a modszerek mikor hogy altatod el, az ido meg olyan gyorsan elrepul, egy ket ev aztan ugyis magatol elalszik majd, en tapasztalatom szerint sietteni nem nagyon lehet, ha erre van igenye (persze a hatarokat neked kell felallitani, mi az ami ok, es mi az amit mar azert megse).
Eniko

[url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/
 


Evi,
Meg csak annyit, es lehet hogy ezzel nem ertesz egyet es meg sokan, de en nagyon is megtanultam hogy nekunk kell treningelni a babat es nem forditva, ezt azert irom mert mondtad hogy nem hagynad sirni-nekem az a tapasztalatom hogy a sirast nem lehet kikerulni, mivel ok csak igy tudnak kommunikalni, es szerintem attol mert az ember par percig sirni hagyja-ami sokszor tobb oranak tunik-meg semmi bajuk nem lesz. Az is tuti hogy a masodik gyereknel semmifele tologatas-kocsikazas-fejenallas azert hogy aludjon nem lesz nalunk. Hagyd figyelmen kivul ezt a hozzaszolast ha nem ertesz vele egyet...
Udv,
Ildi
 


Sziasztok!

Az én véleményem kb a másik véglet, mint MandarinéKép. Mivel 9 hónapig a pocakunkban laktak, teljesen természetes, hogy utána is anya-közelségre vágynak. Persze, vannak babák, akik kezdettől elalszanak magukban, de nagyon sok az olyan baba, akinek folyamatosan igénye van az anyjára. Természetesen előbb vagy utóbb, több kevesebb sírással legtöbbjük megtanítható, tréningelhető. Mintahogy mi felnőttek is tréningelhetők lennénk bármire, amiről mások úgy vélik, hogy nekünk az jobb, sőt nekik az biztos jobb, de ettől még azt hiszem, nem sokan örülnénk ennek a tréningnek.
Első gyerkőcöm abszolút "elrontott" baba volt, én inkább azt mondom rá, többemberes. Hosszú hónapok teltek úgy el, hogy örültem ha épp nem sír (nappal, mázlimra éjjel relative jól aludt picinek). Õ aztán úgy volt ringatva, hogy rossz volt nézni, nem csendes, nyugodt, pihentető hintáztatás, hanem nagy sebességű, erőteljes "rázás", rossz lehetett nézni bárkinek. Ezzel együtt ma már nem ringatom a negyvenakárhány kilójátKép (12 éves) És ő nála én még bepróbálkoztam sok mindennel, volt ott sírni hagyás is, eredménytelenül.
Aztán az ikrek (10év) néha elaludtak maguk, mert muszáj volt nekik, de később mégis rászoktak, hogy vagy cicin aludtak el, vagy hasonfekve a feneküket rázogatva. Vagy kézben, cipelgetve.
A legkisebb meg (2év) mai napig cicin alszik el. Nála kisebb korban ment a babakocsis altatás, amig ki nem nőtte,jött is a kinom utána... kézbenaltatás, majd a cicis módszer maradt.

Leszokás: számomra a legsimább verzió,azoknak, akik úgy érzik, ogy tulképp nem teher nekik, hogy még altatnak, azaz ráérnek. Egyszerűen kivárni, hogy értelmileg sokkal nagyobb legyen, hogy kommunikálni lehessen vele. Ekkor már megbeszélhető vele, hogy megyünk aludni, eleinte fogva a kezét vagy simogatva, később már csak a szobájában tartózkodva, még később pár percekre otthagyva, végül pedig egyedül hagyva. Szépen fokozatosan, hónapok, évek alatt.

Ritka az, hogy gimis korban is ringatni kelljenKép.

Viszont ha belegondolunk, én pl szivesen alszom el a páromhoz bújva...azaz nem egyedül! Kép

Ildi

Ildi
 
 


Enikő! Köszönöm a biztató szavaidat, örülök, hogy megértesz! Minden jót kívánok nekd és a kismanódnak!

Mandarin! Természetesen nem hagyom figyelmen kívül írásod, én mindig, mindenkinek meghallgatom a véleményét, de az tény, hogy én valahogy úgy vagyok kódolva, hogy egészen egyszerűen nem tudom elviselni, ha sír a gyermekem! Neked is köszönöm a tanácsot, és minden jót kívánok!


