40 évesen ne szüljünk, üzente valaki Szinetár Dórának, de a többiek ízekre szedték

Megható vallomásban írt arról a színésznő, hogy néhány hetes kisbabája Down-szindrómával született. A kommentelőknek persze erről is volt véleményük.

Megható vallomásban osztotta meg Szinetár Dóra a Hot Magazinnal annak hírét, hogy néhány hetes kisbabája Down-szindrómával született.

A színésznő hangsúlyozta, hogy ettől csak még jobban szeretik az apróságot, akinek érkezésétől nagyon boldog a család.

 

A gyermek születésével kapcsolatos örömhírhez természetesen a kommentelőknek is volt néhány szavuk a Facebookon. Olyan is akadt, aki egyenesen azt gondolja: nem kellene 40 évesen, vagy annál idősebb korban szülni. A kommentelő hozzátette, a Down-szindrómához kapcsolódó, előzetes vizsgálatok elvégzése is szükséges lenne mindenkinél, hogy az édesanya dönthessen arról, megtartja-e gyermekét.

"Sajnálatos dolog az is, hogy nem csináltatta meg a szükséges vizsgálatokat. Egyre inkább azt gondolom, hogy 40 évesen ne szüljünk már gyermeket"

- írta a hozzászóló.

Egy másik kommentelő sem volt éppen kíméletes a boldog kismamával:

"Lehet ’olvadozni’ Dóri írásán. A saját hülyeségét védi! Magánorvos, magánklinika. Nem vett részt a teszten. Felelős szülő? Hát nem!"

Szinetár Dóra már nyilatkozatában is utalt arra, hogy ha korábban tudták volna, hogy a kisfiú Down-szindrómás, akkor is nagyon örültek volna az érkezésének.

A kommentelők többsége, úgy tűnik, egyet is ért vele, hiszen rengeteg válasz érkezett a rosszindulatú bejegyzésre:

"Mondhatnám, hogy sajnálom, de mit is? Kaptak egy különleges kis lelket, akitől sok mindent fognak kapni, és aki olyan dolgokat fog kihozni belőlük, amire nem is számítottak. Az Úr jó helyre tette ezt a kis Benit!"

"Lehet, hogy én nem tudtam értelmezni a nyilatkozatot rendesen, de azt írta Dóri, nem csináltattak vizsgálatot, mert ha kiderül, hogy beteg a baba, akkor sem vetették volna el. Valaki megkérdezte az előbb, hogy felelős szülő-e, aki ennyi évesen nem csináltatja meg. Nekem felelős szülőnek tűnik, ha valaki meghoz egy döntést, hogy vállalják a babát, bármi is lesz. Nyilván mérlegelték, hogy megfelelően tudják-e kezelni majd a helyzetet. Nyilván alaposan végiggondolták, hogy tudják-e vállalni az ezzel járó nehézségeket! Egy Down-kóros kisgyermek pedig megfelelő fejlesztéssel, szeretettel és odafigyeléssel teljes életet élhet. Azt gondolom, ezekkel Dóriék rendelkeznek, és mindent el tudnak és fognak követni annak érdekében, hogy ez így legyen."

"Tüneményes kis emberek, tele vannak vidámsággal, jókedvvel, szeretettel. Mindig megdobban a szívem ha látok egyet. Sok vele töltött boldog percet kívánok!"

"Hihetetlen elszomorító az emberek rosszindulata, ítélkezése és erkölcsi hozzáállása ehhez a történethez. Megdöbbenve olvastam a negatív hozzászólásokat. Az ítélkezés sehova nem vezet, ami építő lenne. Megértést kell gyakorolni és segíteni, és együtt örülni és megküzdeni a kihívásokkal. Így lesz jobb a világ. "

A Facebookon többen támogatják a családot és gratulálnak a kis jövevényhez. Van, aki hozzáteszi: senki sem jelentheti ki, hogy 40 fölött már nem lenne szabad teherbe esni, mások egyenesen marhaságnak nevezik az esettel kapcsolatos ítélkezést.

A kommentelők között több 40 körüli kismama hozzászóló is van, akik között többen kijelentik: életük legjobb döntése volt a késői gyermekvállalás.

 

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu 

Címkép: Instagram

2017. október 07.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?