Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mi nagyon sokat gyurmáztunk sógyurmával, amit nagyon szerettek a fiaim.
Sok ajándékot készitettek saját kézzel, ami nagyon szép emlék a nagymamáknak.
Nagyon szép emlék, ha sógyurmából csináltok egy négyszögletü képet, és a kis lurkó belenyomja a kis kezét, és õ azt kifestheti és a gyerekszobába fellehet akasztani mint egy képet.
Mi sógyurmából karácsonyra a rokonoknak ajándékba készitettünk csillagot, holdat, kisszivet (süti formák) és a fiúk kifestették festékkel, és becsomagoltuk.
Most még sokszor a formát én csinálom meg, de ehhez hozzászoknak és hamarosan már õk is tudnak ajándékot késziteni saját kézzel.
A fiaim nagyon élvezik és persze én is mert az együtt töltött idõ a legfontosabb.
A sógyurma recept 2O dkg só, 2O dkg liszt kevés viz hogy jó gyurható tészta legyen. Nálunk mindig van a hütõben, neylonban jól eláll.
A fiaim most 3 évesek és a kezüket most nyomtuk képbe, de annál érdekesebb lesz majd tiz év múlva, minnél kisebb kezet örökitesz meg.
Remélem érthetõen írtam, ha nem kérdezzetek.

Mse
mirmur
 
 


Mi is sokat csinálunk ilyet a gyerekekkel, a fenti kezes képet is, meg képkeretet is amibe kis képeket,ragasztoka gyerekekrõl. Van egy jó kis könyvünk, aban jó ötletek vannak. De tényleg bármit lehet belõle csinálni, radiátoron szoktuk szárítani, utána festjük. Ha tartósabb színt akarunk, színtelen akril lakkal lefújjuk. Egyébként alapban is lehet színezni a tésztát, temperával, de ezzel csak a"profik" próbálkozzanak. Szoktunk belenyomkodni terményeket, virágokat, növényrészeket, évszaktól függõen.

Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Zsomimama!

Igen a lakkot elfelejtettem, jó hogy leírtad. Mi annak a jó kis könyvnek a címe? Kérlek írd meg, szeretném megvenni.
Szerintem annyira jó kis elfoglaltság a gyerekeknek és nekünk is, mert minden eltöltött idõ a gyerekekkel igazi kincs.
Ha van még más ötleted írd meg mit szoktatok csinálni még!

Mirmur
mirmur
 
 

 
 

En is rengeteget sogyurmaztam nemreg, (dolgozom egy honapja, nincs annyi idom..Kép ) Mi a fiammal csinaltunk diszeket: tavaszi koszorut, tele viraggal, almafat, gyumolcsos kosarat, kisbabakat, masnit, azt hiszem a sogyurma otlettar vegtelen... En azonban nem a radiatoron szaritom, hanem a sutoben, nyitott sutoajtoval. Sokkal szebb es tartosabb. Es bar nem vagyok profi, szines gyurmat csinaltam. Annyi az egesz, hogy nem sima vizzel gyurom ossze a sot es a lisztet, hanem a vizbe temperat keverek, igy gyonyoru arnyalatokat lehet csinalni. Lehet termeszetes anyagokkal is szinezni, pl. az almafanak a torzset kifott kaveval szineztem, de lehet pirosat porpaprikaval, sargat curryvel, stb. Sokkal tartosabb a teszta, ha teszel bele egy kanal etolajat, konyebben is formazhato. Ha igazan tartosat akartok csinalni, akkor nagyon hasznos a por alalku tapetaragaszto, azt kell egy kis vizzel elkeverni, es hozzagyurni a tesztahoz. De tudok paprikat, karfiolt, margaretat, rozsat, nefelejcset, ibolyat csinalni, ezeket szoktam a viragos koszorura ratenni. Az a jo benne, hogy mindig az unnephez illo otleteket lehet kitalalni. Volt anno egy sorozat a Spektrumon, ott lattam meg rengeteg mindent, sajna nem vettem fel annak idejen, es nagy reszet mar elfelejtettem.
ha van otletetek, orommel olvasnam!
Eva
eva
 
 


Sziasztok!

