Téged mivel etettek a kórházban? Ezt megennéd?

Több szempontból is maradandó élményt jelentett nekem az az 5 nap, amit szülés után a kórházban volt szerencsém tölteni - az egyik konkrétan a kórházi koszt volt. Vigyázat, gyengébb gyomorral ne nyissátok meg!

Már az első nap is meglehetősen kikerekedett szemekkel bámultam vissza a zöldbabfőzelékre, de amikor másnap kelkáposzta került terítékre, meg se lepődtem. Ugyan akkor még nem tudtam, hogy a puffasztó ételek önmagukban nem okoznak gondot a babánál, de könyörgöm, frissen szült nőknek olyan cuccost adni, ami puffadást, bélgörcsöket, netán hasmenést okozhat, azért nettó emberkínzás!

Ehhez képest, így utólag összeteszem a két kicsi kezemet az akkori ebédekért. Ugyanis olyat láttam, de olyat!

Nemrég indult a Kórházi koszt tumblr blog és Facebook oldal, ahová bárki, aki kórházi tartózkodásra kényszerül, beküldheti a kapott ételek fotóját. A száraz fehérkenyér karéjokon szerintem lassan már fenn se akadunk, de amit a SOTE I. számú Női Klinikán tálaltak fel a szülészeti osztályon fehérjedús ételként, az valami egészen botrányos!

Tudjuk, hogy az egészségügyi intézményekben nagyon alacsony költségkeret jut az étkeztetésre és azt is, hogy általában nem rendelkeznek saját konyhával, hanem külsős cégek szállítják hozzájuk az ételeket. De akkor is azt gondolom, hogy egyfelől kevésből is lehet tisztességesen főzni, és nem muszáj moslék-hányás designnal odarakni a lábadozó betegek és kismamák elé, másfelől meg ha így kapják a kaját, lehet keresni más szolgáltatót...

Kontrasztként íme egy brüsszeli szülészeten készült kép, itt ilyet és ehhez hasonló minőségű fogásokat kapnak az anyukák:

Nektek milyen élményeitek vannak a kórházi kosztról? Netán fotóztatok is?

Szilágyi Diána , 2014. augusztus 21.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X