Ildi! Gratulálok neked és minden elismerésem a 4 gyermekedhez! Nagyszerű dolog, hogy ma, amikor sokan egyet is alig mernek vállalni, te négyet is nevelgetsz! Egyébként mi is négyet tervezünk!
Kétévesen szopik a manód? hááát ehhez is gratula ;o)! Nagyon elgondolkodtató volt az írásod, teljes mértékben azonosulni tudtam vele! Egyébként az én kicsimanóm is többemberes baba! Majd írhatnál még pár sort, hogy telnek napjaitok, milyen az élet 4 csemetével, hogyan tudod beosztani napjaid, hogy mindenre/mindenkire jusson időd!
Neked is nagyon-nagyon köszönöm a tanácsod, rengeteget segítettél és megnyugtattál!
Minden jót kívánok a szép nagy családodnak is!
Üdvözlettel: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Ildi,
Egyetertek veled es ezt regebben akartam mar irni hogy nem feltetlenul baj az ha kesobb szoknak ra az egyedul alvasra, pont azert mert idosebb korban jobban felfogjak a kornyezetuket, illetve meg lehet veluk beszelni dolgokat es nem olyan drasztikus a valtozas. Gondolom minden anyanak mas a vermerseklete, es 100%-ig biztos vagyok benne hogy minden gyereknek ugy a legjobb ahogy az anyukaja csinalja. En sem hagytam sirni az enyemet 7-8 honapig, de utana gondoltam hogy eljott az ideje az onallosodasnak. Nekem bejott, masnak meg mas jon be es ez igy van jol.
 


Sziasztok!
Rövid leszek,mert sietek,de majd még jövök. Nekem is "többemberes" gyerkőcöm van. Már 2 1/2 éves. Én is kipróbálltam minden. Hagytam sírni. Jelentem nem vállt be,úgyhogy nem erőltettem. Kitartás,ha nagyobb lesz,és okosabb saját magától szokik át,na meg te is szokod meg őt. Az én kisfiamnál akkor állt át a dolog,amikor a kiságyát lecseréltük rendes ágyra. Mellé feküdtem,(a mai napig így alszik el) és belém bújva aludt el. Ildinek igaza lehet,hogy mi is jobban szeretünk valakihez bújva aludni,hát még akkor egy ilyen csöpség. Az természetes,hogy van olyan gyerek akit egy kicsit hagyni kell sírni elalvás előtt,mert így fárassza le magát teljesen. Az én fiam is ilyen volt. Mára már megszokta,hogy lefekvésnél nem kelünk fel 8-szor pisilni,nem játszunk,hanem alszunk,mert ennek most van itt az ideje a játék,meg utána következik. Nagyon nehéz nekünk is,de el kell tudni fogadni(ami tény hogy idegtépő) ,hogy ez a többemberes baba megannyi velejárójának egyikeKép
Sokat siránkoztam itt a neten,állandó figyelmet ígénylő gyermekem miatt. De mára már teljesen összeszoktunk. Kisfiam az én h.-égeimet,én meg az ő h.-eit szoktam meg,egyszóval összecsiszolódtunk.
Noémi

Noémi
 
 


Szia Noémi!
Már délelőtt válaszoltam, most látom, hogy eltűnt az egész hosszú levelem :o(!
Nagyon köszönöm a te biztató szavaidat is, bevallom nagyon közel állnak szívemhez!
Az én kismanóm is igazi többemberes baba! Napközben amikor nem alszik folyamatos törődést igényel, de még éjszaka is többször fel kel szopizni. Én is elkeseredetten kerestem segítséget itt a neten is, de nem nagyon találtam. A legtöbben, akiknek nem ilyen babájuk van meggyőződéssel állítják, hogy egyszerűen el van kényeztetve a manó! A saját nagyszülei is így gondolják, szerintük egy ekkora babának egész nap szépen el kellene lennie a járókában ???
Sokszor tapasztaltam negatív reakciókat, pedig ez a helyzet az anyukának (jó esetben apukának) okoz egyedül plusz terhet. Nálunk ugyan az a helyzet, hogy Rolcsi a 3. baba (az 1-ső csemete is ilyen többemberes bébi volt - mára fantasztikus, érzelemgazdag 10 éves nagylány lett :o) )és minden igyekezetem ellenére, bizony elég kevés időm marad rájuk, ez azért nehéz dolog. Ezt leszámítva viszont élvezem a törődést a manómmal, hiszen ezért szültem őt. Néha nehéz csak, amikor sok dolgom van, fáradt vagyok és ő nem hagyja, hogy bármit is csináljak!
Noémi, te, hogy tudod ilyenkor pl. a házimunkát elvégezni? Mit csinálsz olyankor, ha a kocsiban zendít rá (bár ez nálatok gondolom már a múlt ;o)? Ilyenkor aztán tényleg nem lehet sírni hagyni, hiszen apa agybajt kap, nem tud a vezetésre koncetrálni, ha kiveszem, akkor meg minek a biztonsági ülés?