Én még kezdõ vagyok sógyurmában, de engem is a Spektrum Ötlettár sorozata fogott meg, amibõl az utolsó részt (pont a sókerámiával foglalkozót) sikerült is felvenni.
Mint kezdõ, rögtön temperással kezdtem. Kép Egy narancssárga óralapot csináltam. Nem nagy kunszt, viszont sikerült elrontanom, méghozzá a sütéssel. Nyitott sütõajtónál szárítottam, de meghajlott az egész száradás közben. És kb. 3 órán át tartott, pedig 0,5 cm vastag volt. A második próbálkozást már levegõn szárítottam, igaz kb. két hétig tartott az is és sajna az is meghajlott, de legalább a mutatók nem akadnak bele. A Praktikában volt egyszer egy kész óra, ahol a számok helyett festett kavicsok voltak. Ez alapján készítettem el az órát és bár három hétig -rejtélyes okoból- mindig megállt, ma már jól mûködik. Anyagköltség: kb. 700 Ft, amibõl 600 Ft az óraszerkezet.

Most húsvéti nyulakat tervezek készíteni hurkapálcára...
A sütésre is írjatok jó tippeket!

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Halihó!

Én zárt sütõben szárítom-sütöm ki a gyurmafigurákat, eddig soha semmi baj nem volt vele. Piaci tepsibe szoktam rakni, le se ragad, közepesen melegbe, vagy inkább takarékon szoktuk...

Juca: Errõl az óra-dologról írnál még? Hol lehet óraszerkezetet venni? Jó úton járok, ha azt képzelem, hogy ez egy kész óra, mutatókkal, ami mûködik is, csak épp a lapját kell megcsinálni? Lehet sógyurmán kívül másból is (pl papír, festett lap)?

Köszi:
Eszter
RebekAnna
 


Szia Eszter!

Igen, jól gondolod. Három mutató, hátul a kis doboz, amibe egy ceruza elem kerül. Én egy kisiparostól vettem, aki órák árusításával és javításával is foglalkozik. (Debrecenben) Láttam már cd-lemezt, mint óralapot, de a papír is jó ötlet, csak kemény karton kell hozzá.
Azért is jutott eszembe, mert a gyerekszobákba való figurás órák elég drágák (errefelé 2500 Ft körül kezdõdnek), így pedig tényleg SAJÁT, egyedi órát lehet csinálni.

Sütéshez visszatérve: az elsõ változatom le is ragadt...Kép Gázsütõm van. Nektek?

Sok sikert! Üdv:
Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Lehet csinálni "ál" tojást is a fentiekbõl. Díszítése határtalan. Lehet festeni, terményekkel, magokkal dekorálni, stb.
Tavaly kifújtam pár tojást, és üvegfestékkel, (de jó a tempera, vagy akril festék is)lefestettem, és egyszerû, deszép diszítéseket tettem rá, pl. zöld tojásra sárga petyeket. A végén jött az akril lak. Az üvegfestékre nem kell, mert az fényes. Amikor kifújtam a tojást, zsírtalanítottam, szárazra töröltem, és hurkapálcára tûztem a lyukon át. Vázákba teszem, barkákkal, tavaszi ágakkal, de fel is lehet õket akasztgatni.
A könyvet meg kell keresnem, és akkor írom a címét. De egy kicsi, füzetszerû könyv, párszáz forint az ára, és a recepttel kezdõdik.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Juca!

