#baba#anya

Veszélyben a gyermekeink: a dohányfüst rákkeltő vegyülete jelen van a chipsben!

Egészségügyi vezetők figyelmeztetést adtak ki a chips és egyéb sütött ételek fogyasztása kapcsán, mivel bebizonyosodott, hogy ugyanazt a rákkeltő vegyületet tartalmazzák, ami a dohányfüstben is fellelhető. Az Európai... »

Pofonegyszerű fagyik (jégpálcák) házilag

Ebben a melegben nem csoda, hogy a gyerekek mindig valami hideg finomság után ácsingóznak, a fagyizás pedig nem éppen olcsó móka már - számoljunk egy 5 fős családdal és fejenként két gombóc fagyival, 2000-2500 Ft-ba kerül... »

A friss növényi alapanyagok újrafelfedezésére hívnak a gasztroszakértők

Négy népszerű blogger, gasztro- és életmódszakértő mutatta be közös veteményeskertjét a Corvinus Egyetem Arborétumának biokertjében. A Piknikkert a friss növényi alapanyagok értékeire hívja fel a figyelmet, a közreműködők a... »   1 hozzászólás

Hűsítő italok gyümölccsel: dúsított limonádék kicsiknek, nagyoknak

Végre itt a meleg, ezzel együtt a csillapíthatatlan szomjúság is, frissítő italokhoz ajánljuk a limonádét mint alapanyagot. »

Megfelelő étrenddel megszüntethető a PMS

A legtöbb nő számára ismertek a premenstruációs tünetek - melyek közül leggyakoribbak az ingerlékenység, a kívánóság és a fáradtság -, sőt a többség már meg is barátkozott velük, és ilyenkor automatikusan nyúl a jól bevált... »

5 gyors, tartalmas reggeli a családnak: szülő- és gyerekbarát finomságok kevés alapanyagból

Reggel, reggeli – hát, ez nem könnyű kisgyerekkel, kisgyerekekkel. Ha nincs elképesztő konyhai rutinunk, tudásunk és lelkesedésünk a konyhában, nagyon könnyű elvérezni tudatos készülés nélkül, elég egy kicsit lazább bevásárlás... »

Nem a baba étrendjétől függ, hogy kialakul-e a cöliákia!

Régebben minden anyát óvva intettek attól, hogy egyéves kor előtt glutént adjanak a gyereküknek, nem olyan régen pedig már négyhónapos kortól ajánlgatni kezdték. Bár a cöliákia kialakulásra szempontjából mindegy, melyik... »

Kizárt, hogy így ne induljon jól a reggel: palacsintaművészet a tányéron!

Hagyjuk is most a reggeli fontosságát meg a fejlődő szervezeteket, nézzük inkább azt a tényt, hogy bizony egy gyerekkel a reggelek sokszor kicsit sem mosolygósak, összebújósak, hanem morózusak, kapkodók és rohanósak. De nagy... »

Gyerünk, anyukám! - Étkezés, ahogy én csinálom

Na, akkor tisztázzuk az elején, amit már a múltkori kajás bejegyzésnél is elmondtam. Itt most nem fogod megkapni a legmenőbb Michelin-csillagos recepteket. Sokszor nincs türelmem és időm főzni. »

Téged mivel etettek a kórházban? Ezt megennéd?

Több szempontból is maradandó élményt jelentett nekem az az 5 nap, amit szülés után a kórházban volt szerencsém tölteni - az egyik konkrétan a kórházi koszt volt. Vigyázat, gyengébb gyomorral ne nyissátok meg! »

Gyerünk, anyukám! – Táplálkozási 1x1

Tisztázzunk valamit az elején! Nem, nem készülünk beach body versenyre, és nem is cél egy hét alatt öt kilót ledobni. A tuti recepteket sem tőlem fogjátok megtanulni, mert a legtöbbször sajnos nincs időm-kedvem-alapanyagom,... »

Gyerünk, anyukám! - És akkor beszéljünk a kajálásról...

A sportolós nyomulásom már a könyökötökön jöhet ki, ezért most beszélhetnénk kicsit a kajáról. A sport mellett a másik, amiről mindenki tudja, hogyan kell, de kevés csinálja. Ne ijedjetek meg, nem lesz itt kalóriaszámolás,... »

Vajon mi a kicsik kedvenc étele? Egy egyszerű teszt segítségével könnyen kideríthetjük!

Felnőttként könnyen a világ tudtára adhatjuk, ha valamilyen ételt nem szeretünk - elmondhatjuk szóban, vagy egyszerűen kitolhatjuk a tányérunk szélére a nem kívánt falatokat. A kisgyerekeknek azonban sokkal nehezebb dolguk... »

10 tipp, hogy a gyerek zöldséget-gyümölcsöt egyen!

Sok olyan kiskölök van, akibe nem lehet az istenért sem belediktálni semmit, ami némileg magasabb rost- és vitamintartalommal rendelkezik egy vajas kenyérnél. Persze, trükközhetünk egy csomó mindennel: csakakkorkapszcsokit,... »   2 hozzászólás

Kövér lesz a gyereke annak, aki túl sokat vagy túl keveset hízik terhessége alatt

Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy azok a terhes nők, akik akár túl sokat, akár túl keveset esznek, egyaránt azt kockáztatják, hogy gyerekük később túlsúlyos lesz. Meglepő módon a kockázat mértéke éppen azoknál a nőknél a... »   1 hozzászólás

A magvak fogyasztása a terhesség alatt csökkenti az allergia kockázatát

Alacsonyabb azoknál a gyerekeknél a magvakkal szembeni allergia kockázata, akiknek édesanyja a terhesség alatt rendszeresen fogyasztotta azokat – derül ki egy friss kutatásból, amely a JAMA Pediatrics című szakfolyóiratban... »

A vörös hús fogyasztása összefügghet a terhességi cukorbetegséggel

A várandós és gyermeket tervező nők akár arra is felhasználhatják az ünnepi időszakot, hogy egészségesebbé tegyék az étrendjüket, csökkentve ezzel a terhességi cukorbetegség kockázatát – figyelmeztetnek az ausztrál... »

A gyerekek csupán húsz százaléka eszik mindennap zöldséget

A legújabb brit felmérés szerint csak minden ötödik gyerek fogyaszt mindennap zöldséget, helyette inkább olyan ételeket választanak, mint a virsli, kolbász és halrudacska. »

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   

X
EZT MÁR OLVASTAD?