Lányok, nektek esetleg van ötletetek?

Mindenkinek nagyon szép hétvégét kívánok!

Üdvözlettel: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Évi!
Holnap du.án jövök,és válaszolok!
Noémi

Noémi
 
 


Na mégis itt vagyok!
Hát ha neked ez a 3. gyermeked,és az első is ilyen volt,akkor nem tudok neked újat mondani. Mert az én fiam még egyke,így nem kellett mással csak vele,és magammal törődnöm,foglalkoznom. Nem volt mellette még kettő. Nálunk az apuka nagyon megértő,és nem ideges ha pl nekiáll a kocsiba hisztizni,mert látja,hogy jobb ha ő nem kezdi el,mert én már kivagyok így is. Helyette kapok agybajt én is. Illetve már nem,mert ezen hál isten túl vagyunk. A másik fele,hogy a kicsi csemetéje anyósom elmondása szerint volt kitől örökölje,mert a férjem is ilyen volt,ráadásul a kisfiunkat is ő akarta már.(én is csak kicsit később). Szóval az én férjem lapított,és rázta a fiam seggét amikor hazajött és a gyerekordiba fogadta. Nagyon sajnállt engem,és azt mondta minden elismerése,mert ő ezt nem bírná,már kiszaladt volna a világból. Végül is ha jól belegondolok még előnye is volt: a férjem még jobban tisztel mióta kisfiunk megszületett,és látta min mentem keresztül nap,mint nap,és nem golyóztam be.
Ezt az egész nap el kell lennie a járókában,tényleg azok mondják akiknek nem ilyen a gyerekük,és sejtelmük sincs róla,milyen nehéz. A nagymamák,hát az anyukám,azt mondta nem hinné el,ha nem lenne minden nap ott velünk,és nem látná,hogy tényleg nem lehet vele mit kezdeni. Ha neki ezt valaki mesélné nem hinné el. Mi csak terroristának hívtuk. Egy valamit megfogadtam: senkinek sem akarok megfelelni. Én tudom milyen a gyerekem,mondhat bárki bármit,én maximálisan mindent megtettem,de ő ilyen. Majd túl leszünk rajta ,és így lett. Aztán egy idő után már fel sem vettem az utcán,meg a házban elhangzó: "már megint sír szegényke,még mindíg sír,stb beszólásokat. Amik nagyon zavartak,mert úgy éreztem lenéznek,mert nem teszek meg mindent a gyerekemért. Pedíg ha látták volna,hogy egy ilyen gyerekkel 20-szor többet kell foglalkozni,mint egy átlag gyerekkel. És nem csak kell,hanem ő követeli a törődést,akár este,reggel,éjjel van. Aztán mostmár büszkén mutogatom,és gyűjtöm az elismeréseket,mert olyan okos nagyfiú lett belőle. És ha most rákérdeznek,miért sírt annyit,csak azt válaszolom,mert ő egy igazi egyéniség.
Otthon kengurúba magamra raktam,és így takarítottam,pisiltem,és sírtam vele. Ami fontos volt azt muszály volt megcsinállni,a kosz azért csak nem emésztheti fel az embert. A többi szegény anyukámra maradt,aki azt mondta,egyszer csak vége lesz a hajnali kelésnek,hogy főzzön ránk,és magukra is,mert Dominik 4.30 perckor kellt. Ennél korábban én sem bírtam,nem hogy még nekiálljak főzni. A férjem szegény 2 munk.h. hogy mindent megadhasson nekünk,és még spóroljunk is. Nehéz időszak volt.
Noémi

,

Noémi
 
 


Szia Noémi!
Igenis sok újat tudsz mondani, és nagyon köszönöm neked! Olyan jól esett olvasnom a hozzászólásaidat, valahogy új erővel tölt el, hogy igenis vannak ilyen babócák és van remény is! Kérdeznék is tőled újra, te hogyan tudtad egész nap lekötni Dominik figyelmét? Miket játszottatok, mi volt az amivel jól el volt? Hogyan telt egy napotok?
Azért kérdezem, mert mostanság nagyon nehéz Roland babámmal! Rövid ideig játszik csak, majd sírni kezd, hogy foglalkozzunk vele. Ilyenkor berakom a járókába valami játékkal, majd a szőnyegre, majd az etetőszékbe, de végül már semmi nem tetszik neki és elkezd bőgni, ilyenkor járkálok vele. Szeretnék vele kialakítani egy jó kis napirendet (a lánykámnál ez vált be, hogy mindig tudta mikor mi jön), de a fentiek miatt ez elég nehéz! Egyébként amikor kipihenten ébred és a pocakja is tele, tüneményes kis krapek, vidám, mosolygós boldog kisbaba! Azt hiszem azért ilyen nyűgös újabban, mert már majdnem mászik, de ott az a majdnem! Rendkívül dühös, ha nem megy neki és talán emiat flusztrált is, mert ennyire azért nem szokott nyüglödni.