Köszi az óra-tippet, keresek egy ilyen budapesti órást sürgõsen!
Gázsütõnk van, és nem teszek a tésztába olajat. 1:1 az aránya a lisztnek és a sónak... Én a temperát utána szoktam belegyúrni, elég trutyizós, de szép élénk szinek lesznek, amik elégetve akár feketék is Kép)
Mi Annával babakonyhába való ételeket is készítettünk: répakockákat, kukoricaszemeket, zöldborsót, hagymakockát (ami néha rizs, néha galuska). Egy barátnõm a kislányával csinált kenyeret piciben, virslit, egybe zöldséget, de Anna ilyet nem akar, azt mondja, nem lehet megfõzni...

Kitaláltunk egyszerû módszert autó, kacsa elkészítéséhez is.
Sok sikert:
Eszter
RebekAnna
 


Szia Juca!

A spektrumon én is láttammeg fel is vettem a sógyurmát, csak le maradt az eleje. És pont akkor volt arról szó, hogy mibõl is áll az anyag. mert úgy emlékszem nemcsak só liszt víz volt. Megírnád pontosan? Köszi: Maya
MAya
 


Hogy keszited az autot es a kacsat?
Minden otlet erdekel!
bagolyka
 
 


Elore is koszi a segitseget!
/lemaradt/
bagolyka
 
 


Maya!

Ott azt mondták, hogy fele-fele arányban só és liszt, de talán jobb, ha 2/5-3/5 a liszt-só arány. Javasolják a tapétaragasztót, folyékonyból egy kávéskanálnyi. Por alakúból egy evõkanálnyit elõször fel kell oldani vízben és úgy hozzákeverni. Vízbõl annyi, hogy összeálljon a tészta. Az olajat ott nem említették.

Én is várom az autós ötletet!

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok!
Mi ételfestékkel szoktuk megfesteni, és ha van otthon csillámporod v. -zseléd, akkor egészen exxxtra dolgokat is tudsz csinálni vele. (A Csajszimnak azért mégis a lila Mikulás a kedvence, amit elõször csináltunk és a bíborpiros ételfesték lilát rejtett.)

ildi
ld
 


Szia Ildi.

És ételfestéket meg ilyen csillámporokat honnan tudsz beszerezni?

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Momentán nincs itthon kész autó vagy kacsa, de csinálunk, vagy elkérjük a Nagyanyótól, és igérem, lefotózom, felrakom ide, hogy milyen készen. Amunka menete az autónál: hengerbõl lesznek a kerekei meg maga az autó is. Karosszéria: ha kész a henger, elöl-hátul két ujjacskával lelapítjuk, így lesz az eleje meg a hátulja. Ne kunkorodjon a vége! Keréktengelyek: akkora hengert kell formázi, hogy picit hoszabb legyen, mint amilyen széles az autó. Két ilyen, belállítani a távolságot, ráhelyezni a karosszériát, picit összenyomni õket, mehet a sütõbe. Mi egybõl a tepsibe tesszük.
Kacsa: gömb a kiindulás. Egy ujjal benyomjuk (vízszintesen áll az ujjunk, nem merõlegesen a gömbre, tehát nem lyukasztjuk!), a közepénél kinnebb, hogy maradjon fejrész, meg farok is (ez magától kunkori marad). A maradt fejrészen vízszintesen lapos csõrt csípünk.
Tavat is csináltunk, nagy kék gömb kilapítva, abba nyomkodtuk az ujjainkat, hogy "hullámok" legyenek.

Óra: kérdeztem az órást a sarkon, majd 1500ért van óraszerkezet. Egy téglatest alakú doboz, ami fölé kell tenni az óralapot. Hogy kell azt megcsinálni pontosan? Nem túl súlyos a sókerámiából készült óralap? És az hogy néz ki, hogy mögötte áll ki a tégla, ami a szerkezet? Vagy kihagytok neki bemélyedést, és vastagabb a lap? Úgy még súlyosabb... Segítsetek, egy már elmúlt szülinapra kéne...!
Eszter
RebekAnna
 


Eszter!

Várom a fényképet! Ez az autó megfogott...

