Erazmusz (erazmusz) NévtelenOffline
|
Elküldve: 2002 Február 28 Csütörtök - 3:01
|
|
|
Kedves Lányok!
Most ismét igyekszem gyors válaszokat adni.
Okanna!
Sajnos, a két hormon csoport nem ugyanazokat a hormonokat tartalmazza, ezért továbbra se tudom, hogy a második progeszteron milyen mértékegységben volt. Egy tény: az oestradiol alacsonyabb a szükségesnél, (0,11-0,55 nMol/l), és a testosteron valószínûleg magasabb a megengesettnél, de relatívee mindenképpen magasabb, az oestrogen hiány miatt. Ez okozza a virilizációs (férfias) jeleket.
Levendula!
Az antibiotikum kezelésnek a prosztatagyulladásban is akkor van értelme, akkor hatásáos, ha partner kezeléssel egyidõben, és sextilalommal egybekötve, elegendõen hosszú ideig tart. Nem minden antibiotikum hatásos, a Summamed igen, de csak úgy, ahogy most írtam.
Kata007!
harmadik szülés elõtt nem szokott baj lenni, ha a külsõ méhszáj nyitva van, bár a leírás szerint kicsit meg is rövidült a nyakcsatorna. Én a MagneB6-ot 3x1 adagban adom. A pihenés általában elég, ha nem keményedik napi 3-nál többször a hasad. A sorozat vizsgálat mutatja meg,hogy szükséges-e a szigorú fekvés.
Anouk 33!
Mivel nincs tapasztalatom a MIRENA spirállal, ezért csak annyit tudok róla, amennyit a tudományos üléseken elmondtak róla. Valójában nem tudom, hogy azok a vizsgálatok a valóságnak megfelelõek, vagy a gyártó cégtõl megrendelt marketing fogások. Azt mondták róla, hogy a vizsgálatok alapján csökkenti a krónikus gyulladások elõfordulását, ezzel suzemben a közönséges IUD többszörösre emeli a gyulladásokat. Ennek oka a benne lévõ kis mennyiségû hormon, ami szükséges a gyulladások ellen (pl. a Gynoflor hüvelytabletta is tartalmaz hormont a gyulladások ellen). Talán 3 gyerek után Te is kérheted a sterilizálást (meddõvé tételt) laparoskópia segítségével.
Kedves Lora!
Sok szeretettel gratulálok leendõ kiisbabádhoz! Örülök, hogy részem lehet abban, hogy sikerült! (Tehát A Gynevac után kb. 8 héttel terhes lettél.Mennyit vártál rá?) Nem "zargatsz", ha segíthetek, bármikor fordulhatsz hozzám! Ha sürgõs válaszra vársz, talán e-mailon gyorsabban elérsz!
Kedves Szami!
Neked is szeretettel és örömmel gratulálok. A fog röntgen miatt nem kell aggódnod, különösen, ha ólomköpenyt adtak. A diagnosztikus röntgen különben se okoz nagy veszélyt. Ha mégis okozna valami bajt ebben az idõben, akkor egyáltalán nem marad meg a terhesség, fejlõdési rendellenességtõl nem kell tartani.
Piroska!
A Maternában nincs P vitamin. Azt írják,hogy nincs kellõ tapasztalat a terhességben adott Rutascorbinról, de szoktunk adni bevérzés esetén. Nem tudok káros hatásáról. A Materna és a Rutascorbin szedhetõ együtt. C vitamin van mindkettõben, de ebbõl nincs túladagolás.
Moncsi!
A magyar receptet elfogadják külföldön. Régen gíakran felírtam én is a svájci változatot.
Rp.
Inj. Gynatren
amp. No. VI (sex)
D.S. Suo nomine
Amint Gabi írta: a Pharmafutár behozza (Németországból).
ParaZita!
A hüvelyflóra helyreállítására a receptre kapható Gynoflor, vagy a recept nélkülis kapható Floragyn hüvelytabletta alkalmas.
Névtelen!