Minden elismerésem a tiétek, biztosan nagyon nehéz lehetett, de megérte és gratulálok nektek! Nem az a kunszt, egy csendes "jó" kisbabát nevelgetni, sokkal inkább az, egy többemberes babával végigcsinálni akár pár napot is! Én is nagyon büszke vagyok a nagylányomra, különleges, mély érzésü, kiegyensúlyozott nagylány lett!

Minden jót kívánok nektek!
Várom válaszod: Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Évi már a 3. hszm. dobja vissza,ha van mail címed,akkor írd ide,és majd oda válaszolok
Noémi

Noémi
 
 


Évi már a 3. hszm. dobja vissza,ha van mail címed,akkor írd ide,és majd oda válaszolok
Noémi

Noémi
 
 


Szia másodszorra próbálom!

beete@interware.hu

Köszönöm!

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Mail mentKép
Noémi

Noémi
 
 


Sziasztok!
Kedves Évi és Többiek Kép

Nekem 10 hónapos a kicsi lányom, és bizony én is minden egyes altatásnál álomba rázom a gyermekemet.
Így nagyon örültem, amikor megláttam ezt a topicot, hogy többen is vagyunk ezzel így Kép
Igaz Rebeka este néha már a vacsi közben elalszik, de előfordul, hogy akkor is meg kell rázogatni. Sírni én sem hagytam, az nem vezethet célra, hisz a gyerek egyre jobban "bedühödne", nem igaz?
Szóval nekem az a problémám, hogy már alig bírom tartani a lányom, nem tudom meddig tart még ez az időszak...
Egyébként gyugis gyerek, de az alvás nem megy egyedül.
És ahogy olvastam fenn, igenis a gyerekeknek is fontos, hogy odabújjanak hozzánk. (mellesleg engem is jó érzéssel tölt el).
Remélem azért jártok még erre is Kép
Ági

 
 


Szia Ági!

Örülök, hogy írtál, mostanság hiába figyeltem, nem jött senki!
Engem is nagyon megnyugtat, hogy nem csak én járok ebben a cipőben!
Eddig körülöttem mindenkinek MINTABABÁJA volt (legalábbis azt mondta), akit csak beraknak az ágyba és már alszik is! Ezért aztán én úgy éreztem magam, mint aki valamit nagyon elrontott! Pedig ahogy írtam is, nekem Rolcsi a 3. gyermekem! Örülök, hogy ránk találtál, remélem jösz máskor is! Most gyorsan megyek, mert fürdetem a manócskám!
Minden jót kívánok neked és Rebekának is!
Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Úgy látom kicsit kilógok a sorból, mert én egy sírni hagyós módszerrel szoktattam le a kisfiamat tavaly novemberben az altatásról. Persze nem mondom, hogy könnyű volt, és nem mondom, hogy nem sajnáltam szegény, de nálam akkor volt az a holtpont, hogy most vagy megtanul egyedül elaludni, vagy én fogok olyan (ideg)állapotba kerülni, hogy nem tudom ellátni a feladataimat. Szóval kell hozzá egy nagy elhatározás, meg egy nagy adag kitartás, következetesség, ami a legnehezebb és szerencse is. Mert a lányomat nem sikerült ezzel a módszerrel alvásra szoktatni. Akkor feladtam pár nap után, és bár javult a helyzet, mégis nagyon sokat virrasztottam miatta. Peti viszont, aki sokkal akaratosabb mint a lányom volt mégis hamar "beadta a derekát".
Most nem kezdem el ragozni, milyen jó életem van azóta !Kép
Az egyszer biztos, hogy vannak nyugodt meg nem nyugodt babák, PEti is nagyon hamar felkapja a vizet és sír ha nem úgy van valami aholgy ő elképzelte.
Nekem az jött be, hogy sokat sétálunk. Főleg délelőtt, ha jó idő van. Elvisszük a nagyot az oviba és egész délig, kb. 3 órát mászkálunk. Én bevásárolok közben, megyünk játszótérre, sétálunk az utcán. Így hamar elmegy a délelőtt és ebédelünk. Ebéd után le kell fektetni, na itt már némi gond azért van, mert ha nem elég álmos akkor még nem akar aludni, ha meg túl álmos, nem akar ebédelni. Nehéz megtalálni mikor mi a baja, mert van amikor korábban ébred mégis előbb álmos lesz, van amikor meg reggel később kel fel, (legkésőbb fél hétkor! Kép ) mégis hamarabb elálmosodik.
Délután itthon szoktunk lenni pár órát, aztán megyünk a nagyért az oviba, és megint játszótér. Este meg amikor apa hazajön, már mindenki boldog, mert ő segít! Kép
Citrom! Noémi!
Le a kalappal előtted!

