Címke › Táplálkozás ›
Veszélyben a gyermekeink: a dohányfüst rákkeltő vegyülete jelen van a chipsben!
Egészségügyi vezetők figyelmeztetést adtak ki a chips és egyéb sütött ételek fogyasztása kapcsán, mivel bebizonyosodott, hogy ugyanazt a rákkeltő vegyületet tartalmazzák, ami a dohányfüstben is fellelhető. Az Európai... »
Pofonegyszerű fagyik (jégpálcák) házilag
Ebben a melegben nem csoda, hogy a gyerekek mindig valami hideg finomság után ácsingóznak, a fagyizás pedig nem éppen olcsó móka már - számoljunk egy 5 fős családdal és fejenként két gombóc fagyival, 2000-2500 Ft-ba kerül... »
A friss növényi alapanyagok újrafelfedezésére hívnak a gasztroszakértők
Négy népszerű blogger, gasztro- és életmódszakértő mutatta be közös veteményeskertjét a Corvinus Egyetem Arborétumának biokertjében. A Piknikkert a friss növényi alapanyagok értékeire hívja fel a figyelmet, a közreműködők a... » 1 hozzászólás
Hűsítő italok gyümölccsel: dúsított limonádék kicsiknek, nagyoknak
Végre itt a meleg, ezzel együtt a csillapíthatatlan szomjúság is, frissítő italokhoz ajánljuk a limonádét mint alapanyagot.
»
Megfelelő étrenddel megszüntethető a PMS
A legtöbb nő számára ismertek a premenstruációs tünetek - melyek közül leggyakoribbak az ingerlékenység, a kívánóság és a fáradtság -, sőt a többség már meg is barátkozott velük, és ilyenkor automatikusan nyúl a jól bevált... »
5 gyors, tartalmas reggeli a családnak: szülő- és gyerekbarát finomságok kevés alapanyagból
Reggel, reggeli – hát, ez nem könnyű kisgyerekkel, kisgyerekekkel. Ha nincs elképesztő konyhai rutinunk, tudásunk és lelkesedésünk a konyhában, nagyon könnyű elvérezni tudatos készülés nélkül, elég egy kicsit lazább bevásárlás... »
Nem a baba étrendjétől függ, hogy kialakul-e a cöliákia!
Régebben minden anyát óvva intettek attól, hogy egyéves kor előtt glutént adjanak a gyereküknek, nem olyan régen pedig már négyhónapos kortól ajánlgatni kezdték. Bár a cöliákia kialakulásra szempontjából mindegy, melyik... »
Kizárt, hogy így ne induljon jól a reggel: palacsintaművészet a tányéron!
Hagyjuk is most a reggeli fontosságát meg a fejlődő szervezeteket, nézzük inkább azt a tényt, hogy bizony egy gyerekkel a reggelek sokszor kicsit sem mosolygósak, összebújósak, hanem morózusak, kapkodók és rohanósak. De nagy... »
Gyerünk, anyukám! - Étkezés, ahogy én csinálom
Na, akkor tisztázzuk az elején, amit már a múltkori kajás bejegyzésnél is elmondtam. Itt most nem fogod megkapni a legmenőbb Michelin-csillagos recepteket. Sokszor nincs türelmem és időm főzni.
»
Téged mivel etettek a kórházban? Ezt megennéd?
Több szempontból is maradandó élményt jelentett nekem az az 5 nap, amit szülés után a kórházban volt szerencsém tölteni - az egyik konkrétan a kórházi koszt volt. Vigyázat, gyengébb gyomorral ne nyissátok meg!
»
Gyerünk, anyukám! – Táplálkozási 1x1
Tisztázzunk valamit az elején! Nem, nem készülünk beach body versenyre, és nem is cél egy hét alatt öt kilót ledobni. A tuti recepteket sem tőlem fogjátok megtanulni, mert a legtöbbször sajnos nincs időm-kedvem-alapanyagom,... »
Gyerünk, anyukám! - És akkor beszéljünk a kajálásról...
A sportolós nyomulásom már a könyökötökön jöhet ki, ezért most beszélhetnénk kicsit a kajáról. A sport mellett a másik, amiről mindenki tudja, hogyan kell, de kevés csinálja. Ne ijedjetek meg, nem lesz itt kalóriaszámolás,... »
Vajon mi a kicsik kedvenc étele? Egy egyszerű teszt segítségével könnyen kideríthetjük!
Felnőttként könnyen a világ tudtára adhatjuk, ha valamilyen ételt nem szeretünk - elmondhatjuk szóban, vagy egyszerűen kitolhatjuk a tányérunk szélére a nem kívánt falatokat. A kisgyerekeknek azonban sokkal nehezebb dolguk... »
10 tipp, hogy a gyerek zöldséget-gyümölcsöt egyen!
Sok olyan kiskölök van, akibe nem lehet az istenért sem belediktálni semmit, ami némileg magasabb rost- és vitamintartalommal rendelkezik egy vajas kenyérnél. Persze, trükközhetünk egy csomó mindennel: csakakkorkapszcsokit,... » 2 hozzászólás
Kövér lesz a gyereke annak, aki túl sokat vagy túl keveset hízik terhessége alatt
Tudósok arra figyelmeztetnek, hogy azok a terhes nők, akik akár túl sokat, akár túl keveset esznek, egyaránt azt kockáztatják, hogy gyerekük később túlsúlyos lesz. Meglepő módon a kockázat mértéke éppen azoknál a nőknél a... » 1 hozzászólás
A magvak fogyasztása a terhesség alatt csökkenti az allergia kockázatát
Alacsonyabb azoknál a gyerekeknél a magvakkal szembeni allergia kockázata, akiknek édesanyja a terhesség alatt rendszeresen fogyasztotta azokat – derül ki egy friss kutatásból, amely a JAMA Pediatrics című szakfolyóiratban... »
A vörös hús fogyasztása összefügghet a terhességi cukorbetegséggel
A várandós és gyermeket tervező nők akár arra is felhasználhatják az ünnepi időszakot, hogy egészségesebbé tegyék az étrendjüket, csökkentve ezzel a terhességi cukorbetegség kockázatát – figyelmeztetnek az ausztrál... »
A gyerekek csupán húsz százaléka eszik mindennap zöldséget
A legújabb brit felmérés szerint csak minden ötödik gyerek fogyaszt mindennap zöldséget, helyette inkább olyan ételeket választanak, mint a virsli, kolbász és halrudacska.
»