Anya vagy nő? Mindkettő!

Nőnek születtünk, azok is maradunk

Előbb-utóbb eljön az ideje annak, hogy a nőben tudatosuljon: a szüléssel nem változik át kizárólag anyává. Az addigi szerepei kibővülnek egy újabb, csodálatos (anya) szereppel, de nem szabad elfelejteni, hogy emellett továbbra is helyt kell állni másutt is – például nőként, feleségként, a munkahelyen.

A férfiak is bizonyára szeretnék mielőbb viszontlátni a nőknek azt az oldalát, A NŐT, akibe beleszerettek. Éppen ezért jó egy kis tudatosságot csempészni a mindennapokba, és minél hamarabb újra megmutatni, kihangsúlyozni a nőiséget – még ha úgy is tűnhet, szinte lehetetlen időt és energiát találni erre a napi rutin közepette. Nemcsak a partner érdeklődését keltheti fel a nő ismét, de a saját önértékelésére is pozitív hatással lehet, ha nem agyonhasznált nadrágban, tejfoltos pólóban várja haza a kedvesét, hanem csinosan, büszkén vállalva újfajta nőiségét. Egy laza smink, ami eltakarja a karikás szemeket, egy tiszta póló, és egy fésű csodákra képes. Nem beszélve az elmaradhatatlan mosolyról!

Kiegyensúlyozottság és harmónia

Nemcsak a nőnek, de a babának is jót tesz, ha egy kiegyensúlyozott édesanya van mellette, aki jól érzi magát a bőrében. Mit is tehet ezért az anyuka? Egy kis testmozgás, vagy egy csajos program beiktatása a barátnőkkel ismét megteremtheti azt az élményt, hogy ő van a középpontban, ő a fontos. Ha odafigyel magára, feltesz egy laza sminket, amivel megszépülhet, máris kivívhatja mások dicséretét és ez is pozitív hatással lehet rá. De segíthet akár csak néhány óra egyedüllét is, egy jó könyv társaságában. Lényeg, hogy legyen ideje feltöltődni.

Persze ezt nem mindig és nem mindenkinek könnyű kivitelezni, de a család egységének megőrzése érdekében fontos mepróbálni. Időközönként meg lehet kérni az apukát, vagy egy-egy rokont, barátot, hogy vigyázzon a picire, hadd pihenhessen a kismama egy-két órát. Ha nincs segítség, akkor érdemes a napi rutinban egy fontossági sorrendet felállítani. Lehet, hogy ott marad a mosatlan a mosogatóban, vagy pizzát kell rendelni a házikoszt helyett de így legalább marad néhány szabad óra a mókuskerékből kiszabadulni – akár egyedül, akár kettesben

Jó szerető? De mikor?!

Az egész napos hajtásban sok nő számára elképzelhetetlennek tűnik, hogy miután a gyereket végre ágyba dugta, még szépítkezzen is, vagy a kedvesével foglalkozzon. Pedig ha az ember erőt vesz magán, a fáradság kifizetődik! Csak vissza kell emlékezni arra, hogy a kapcsolat elején mi mindenre képes mindkét fél annak érdekében, hogy a másikat elbűvölje! Az energiák ilyenkor megsokszorozódnak, az éjszakák és nappalok egybefolynak. A gyermekek születését követően hasonló időszak jön el a párkapcsolatban: újra kell építkezni, ismerkedni, és felfedezni a másikban „a nőt” és „a férfit”. Szánjunk időt erre!

Ha estére teljesen elfáradsz, és nem érzel kedvet a szexhez,  érdemes kihasználni a reggeleket: keljünk egy fél órácskával korábban, hogy legyen időnk kényeztetni egymást – ettől még a nap is jobban indul!

 

Szexuálterapeuta és párkapcsolati tanácsadó

 

www.szaboszilvia.hu

+36 30 1900 865

Szabó Szilvia, 2016. június 02.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?