Kocsiban ordítás:
Nálunk is előfordul, elég gyakran. Peti nem szereti a babaülést. Ha jó kedve van, kb. 10 percig bírja. Nálunk többnyire én vezetek, ha a párom ott van, akkor próbál adni valamit a kezébe, játék, mesekönyv végszükségben étel.
Ha nagyon álmos elalszik, de sokszor küzd ellene és sír előtte pár percet.
Nálunk az vált be, hogy úgy időzítem az autózást, hogy álmos legyen Peti. Így ha még az első 10 perc előtt elalszik, amíg jó kedve van, nem sír egy picit sem. A gond az, hogy ilyenkor min. 1 órát muszáj hagyni aludni, mert nem fogom felébreszteni szegénykét. Így sokszor ücsörgünk a kocsiban, amíg Peti fel nem ébred.
Mindenkinek minden jót!

Üdv.
Andi
 
 


Sziasztok!
Andi!
Mi ugyanazt az eletet eljuk!?? A program nalunk detto ugyanez, kiveve azt hogy mi nem ovizunk. Emelett ugyanezek a tapasztalataim a kisfiammal mint neked, szorol szora. Es mi is az aludj jol egy mutans valtozataval tanultunk meg aludni, szerintem egyaltalan nem drasztikus, persze csak akkor ha az ember eleg kitarto.
Egyebkent en is csodalom az olyan anyakat akiknek ketemberes gyermekuk van. kI tudja lehet hogy a masodik nalunk is ilyen lesz 6 honap mulva, majd edzek ra.
Udv,
ILdi
 


Sziasztok!
Andi!
És akkor azt még nem is írtam,hogy segítség nuku,mert mindenhol széttárt karokkal,csak annyit mondtak: "anyuka nem tudunk segíteni,mi még ilyen gyerekkel nem találkoztunk a prakszisunk alatt", "hát anyuka nem csodállnám,ha több gyereket nem szülne" Szép kis segítségekKép
Mindenhol szőke nőnek néztek,aki nem tud mit kezdeni a gyerekével. A védőnéni utólagos bevallása szerint csodállkoztak,hogy volt tejem,és hogy nem estem mély depresszióba. Azt gondolták,hogy valami fogyatékossága van dominiknak. De hál istennek semmi! Õ ilyen,mára már megtanultamKépKép

Noémi
 
 


Sziasztok!