Az óraszerkezet: na igen: ez is Budapest. (Márminthogy a duplája az ára.) Én nem hagytam ki neki helyet, a másik, gyári falióránknál is hátul van a kis doboz, azt lehet felakasztani. Sajnos fényképem nincs róla, szívesen lefotóznám, de az is idõbe tellene mire elõhívják, beszkenneljük. Kép Azért majd megpróbálom.
Az óralap: a tésztát én kb. fél centi vastagságúra nyújtottam, fogtam egy kerek tálat, ráborítottam és ami kívül esett azt levágtam. Tartok tõle, hogy ha vékonyabbra nyújtod (hogy ne legyen nehéz) akkor jobban hajlik.

Sok sikert és igyekszem fényképezni!
Üdv:

Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Lanyok, csillamport ne a kreativ hobby boltokba vegyetek, mert ott dragabb, hanem fodraszkellekes boltban.

Maya
Maya
 


Maya!

Jó ötlet, köszi!KépKépKép

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


A Conrad-nál is van óraszerkezet.
Most 1290,- Ft mutatók nélkül.
[url=http://www.conrad.hu" TARGET="_top]http://www.conrad.hu[/url]
Tel: 06 1 319-0250

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én tavaly év végén a Kreatív Hobbyban vettem óraszerkezetet 990 Ft-ért, nézzétek meg, hátha nem ment még fel az ára!!
Enci
Enci
 


Sziasztok!

Köszi a sok remek ötletet, igyekszem megvalósitani õket.
Mi Mikulásra csináltam kis mikulást, fenyõt, kisházikót,
szánkót. Egy rajztáblára ráragasztottam vattát és csillámmal megszórtam, erre raktam a kisházikót, fenyõt, mikulást szánkóval. A kisházba mécsest raktam és este világitott is.
A gyerekek nagyon örültek neki, a szánkóba a puttonyba cukorkát raktam, a karácsonyfán a diszeket gyöngyök helyettesitették.
Én nem ismertem a tésztába való festékkeverést, így utólag festettem ki õket a szárítás után.
Autót már mi is csináltunk, mozdonyt, pingvint, rózsát, vázát különbözõ szinû rózsákkal.
Az órát én is kipróbálom és koszorúkat is, köszi az ötleteket, akinek van még irja le!

Mirmur
mirmur
 
 


Norcsi!
Nem jártam itt egy hete, azért nem írtam még eddig, bocs!
Ételfestéket tudsz venni a Kaiser'sban, az aromák, kókuszreszelék, ilyesmi környékén keresd (a kispestiben a hentespultnál lévõ sor hátán), csillámport meg a Lehel utca sarkán lévõ körmösnél is nézhetsz, ha náluk nincs, van az Adyn a fodrászkellék boltjukban biztos.

szia: ld
ld
 


Sziasztok!

Megpróbálom feltenni az óra fényképét:

Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Nagyon jok a kavicsok (az ora is persze), en is probalkoztam ezekkel a rajzokkal de nem sikerultek ilyen szuperul.
Csilla
Névtelen
 


Sziasztok!

Ma próbáltunk tojásokat csinálni sógyurmából. Elõre színeztük a tésztát. Az elsõ gondom az volt, hogy ahogy elkezdett száradni, kifakult, kifehéredett a szín, elvesztette élénkségét. A másik pedig a szárítással volt, tartalékon, kitámasztott sütõben szárítottam. És megrepedt minden tojás, dobhattam ki õket! Mit rontottam el? Segítsetek!

Gabi
bgabi
 
 


Szia Gabi!

