Szia Vio!
Ne legyél csalódott, fel a fejjel! Én megvagyok, csak a tegnapi nap kicsit zsufi volt. Olvastalak, sőt írtam is Neked, de elsőre valahogy elszállt, másodszorra meg már nagyon várt
Apuci és elbénáztam a küldést...
Ma meg nehezen jutok géphez, mert már nem csak Lilivel kell megküzdenem, de Dorka is hazajött, úgyhogy nehezen férek ide.
Õszintén szólva (és sajnos), nem tudom, képes lennék-e ill. képes lettem volna-é simán szülni. Dorkával a 43. héten terminustúllépés és relatív téraránytalanság miatt császároztak meg. Előtte próbálták többféle módon is indítani, de sehogy sem sikerült, nem reagált a szervezetem. Március végére voltam kiírva, mellettem meg már a májusiak szültek... Lucával normál szülésre készültünk. A 42.héten elment a nyákdugó, az akkori főorvos a viziten pedig közölte, hogy "ej, ráérünk arra még", kapok egy hetet. Amikor látta, hogyan kászálódom le a vizsgálat után (mert rosszul feküdt, sántikáltam), megkérdezte, csípőficamos tetszem-e lenni... Mondtam, hogy nem, csak szülni akarok! Akkor tessék leülni a műtő előtt, felelte, és ezzel eldőlt a sorsom. Harmadszorra pedig már automatikus volt a műtét.
Az bíztató számomra, hogy Te legalább ismesz olyan nőt, aki háromnál többet szült császárral!
Dorkánál még azt mondták, lehet egy testvére, Lucánál már Kennedynét hozták példának, aki állítólag hét gyereket szült császárral, Lili után pedig abban maradtunk, hogy majd ha aktuális lesz, visszatérünk rá. Hát most aktuális!
Egyébként a háziorvosunk már a 3. terhességemnél is furcsán nézett rám, aztán meg hüledezett, hogy miért nem köttettem el magam...
A testvér-viszony több szempontból is érdekel. Egyrészt a nagyok között csak 3 év van, és ez (nálunk) nagyon nem az igazi. Másrészt a nagyok és a kicsi között sok év van, és ez nagyon jó! Harmadrészt a tervezett bébi és a lányok közötti korkülönbség... na az lesz még érdekes!
De a Tieid nagyon helyesek lehetnek! Dorka és Luca is imádta egymást, amíg Dorka számára ki nem derült, hogy a hugának is lehet önálló akarata. Azóta dúl a testvérháború. Illetve ez inkább ilyen se veled, se nélküled kapcsolat: ha együtt vannak, zeng a ház, ha külön, folyton hívogatják egymást. Jó példa, hogy Dorka 2 éve alvásvizsgálaton volt a Tűzoltó utcában, Luca pedig transzparenst készített a következő felirattal: "Dorkát akarom!", és így vonult be a kórházba...
Úgyhogy nekem nem kell mentegetned magad, ha néha türelmetlen vagy, látnál olykor engem... Mióta ide költöztünk, van élet az utcában!
No, hát Lőrincen elkerültük egymást, és sajna Miskolcon sem laktam, pedig állítólag jó hely. De csak sikerül majd összefutnunk valahol...
Csak néhány hete járok "erre", mióta biztosan tudom, hogy mit akarok: BABÁT! Csak néha olyan öregnek tartom magam, meg hát az előzmények... Van bennem egy adag félsz, de jó, hogy ki tudom magamból beszélni, meg látom, hogy mások is járnak hasonló cipőben. Ez nagyon nagy erőt ad!
Na, megyek, mert Lili egész nap nem aludt, jól elvoltak a Dorkával, de most már fáradt.
Holnap folytatjuk. Ugye, itt leszel?
Szia!
Kriszta