Kisfiam, Zétény 3 hónapos és ő is többemberes baba. Hasfájós volt, nagyon sokat szenvedett, sikítva sírt, nem tudott rendesen aludni, ezért szinte egész nap kézben volt. Próbáltuk nyugtatni, ringattuk, így legalább aludt egy keveset, azt is sokszor a mellkasunkon. Nem is lehet rajta csodálkozni, hogy szeret ölben lenni és csak ringatva alszik el. Mégis elég nehezen fogadtam el, mivel sok fórumon olvasom és hallom más anyukáktól, hogy náluk mennyire könnyen működnek a dolgok! Nehezíti a helyzetet, hogy Zétit már nem nagyon kötik le a kis játékai, nem szeret feküdni, 20 percnél tovább a pihenőszékben sincs el. Állandóan nézelődni akar, persze úgy, hogy anyu cipeli a kis popóját! Már ott tartunk, hogy a babakocsiban sem marad meg, addig sír, amíg ki nem vesszük.Így elég nehéz sétálni vinni. Ráadásul annyira be tudja hergelni magát 1-2 perc alatt, hogy lila lesz a feje és nem vesz levegőt. Nagyon igényli, hogy foglalkozzunk vele, beszélgessünk, énekeljünk. Napközben szinte semmit nem alszik! Már én is ott tartok, hogy délben beleteszem a kenguruba fekvő pozícióban és addig sétálok vele a lakásban, míg el nem alszik. Sokat sír napközben. Abban a pillanatban, ahogy kiteszem a lábam a szobából rázendít; ha megunja a fekvést, akkor is, stb.
Sokszor van lelkiismeret furdalásom, mert a sok sírás miatt könnyen türelmetlen leszek, és ilyenkor egy kicsit haragszom rá, ami persze nem tart tovább egy-két pillanatnál. Imádom Picúrt, Õ a legfontosabb az életünkben, és azzal nyugtatom magam, hogy még csak most tanulom a szülői szerepet, meg kell szoknom, hogy az én kisfiam nem az a "nyugis típus", akit letesznek és órákig elvan, önállóan alszik... Remélem gyorsan belerázódunk, bár már jó úton haladunk!
Sírni mi sem hagyjuk, max 1-2 percig, ha nem tudunk rögtön odamenni hozzá. Egyébként Zéti egy rendkívül barátságos, mosolygós, érdeklődő baba!
Hiszem azt, hogy meglesz a gyümölcse annak, hogy szinte minden percünket leköti, sokat foglalkozunk vele.
A hozzászólásaitok pedig megnyugtattak abban, hogy eljön az az idő, amikor már nem igényli, hogy ölben, ringatva aludjon elKép

Mindenkinek sok erőt és kitartást kívánok!

Brigi


 
 


sziasztok!
Na megint bekuksiztam Kép

Évi Kép
Köszi szépen. Lassan azért egyre könnyebb a helyzet. Amióta Rebeka csak 2x alszik napközben, sokkal könnyebben elalszik, épp csak néhány mozdulat cumival a szájában, és már durmol is Kép
Nálatok most milyenek a "viszonyok" ?

Brigi
Csak biztatni tudlak Kép 3 hónapos kor után fokozatosan egyre kevesebbet sírnak a babák. Nekem sokan mondták, és tapasztaltam is a sajátomon. Kép Korábban Rebeka is sokat aludt rajtam. aztán ez is elmaradt.
A babkocsival mi úgy voltunk, hogy mindig csak annyi sétára mentünk, amennyit tudtam, hogy jókedvvel kibír. Arra szoktattam, hogy mig nem érünk haza, addig nincs kiszállás! Így aztán mindig hosszabb útra mehettünk. Amikor nagyon türelmetlen lett, olyankor bohóckodással tereltem el a figyelmét. Amikor szaladni kezdünk, az mindig nagyon tetszett Neki Kép
Kitartást Neked is,
és gyere, számolj be, hogy van-e változás.

Sziasztok,
Ági

Kép

 
 


Sziasztok!

Citrom! Mandarin! (és a többi citrusféle!Kép ) Köszi a válaszokat!
Nálunk mostanán szuper jól műxik a du. alvás! Most a legújabb "taktikám" hogy leteszem aludni amikor látom, hogy már álmos. Aztán amikor felébred, még mellé fekszem egy kicsit. Így van hogy ő 2-3 órát is alszik, és én is egy órácskát.
Ez nagyon jóóóóóó! Kép

Minden jót nektek is!
ANdi
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy szépen alakul mindenkinél a helyzet! Kép
Nálunk igazából minden változatlan! Rolcsi most is napközben kocsiban alszik 3x, este pedig elalszik szopi közben. Talán annyi a változás, hogy elfogadtam ezt a helyzetet. Így legalább alszik! Nagyon sok anyuka panaszkodik, hogy nem-vagy csak keveset alszik a manója, Rolcsi 4 órát is durmol! Természetesen, azért bízom benne, hogy később változik, de most ez van! Kép

További nyugodt nappalokat és békés éjszakákat kívánok nektek! Kép

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Az én kicsi fiacskám eddig mindig elaludt magától. Letettem az ágyra oldalára forditottam kitámasztottam egy párnával, egy picit melléfeküdtem és már aludt is. EDDIG. Kb 3-4 napja elkell ringatni a kis fenekét ha azt akarom hogy aludjon és ne sírjon amiért álmos. Amúgy 3 hónapos. Ja és persze ha túl hamar akarom lerakni akkor kezdhetem az egészet előlről. 6 és fél kiló nem szívesen cipelem. Már épp ott voltam hogy hagyom sírni aludjon el magától, de nem volt szívem.Õ is úgy sir mint azt olvastam Briginél hogy lila lesz a feje és akad a lélegzete. Hát ezt szörnyű látni. Úgyhogy marad a ringatás. De akkor nem idegesítem magam miatta majd kinövi.Hozzászoktam már hogy ebben az egész bébi mizériában semmi nem tart örökké. Napról napra változnak a dolgok.Hol ez van hol az. Sziasztok.
Timi.
 


