#baba#anya

Mi a baba jele? - Kiegyensúlyozott baba, boldog édesanya

Már a csecsemők is kommunikálnak: mivel az idegi ingerület átvitel még kezdetleges, ezért egész testükkel, kezükkel-lábukkal kapálózva fejezik ki érzéseiket. A kisgyermekek értelmi fejlődése gyorsabb, mint a beszédüké. Már mondanák, de még nem képesek kontrollálni a száj és nyelv finom mozgásait. A kézmozdulataikat azonban már korábban is képesek tudatosan irányítani.

A Tessloff Babilon Kiadó csodás könyveivel, a Beszélő babakezek sorozat köteteivel, a babák világába nyerhetünk bepillantást, hisz egy remek módszert, a babajelbeszédet sajátíthatjuk el a segítségükkel.

Miért jó?

A babajelbeszéd megtanulása közben a babák értelmes szituációkban és élvezetes játékok közben sajátítják el a jeleket, tanulják meg az utánzást. Használata erősíti, mélyíti a szülő-gyermek kapcsolatot, segíti a beszédfejlődést azáltal, hogy a halláshoz látásos és mozgásos ingert kapcsol, emellett pedig a baba nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz és nő az önbizalma.

Egy kis segítség

A Beszélő babakezek első kötete, a tavaszi hangulatú Menjünk sétálni! a természetben rejlő izgalmakat, csodákat mutatja be egy kisfiú szemével. A könyvsorozat folytatása Gyere játszani címmel jelent meg, mely egy kislány szemszögéből mutatja be a babák közvetlen környezetében található tárgyakat, a kedvenc játékokat és a mindennapi eseményeket.

Nyulász Péter vidám, dallamos sorai, és Pap Kata bájos rajzai izgalmas élményt nyújtanak a kicsiknek, miközben a babajelbeszéd néhány fontos jelével ismerkedhetünk meg.

A könyv lapjain megelevenedik a nappali, a gyerekszoba, a játszótér, a fürdőszoba, és a hálószoba titkos világa.

A babajelbeszéd elsajátításához a Beszélő babakezek két kiadványa mellett Zentai Kata tanfolyamait is szívből ajánljuk.

2013. október 16.

 
 
 
Címkék:  

cikkek

X
EZT MÁR OLVASTAD?