Nem tudom mit rontottál el, de a napokban én is megpróbáltam több mindent csinálni, és nagyon jól sikerültek.
Csináltam koszorút, rózsa csokrot, kiscsibét,tojást is különbözõ virágokat és nem repedt meg semmi.
A tészta recept:

2 rész liszt
3 rész só (megdaráltam, hogy finom legyen)
1,25 dl víz
1 evõkanál olaj
1 evõkanál tapétaragasztó

50 fokon szárítottam, 3 órán át.
A festéket én is belekevertem a tésztába és egy kicsit megfakult. Lehet hogy több festék kellene bele, hogy élénkebb legyen a szin.
Próbáld meg szabad levegõn száritani vagy a radiátoron.

Sok sikert, én nagyon élvezem, most készülök az órát megcsinálni.

Mirmur
mirmur
 
 


Sziasztok!

Nagyon jó ötletet láttam nemrég az egyik kirakodóvásárban. Nem sógyurma, hanem palacsintatészta és újságpapírKépKépKép kell hozzá. A lényege, hogy az újságpapírt inkább folyósabb állagú palacsintatésztába kell beáztatni, és amikor már képlékeny, akkor lehet belõle jó erõsen nyomkodva formákat csinálni. Ha van az embernek gipszbõl vagy másból készített formája, akkor nagyon klassz dolgokat lehet belõle készíteni. Szerintem nagyon ötletes, a férfi aki ezt meg is mutogatta, meg árusította is, elmondta hogy nem muszáj komplett palacsintatészta hozzá, hanem lehet tojás meg tej nélkül is csinálni. Jó kísérletezést, én biztos hogy ki fogom próbálni ha lesz egy kicsit több idõm, na meg energiám hogy jókedvvel el tudjam viselni ahogy a két lányom összetrutyizza majd az egész lakást.

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


szia Juca, tök jó az óra. a mintákhoz volt sablonod, vagy csak úgy jött? mert én nagyon béna vagyok, nekem biztosan nagyon csúnya lenne.
ha voltmintád írd meg légyszi, hogy hol található.

köszi: Momo
Momo
 


Szia Momo!

Nem találom a Praktika újságot, amiben ez az óra volt. Ez csak egy kép volt, nem elkészítésre ajánlották, hanem megvásárlásra, talán 4990 Ft-ért. Csak nekem megtetszett és "koppintottam". Épp ezért sablonnal sem tudok szolgálni...Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


Mindenestre a mutató szabja meg a méretet. Azután meg csak van egy akkora edény a konyhába amit körbe lehet vágni.

A kõ is nagyon klassz, de én eltudnám úgy is képzelni, hogy a számok helyén kisszék, létra, pötyöslabda, bögre stb. legyen vagy mivel 12 az állatövi jegyek (horoszkop).
Vagy négyfele osztani és tavasz, nyár ösz tél szelet legyen benne.
Tél lehetne mikulás, fenyõ, angyalka, csomag, patkó, malac stb.
tavasz nyuszi, tojás, barka, cseresznye, eper stb.
stb. stb. stb.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Egesz jo ceruzatartot lehet kesziteni sogyurmabol.
Egy suni aminek a tuskei a ceruzak. Bogicamnak nagyon tetszik.
Bobojza
Névtelen
 


Sziasztok lányok!
Én is nagyon szeretnék sógyurmát készíteni. Elsõ lépcsõben a csemetéim kézlenyomatát szeretném megörökíteni, de nem tudom, hogy fogjak hozzá. Megpróbáltam összerakosgatni azt, amit írtatok, de azt nem tudtam kihámozni, hogy:
- milyen lágynak kell lennie a sógyurmának, amikor formázni kezdem? mint a kelt tésztának mondjuk?
- hogyan is kell megszárítani? Sütõben? radiátoron? Ha sütõben, akkor fóliát tegyek alá?
- tapétaragasztót is írtatok, de én azt eddig csak nagy kiszerelésben láttam a barkácsboltokban. Van kisebb is?
Valaki írta, hogy a hûtõben tárolja a sógyurmát. Ott nem keményedik meg egy idõ után?
Azt hiszem, kicsit túl sok kérdést írtam...
Bocsi!
karina
 
 


Szia Kati,

a Budapesten a Szilágyi utcában (a Köztársaság térnél) van egy nagyon jó ki tapétabolt ott lehet kapni egészen kis mennyiségben is, és viszonylag olcsón.

