Cseh játék csodák a legautentikusabb helyről: egy kétgyerekes család műhelyéből

A most következő apróságok nem csak azért nagyszerűek, mert fából, természetes anyagokból készültek. Hanem mert az egész vállalkozás kiindulópontja a saját utódok szórakoztatása volt. És hát kik tesztelhetnék jobban a gyerekeknek szóló termékeket, mint maguk a felhasználók! Egy kis manufaktúra szuper fejlesztő játékai, ahol az olyan vadidegeneket, mint ezen cikk szerzője, még akár el is kvártélyozzák! 

Cseh játék csodák a legautentikusabb helyről: egy kétgyerekes család műhelyéből

Dél-Amerika élővilága

Forrás

A Woodooland megálmodóival és készítőivel 2017 tavaszán találkoztam, egy csehországi utazásom alkalmával. Random kiruccanás volt, melynek során kisebb, kevésbé ismert városokat akartam megismerni. És mivel a helyiek iránti rajongásomat a legjobban a Couch Surf mozgalmán keresztül tudom gyakorolni, ezúttal is ezen a platformon kerestem magamnak szállást.

Cseh játék csodák a legautentikusabb helyről: egy kétgyerekes család műhelyéből

A dél-csehországi Třeboň (ejtsd: trzsebony)  városát a pisztrángjai és persze a helyi sörfőzdéje miatt néztem ki magamnak. A meglehetősen visszafogott létszámú, helyi Couch Surf közösségen keresztül pedig egy pillanat alatt egy kétgyerekes családnál találtam magam. Egy kicsit sem bántam, hogy a masszív sörözés helyett szinte azonnal egy rakás fajáték vett körül, amelyekről eszelős aranyosan hadarta el a nagyobbik gyerek, mire való, na és persze azt, neki melyik a kedvence.

Aztán kiderült, hogy a játékok nem csak szemrevalóak, de iszonyat hasznosak is. Nem tudom, hogy csak szerény szellemi képességeim miatt tűnt-e úgy, de alapvetően jóval nagyobb kihívást jelentett a puzzle-ök összerakása, mint amire számítottam. A térképek esetén legalább tudtam, hogy a hiányos földrajzi ismereteim miatt megy csiga tempóban Afrika országainak helyre pakolása. De hogy a nyuszis kirakó miért okozott akkora problémát, mai napig rejtély számomra.

Mindenesetre egyértelmű volt, hogy - lassúság ide, vagy oda -  egy másodperc alatt beleszerettem a Woodooland termékeibe. Nyilván nem volt mellékes, hogy egy idegen család kinyitotta előttem az otthona ajtaját és meg is etetett. De ha egy kirakatban látom meg a fa apróságokat, valószínűleg akkor is elfog az izgalom.

 

Hazai terjesztésről nem tudok, de a kinti “Meska, azaz a fler.cz oldalán érhetőek el a játékok. Kérés esetén pedig variálni is lehet a színekkel, én pl. egy nyers fa színű Európa térképet kértem, fehér Magyarországgal, amely a sötét teázóasztal üvegtárolójában istenien mutat (és persze ha akarjuk, játszhatunk is vele).

Szóval akár saját ízlésünkre is szabathatjuk a Woodooland termékeit. Vagy ha van otthon megfelelő gépünk, már készíthetjük is szorgalmasan a Magyarország megyéit, vagy épp Budapest kerületeit megelevenítő verziónkat. Iskolákban egyébként némelyik játék isteni oktatóeszköz lenne. Arról nem is beszélve, látássérültek számára milyen izgalmas, tapintható játék válna belőle!

 

Akkor? Irány a fler.cz vagy az esztergapad! Ha nincs jó asztalosod, akkor pedig irány a JóSzaki, aki ezt a jó kis cikket hozta nekünk!

 

 

2018. január 10.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X Karácsonyi könyvvásár