Szia Timcsi!

Jaj, de édes a kép a kisfiadról!!! Cuki, ahogy mosolyog álmában.

Én megértelek, hogy nem akarod sírni hagyni. De, ha nem igazán élvezed a ringatást, ami egyszer csak meg fog szünni, ez igaz, de lehetséges, hogy nagyon soká! Azt javasolnám, hogy csak 5 percig hagyd sírni! Én is ezt teszem, mióta már többször elalszik egy nyikk nélül is.
5 percet szerintem ki lehet bírni, és mégis csak egy kis útmutató arra, hogy te azt szeretnéd, hogy egyedül aludjon el.
Persze ez csak egy ötlet, nem kötelező betartani! Kép
Üdv.
Andi
 
 


Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok, de

Timi,
szerintem egy háromhónapost semmiképpen ne haggy sírni!! Szerintem ahogy csinálod, jó. Megpróbálod letenni, de ha üvölt, felveszed. Ráérsz még a "tanítással" egy-másfél éves korában.
Az én lányom babakorában mindig nyöszörgött/sírdogált néhány percet elalvás előtt (akár ringattam, akár nem), azért az mégsem "lila lesz a feje és akad a lélegzete"

Kati
 
 


Timi!

Akkor most dönts gyorsan, kire hallgatsz, mielőtt ringbe szállok Katival! Kép

Mondjuk tényleg kicsi még, de később szerintem még nehezebb lesz leszoktatni, amikor már nagyobb, akaratosabb stb. És azért gondoltam ezt a módszert, mert még csak most kezdte ezt a dolgot, lehet hogy feladja és visszaáll minden a régi kerékvágásba!

Üdv.
Andi
 
 


Andi,

Igazad van, ha egyszer hozzászokik valamilyen altatáshoz, gondolom ragaszkodni fog hozzá. Csak a sírással van bajom, találni kéne valami köztes megoldást, amivel anyuka is, babó is megelégszik. Kép

Nálunk egyébként volt már (a két és fél év alatt) álomba szoptatás, sírni hagyás (Kép), és "addig játszunk míg leragad a szeme és gyorsan be az ágyba". Mostanában pedig lefekszünk együtt a nagyágyba, ő játszik én olvasok, amikor jólesik neki, elalszik.

Kati
 
 


Sziasztok!

Én nyitottam a topicot. Már a 3. gyermekemet tologatom babakocsiban. Nem igazán miattam, mint az elvárások miatt próbáltam Rolcsikát leszoktatni erről. Ugyanis a legtöbben azt gondolják, hogy az a normális, ha a csecsemőt berakják az ágyba, ő meg elalszik. Háááát azóta tudom, hogy nagyon kevés babuci alszik el így. Nagyon sokan panaszkodnak pl. arról is, hogy 1/2 órákat alszik a manója napközben. Kaptam kedves hasonlócipőben járt anyukáktól biztatást. Ezekután megnyugodtam, elfogadtam a helyzetet. ROlcsi most napközben 2x1, illetve 1x2 órát alszik Kép! Nyugodt ő is, én is! Õ mint írtam 3. babám, soha egyik csemetémet sem hagytam sírni! Mindkét nagy manóm teljesen magától szokott le a ringatásról ahogy egyre okosabbak lettek! Bízom benne így lesz ez most is!Kép Nagy tanulság számomra, hogy bár mindenkinek meg kell hallgatni a véleményét, de igenis meg kell találni a mindkét fél számára megfelelő megoldást és abszolút nem fontosak az elvárások, kizárólag az számít, hogy a babának és anyának jó legyen, ha mások meg is botránkoznak ezen!
Hallgass a szívedre, te tudod legjobban mi jó a babádnak!Kép

Szép napokat!Kép

Évi

KépKép
KépKép
evikismama
Budapest XVIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Benéztem ismét, még a topik indulásánál írtam ide, és most kiváncsian olvastam az új hozzászólásokat!
Leírom, hogy mi most hol tartunk!