A baba általában 28-32 hét között szokott megfordulni, de láttam olyan babát is, aki a kiírás napján fordult fejvégûbe. Elõ lehet segíteni a megfordulást a következõ "mutatvánnya": egy poktrócot hosszában4 rétre hajtassz. Felgörgeted, így egy kb. 25 cm átmérõjû, 40 cm hosszú hengert kapsz. Reggel és este kb. 10 percig fekszel hanyatt úgy, hogy a derekad alatt legyen a henger. így a pocakod egészen kimagasodik. Nem mindenkinek sikerül így megfordítani a babát, de a legtöbbször igen.
Mági!
Elõfordul, hogy olyan makacs a gomba, hogy csakegy 3, vagy 6 hónapos Diflucan vagy Orungal kúra szûnteti meg, vagy még az is kevés. Nem ismerek kifejezetten ezzel foglalkozó ambulanciát.
A Doktor úr nagyon helytelenül gondolkodik, ha nem akarja felírni a Gynevac injekciót. Nem hasonló ez a gamma globulinhoz. Inkább a vitaminokhoz lehetne hasonlítani, amik szintén erõsítik az immunrendszert. Ha az orvosok, és fõleg a nõgyógyászok minden hüvelygyulladásnál, minden hüvelyi folyásnál azonnal felírnák a Gynevac-ot, nagyon sok szenvedéstõl megkímélnék a nõket! Éppen az a baj, hogy csak akkor próbálják meg ezt is, amikor mindenféle antibiotikummal teljesen tönkre tették a normális biológiai flóráját a hüvelynek, aztán csodálkoznak, hogy a Gynevac nem csodaszer, és nem tudja feltámasztani az elpusztított védõ laktobacillusokat. Olyan ez, mintha a vérszegénységet vas helyett olyan gyógyszerekkel akarnák gyógyítani, ami a meglévõ vasrakrtárakat is tönkre teszi!
Alíz!
Ha van domináns tüszõ, akkor az már nem valódi polycystás petefészek, mert a polycystás petefészekben nincs domináns tüszõ, illetve a tüszõk nemnõnek meg 10 mm-nél nagyobbra gyógyszer segítségével sem. Valószínûleg csak a hipofízisnek van csökkent mûködése, és ezen segít a Clostylbegyt, és segít kifejlõdni a tüszõnek.
Az Utrogestan sárgatest hormon, én se tudom, miért nem csak a ciklus második felében adják, amikor az a természetes hormon. Egyébként az csinálja a méhnyálkahártya alkalmassá tételét a petesejt befogadására. Én még azt se értem, hogy ha terhes szeretnél lenni, akkor miért ad a nõgyógyász fogamzásgátlót? Talán megmagyarázza, ha megkérdezed tõle. Én soha nem fogamzásgátlóval kezelem a polycystás petefészket, ami nálad egyébként se igazán áll fenn, mint írtam, a petefészek stimuláló gyógyszerre jól reagál. Ha nem reagálna, akkor lézeres laparoszkópiát javasolnék, mint Krisztinkának, aki a mûtét után hamarosan terhes is lett.
Erika!
Ha a 28. napon 37,2 a hõmérséklet, az még nem jelent semmit. Van, akinek hamarabb jelentkezik a vérzés, mint amikor mérhetõen csökken a hõ. De ugyanakkor a 28. napon nézett negatív terhességi teszt se jelent semmit. A legmélyebb hõmérsékleti pont, a tüszõrepedés idõpontja után 18-19 napnál hamarabb nem érdemes tesztelni, mert az szinte biztos, hogy negatív akkor is, ha terhes vagy. Ne higyj a reklám fogásoknak!
Edus!
Peteérés volt, a 19. napon volt a tüszõrepedés. A 28-30 napnál kellene progeszteront mérni. Lehet, hogy magasabb az alapanyag cseréd az átlagosnál (Pajzsmir5igy mûködés fokozott), lehet, hogy a hõmérõ mutat többet a valóságosnál, ezért az egész göbe el van tolva fölfelé 2-3 tized fokkal. Az viszont, hogy a tüszõrepedés nem a 14-15 napon van, és utána is sak lassan emelkedik a hõ, arra utal, hogy alul mûködik a petefészek, tehát kevés lehet a progeszteron is. Hormon vizsgálattal lehetne pontosan tisztázni.
Mindenkit üdvözlök
Erazmusz |
|