Én radiátoron szárítom, alájuk egy sütõpapírt teszek, persze
kicsit lassaban szárad mint sütõban.

Jó munkát!
Névtelen
 


Szia Kati!

Én nyitottam ezt a topicot, de azóta én is sokat tanultam a többiektõl is, sokat javult a sótészta minõsége is.
Ha a leírt mennyiséget csinálod, akkor csak egyfajta keménységü lesz a tészta.
Már én is megfestem a tésztát festékkel és nagyon szép minõségü munkák lesznek. A sütõben is száritottam, de azt tapasztaltam hogy megreped a munka, igy csak szabadlevegõn,vagy radiátoron szárítom.
Száradás után a munkánk szine kicsit megfakul, de ha lelakkozod visszanyeri a színét.
Én írtam hogy hûtõben tárolom a tésztát pár napig, folpackba csomagolva.
A munka alá rakhatsz fóliát, sütõpapirt de amint kicsit megkeményedett a tészta le kell venni, hogy alulról is száradjon.
Nagyon szép koszorukat csináltam, és a gyerekek kézlenyomatát is faliképben.
A tésztát próbáltam füszerekkel is szinezni, nagyon érdekes szép szines, illatos lesz a munkánk.
A legujabb receptem és egyenlõre bevált meg vagyok elégedve vele, mert már meg sem reped.
A tészta recept: 20 dkg liszt
30 dkg só
1 1/4 dl viz
1 evõkanál tapétaragasztó
1/2 evõkanál olaj
szines festék
A tésztát nagyon meg kell gyúrni, hogy jól összeálljon.
Sok sikert a munkához, én teljesen beleszerelmesedtem nagyon szeretem csinálni.
Az egész családott elhalmozom a készitményeimmel, és nagy sikerem van. A gyermekeim 3 évesek és már nagyon szép rózsákat csinálnak.

Sziasztok Mirmur
mirmur
 
 


Nézzétek mit találtam!


gyurma

kisszekrény
[url=http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/marita1.jpg" TARGET="_top]http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/marita1.jpg[/url]
kiskosár
[url=http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/marita2.jpg" TARGET="_top]http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/marita2.jpg[/url]
óra
[url=http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/mia2.jpg" TARGET="_top]http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/mia2.jpg[/url]
nyaklánc
[url=http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/claud1.jpg" TARGET="_top]http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/claud1.jpg[/url]
virágok
[url=http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/claud1.jpg" TARGET="_top]http://bussola.supereva.it/italyclay/book/foto/claud1.jpg[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nagyon köszönöm a segítséget, lányok!
Amint kipróbáltam, beszámolok a tapasztalataimról.
Bár olyan profi biztos nem lesz, mint bigacsiga képei...
Kati
karina
 
 


Mirmur!
Milyen lakkal lakkozod le?

BGabi
bgabi
 
 


Sziasztok!
Mirmur, a recepted alapján csináltam meg a sógyurmát, és tök jó lett! Én egy kicsit több vizet adtam hozzá, mert a megadott mennyiség mellett még elég kemény volt. Szóval legalább másfél deci kellett, ha nem több. De nagyon jó lett! Végre meg van örökítve a két kis pracli!
Kati
karina
 
 


Sziasztok!

Van egy honlap hobbybolt.hu szerintem jó nézzétek meg!
kkriszti
 
 


[url=http://www.hobbybolt.hu" TARGET="_top]http://www.hobbybolt.hu[/url]

tényleg jó!!!
Névtelen
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen késõn válaszolok, de kisfiam eltörte a lábát és már rég nem jutottam a géphez.
Örülök hogy sikerült a munkád! Én eleinte közönséges hajlakkal fújtam be a munkákat az is jó volt.
De a férjem vett nekem dekorlakkot, amivel sokkal szebb lett minden munkám.