Norbi 9 és fél hónapos, napközben ringatással vagy cicin alszik el. Este egy ideig új módszerrel altattam. Próbáltam valami köztes megoldást találni ami mégsem ringatás, hát betettem a kiságyába, mellé ültem a földre és énekeltem Neki, simogattam. Az elején már akkor üvöltött, ha közeledtem az ágyhoz, de a harmadik nap már egy szava nem volt, ami viszont nem tetszett Neki, hogy ahogy fel akart állni és mindig visszafektettem, na ezt egy kicsit zokon vette, de Én továbbra is csak simiztem, énekeltem! Gondoltam ez egy nagyon jó módszer, mert majd késöbb ebből lesz a elmondok egy mesét és alszik a gyerek. Tényleg szépen haladtunk, egyre kevesebb idő kellett az altatáshoz, csak most egy pár napja felborult az egész, mert estére egyre kevesebb tejem lett, muszáj volt pótolnom. Ha cicizett és utánna tápit kapott, akkor könnyebben elaludt és többnyire reggelig szunyált, ha véletlen elaludt a cicimen, akkor bár nem kellett altatgatni, de sokszor felkelt éjjel (éjjel nem kap már rég cicit), ezért felcseréltem, előszőr kapott tápit, aztán cicit, persze ebből az következett, hogy ismét cicin alszik el. Előszőr kicsit letőrtem emiatt, de mostmár nem érdekel, a lényeg hogy aludjon és tudom, hogy ha ismét nem fog elaludni, akkor azzal az éneklős, simizős módszerrel minden lelkiismeret furdalás nélkül el fogom tudni altatni, mert hiába fog sírni Én ott vagyok mellette!
Hát egy kicsit hosszú voltam, de talán Én is tudtam valakinek segíteni!

Pusz mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
 


SZÜLÕK HÁZA - a felnőttekért és gyerekekért Kht.


Áprilisban a Szülők Háza tréninget indít, kisgyermekes szülők részére.

A szülői tréning öt alkalmas, minden alkalom másfél órás.
Az alkalmak érzelmi fejlesztő és kapcsolatépítő gyerekfoglalkozással indulnak, majd ezt követően csoportos beszélgetéseken vehetnek részt az anyukák, apukák.

A beszélgetések során, sok egyéb kérdés mellett, foglalkozunk az esetleges nehézségek, elakadások okaival is. A feldolgozásokat szupervíziós eszközökkel, drámajátékokkal, szituációs játékokkal és tesztekkel segítjük.

Amíg mi beszélgetünk, a gyerekekkel a drámapedagógus foglalkozik, de nem jelent problémát az sem, ha a gyermek >>bekapcsolódik<<, vagy akár egy-egy pillanatra meg is állítja a beszélgetés folyamatát.

A Tréning péntekenként 10.30 - tól 12-ig tart.
1 alkalom 2500 (öt alkalomra összesen12.500) Forint.

ELSÕ ALKALOM: április 7. Péntek
A Tréning minimum 6 fő esetén indul el, és maximum 10 fő jelentkezhet egy csoportba.

Addig is, Gyere el és próbáld ki a >>saját bőrödön<<:
Csütörtökönként 10.30.-tól 12 óráig az >>Éden<< játszóházban szeretettel várunk!

Jelentkezni lehet:
- Személyesen, a Bálint Házban (Révay utca 16)
- Telefonon: 06-30/ 942-3699-es számon
- Emailben: info@szulokhaza.hu

www.szulokhaza.hu
 
 


Sziasztok! Bár már régen írtatok a topicba, remélm azért még olvasni fogjátok.
Az én babám most 2 hónapos és napközben babakocsiban alszik el, este pedig magunkon ringatva. Ezzel nincs is bajom, a baj ott kezdődik, hogy babakocsiban is csak úgy alszik, ha közben is folyamatosan mozgatom, illetve este úgy, hogy legalább egy órát kell magunkon ringatni, mire annyira mély álomba merül, hogy nem ébred fel, amikor áttesszük a kiságyba.
Ezért szeretném leszoktatni róla, még időben, mert azt hallottam, hogy 3 hónapoos kora előtt még könnyebb. Vam ebben valakinek tapasztalata? én sem bírom, ha sír, de ha 2-3 nap alatt menne az átszoktatás, azt csak kibírnám valahogy mindhármónk érdekében.
Köszönök szépen bármilyen hozzászólást!
Kedves topicindító! Ha esetleg olvasod, ennyi idő alatt átszokod már a babád? üdv
Betti
Vendég
 


Sziasztok!

Látogassátok meg a köv. oldalt.
Mondókákat fogtok találni :-D

http://hoppa.ltime.hu/index_mond.html

Vagy

www.ltime.hu/hoppa/index_mond.html

Köszi

Sziasztok

Üdv.
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok itt sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja! :)

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet:

 

cron