Alec Baldwin felesége sorstársai miatt posztolta ki, hogy valószínűleg el fog vetélni

Épp a minap gondolkoztam rajta, hogy írnom kéne egy cikket Hilaria Baldwinról. Itthon nem sokan ismerik, nagyjából annyit lehet tudni róla, hogy a hollywoodi színész, Alec Baldwin felesége, esetleg néhányunknak még az is megvan, hogy jóval fiatalabb a férjénél. Sajnálatos, hogy végül egy ilyen hír katalizálta az írásomat, de úgy érzem ez a kis poszt többre hivatott annál, mintsem, hogy némán elmenjünk mellette. 

A házaspárnak tavaly született meg a negyedik gyereke, így egy kislány és három fiú büszke szülei. Azért írom le, hogy büszke, mert tudvalévő dolog, hogy igencsak a nyilvánosság előtt élik a mindennapjaikat, tulajdonképpen elég csak az instagram oldalaikra ellátogatnunk és szép kerek képet kaphatunk a családi életükről, így arról is, hogy imádják és látszólag szépen is nevelik a csemetéiket.

Tudom, lehetne azon évekig csámcsogni, hogy a pasas majd’ egy harmincassal idősebb a feleségénél és hogy így vállaltak 4 gyereket, de úgy gondolom ezzel rajtuk kívül senkinek semmi dolga nem kell legyen. Így maradjunk is inkább a fontosabb dolgoknál, mint például az, hogy elmondom, miért kezdtem el követni Hilaria insta-profilját és hogy mi is történik most a családdal.

Mrs. Baldwin foglalkozását tekintve jóga oktató, nem is akármilyen. Olyan ízig-vérig nő, aki minden körülmények között vállalja a testét, amit látszólag bármilyen tökéletes is, túlzás lenne irigyelni tőle, hiszen mindig folyamatos odafigyeléssel, egészséges életmóddal, a lehető legtermészetesebb módon formált és ügyelt a karbantartására, így igazán megérdemli. Ez a test újra és újra képes volt arra, hogy befogadjon egy magzatot és egészséges terhességet hordjon ki, miközben ugyanúgy dolgoztatva volt azért, hogy formában maradhasson. Itt teszem hozzá: egyáltalán nem valami drasztikus sportolásra kell gondolni. Egész egyszerűen a jóga jótékony mozdulatait segítségül hívva élte át a teste azt a négyszer kilenc hónapot.

És el is kanyarodtam odáig, miért kezdtem el követni ezt a számomra teljesen ismeretlen nőt az instagramon: ő ugyanis a terhessége alatt is, - aminek egy része egybeesett az enyémmel,- folyamatosan mutatott be házi készítésű videókat az oldalán arról, hogy milyen jóga mozdulatokat érdemes végezni kismamaként, ahhoz hogy például ne fájjon annyira a hátad, vagy könnyebben viseld a hasad súlyát. Ugyan ő és én közel sem egy súlycsoportban játszottunk a várandósságunk alatt, - és most sem-, mégis rengeteget segítettek nekem az általa bemutatott gyakorlatok, amiket gyakran a másik három lurkó társaságában prezentált.

Ez idő alatt valahogy így ismeretlenül is szimpatikussá vált nekem a személye, még akkor is, amikor a szoptatásáról posztolt, bár én magam ennyire nem vagyok extrovertált, hogy ilyesmit másokkal megosszak.

Most azonban sajnos egy igen szomorú helyzetbe került: ismét teherbe esett, azonban az orvosok vetélést jósolnak neki. Igen, ezt is kiposztolta a közösségi médiában és nem is véletlenül.

 Azt írta, hogy mivel eddig is nagyon nyitott volt az őt követő közönség felé a terhességeit és a családjukban való történéseket illetően, most sem tesz különbséget, amikor nagyon nehéz perceket él át és éppen cikáznak az érzelmei.

„Szóval ez van jelenleg: az embriónak van szívhangja, azonban nem valami erős és a baba nem igazán növekszik. Úgyhogy most várunk – és ez borzasztó nehéz. Túl sok a bizonytalanság, de rendkívül kevés az esély rá, hogy ez egy életképes terhesség. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a családommal túl leszünk ezen még ha ez az út most nagyon bonyolult is.” – írta a fotó alatt, amelyen a hasára teszi a kezét.

Saját tapasztalatból tudom sajnos, hogy a gyanúja nagy valószínűséggel be fog bizonyosodni, nekem is egy az övéhez nagyon hasonló sikertelen terhességem volt pár évvel ezelőtt. Éppen ezért azzal is tisztában vagyok, milyen sötét órákat élhet most át, miközben még kapaszkodik abba az apró reménybe, de a valóság már az ajtón kopogtat. Ezért is nagyon nagy dolog, hogy képes erről beszélni, - nem is akármilyen nagy plénum előtt-, és bevállalja, hogy megmutatja a nőknek, hogy „igen ilyen is van és ez is rendben van, el kell fogadnunk, ha megtörténik”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I want to share with you that I am most likely experiencing a miscarriage. I always promised myself that if I were to get pregnant again, I would share the news with you guys pretty early, even if that means suffering a public loss. I have always been so open with you all about my family, fitness, pregnancies...and I don’t want to keep this from you, just because it isn’t as positive and shiny as the rest. I think it’s important to show the truth...because my job is to help people by being real and open. Furthermore, I have no shame or embarrassment with this experience. I want to be a part of the effort to normalize miscarriage and remove the stigma from it. There is so much secrecy during the first trimester. This works for some, but I personally find it to be exhausting. I’m nauseous, tired, my body is changing. And I have to pretend that everything is just fine—and it truly isn’t. I don’t want to have to pretend anymore. I hope you understand. So, this is what is going on now: the embryo has a heartbeat, but it isn’t strong, and the baby isn’t growing very much. So we wait—and this is hard. So much uncertainty...but the chances are very, very small that this is a viable pregnancy. I have complete confidence that my family and I will get through this, even if the journey is difficult. I am so blessed with my amazing doctor, my dear friends, and my loving family...My husband and my four very healthy babies help me keep it together and have the perspective of how truly beautiful life is, even when it occasionally seems ugly. The luck and gratitude I feel that I am my babies’ mommy, is wonderfully overwhelming and comforting. In your comments, please be kind. I’m feeling a bit fragile and I need support. I’m hoping, that by sharing this, I can contribute to raising awareness about this sensitive topic.

Hilaria Thomas Baldwin (@hilariabaldwin) által megosztott bejegyzés,

„Azt remélem, hogy ennek a hírnek a megosztásával, hozzájárulhatok ahhoz, hogy tudatosabban beszéljünk az olyan érzékeny témáról, mint a vetélés.”- írja.

A posztot egyébként férje, Alec Baldwin is közzétette, amelyet így kommentált:

„A feleségem rendkívül kedves és nagyvonalú a nőtársai támogatásában...”

Bízom benne, hogy külföldön is és itthon is egyre inkább elkezdünk nyíltan értekezni ezekről a nehéz témákról, amelyek valamennyiünket érinthetnek. Beszélni kell a tapasztalatokról, az ehhez kapcsolódó érzéseinkről és arról, hogy miként birkózhatunk meg az ilyen kudarcokkal. Mindamellett azt is fontosnak érzem, hogy ez a nők közötti kommunikáció békésen, megbélyegzés és negatív véleményezés nélkül tudjon zajlani. Jó lenne, ha már itt tartanánk.

A nyitó kép: her.ie

 

B.F. , 2019. április 04.
 
 
 

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XGyerünk, anyukám! - Teakiadó