Mirmur
mirmur
 
 


Sziasztok!

Mirmur gyorsan gyógyuljon meg a kisfiad!

Azt kérdezném, hogy az arányokat betartva ugyanúgy csináltam mint Ti a sógyurmát, csak a vastagabb dolgok amiket a lányok csináltak megrepedeztek, volt ami el is tört. Igaz, hogy napon szárítottuk, nem sütõben. Mit csináltunk rosszul? Help!!!

Sziasztok:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Szia Norcsi!

Nem biztos, hogy Ti hibáztatok, lehet a liszt is a bûnös! Sütéshez sem mind egyformán jó. Sógyurmához a finomliszt kell, ez kevésbé morzsálódik, törik, de ez sem mindig tuti. Az is lehet, hogy a sütõ volt melegebb a kelleténél. A tapétaragacs, mint adalék általában azért segít.

Na, ettõl sem lettél okosabb, gondolom Kép

Ügyesek legyetek!

ildi
ld
 


Sziasztok!

Ha a napon száritottad, ott nagyon meleg tud lenni és lehet hogy hirtelen száradt, azért repedt meg. Nem tudom biztosan
csak gondolom, mert a sütõben is csak az 50 fok ajánlott.
Én a konyhában hagyom magától száradni, egy kicsit elfelejtem pl. felrakom a szekrénytetejére és 2-3 nap alatt szárad.
Az biztos hogy a tapétaragasztó nagyon jót tesz a tésztának.

Jó munkát!

Mirmur
mirmur
 
 


Köszi lányok!

Már csak tapétaragasztót kell megint venni, és akkor indulhat az újabb adag sógyurma-készítés.

Majd megpróbálom akkor a sütõben való szárítsát is, hátha úgy jobb lesz!

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!
Fiaimmal most ismerkedünk a sógyurmával. Kérek töletek ötleteket, hogy milyen egyszerü formákkal érdemes kezdeni a gyurmázást, amiben nekik is sikerélményük lesz. Elöre is köszönöm.
Gyöngyi
lgyöngy
 
 


Szia Gyöngyi!

Én a fiaimmal nagyon egyszerü süteményformákkal kezdtünk, amit õk is megtudtak csinálni pl. sziv, fenyõ, virág stb.
Mikor már megtanitottam nekik a sodrást akkor kigyó, csigabiga, hóembert készitettek.
Most három évesek és már nagyon szép rózsákat csinálnak.
A rózsát úgy csináljuk, hogy elõször sodrunk egy kigyó formát, azt kilapitjuk és utána szorosan feltekerjük saját magára, /remélem érthetõ!/ és a rózsa széleit kicsit kipödörjük.
Ha csinálod ráfogsz jönni!
A rózsa a sláger nálunk, mert egyre szebbet tudnak csinálni.
Jó munkát nektek!

Szia Mirmur
mirmur
 
 


Szia Mirmur!
Köszi az ötleteket. A következõ esõnap kipróbáljuk.
Szia: Gyöngyi
lgyöngy
 
 


Szisztok!

A Csináld Magad az ékszereidet sorozatban rengeteg ötlet van. Nem csak só-liszt gyurmás, ha nem más milyen is. Majd elmegyek "haza", akkor elhozom, mert otthagytam édesanyámnak az "unokákhoz".
Dobókockát készítettem, kis drótdarabbal medálokat: kukacot, elefántot, nevemet beleítam egy körbe, szívet(lyukkal is megoldható csak ki kell kísérletezni, hogy hol nem lyukad ki és bõrszíj, átfõzhetõ rajta. Strassz köveket nyomtunk bele. (Én is temperával színeztem.
Különbözõ színû "kígyókat" összetekertem. stb...

Zita
ziták
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?