A beszélő szerszámos ládikó, még dicsérni is tud

Új zajoktól hangos a nappali az elmúlt két hétben, de ez nem zavarja a fülünket. A beszélő kisdoboz kisfiúnk kedvenc játéka lett. Alig hittük el, hogy még a mobiltelefont is félre dobta.

Vtech Első szerszámosládáját már nagyon vártuk. Engem kíváncsivá tett a beszélő "csoda"  játékleírása, Noét pedig önmagában a hír, hogy a postás egy új játékot hoz. Már a csomag kibontása közben is izgatottak voltunk, aztán egyszer csak felbukkant a színes, aranyos kis szerszám doboz. Noé alig bírta kivárni, hogy megmutassam neki, hogyan is kell játszani vele, azonnal nekiesett.

A beszélő kisdoboz - Noé nevezte el így - egy olyan interaktív játék, amely magyar nyelven mesél a gyerekeknek a szerszámokról (kalapács, fúró, csavarkulcs), és énekelve mutatja be a szerszámhasználatot. Ezen kívül fejleszti is a képességeket, mind a finom motorikát, mind a beszéd, ének és számoló készségeket. Szín- és számfelismerő feladatokat kell megoldani úgy, hogy a megfelelő helyre (a feladat megoldásaként) kell beütni vagy befúrni szöget, csavart. A játékot 2-5 éves korra tervezték, szerintem ügyesen. A hasonló beszélő játékoknál a legtöbbször elcsúszik a játék nehézsége a gyerekek értelmi szintjéhez képest, de ennél a szerszámosládánál ez jól sikerült. Megtalálható benne a "melyik állat ugat?" szinttől a "melyik szám kisebb mint a 7?" szintig többféle játék és feladat is. Bolondozó, aranyos hang kedves instruálással és biztatásokkal játszatja a gyermeket, és megdicséri, ha jól oldotta meg a feladatot.A beszélő szerszámosláda igazi barátja szülőnek és gyermeknek egyaránt. Egyedül lehet hagyni vele a kicsit, miután megtanítottuk neki a játék használatát és legalább fél órára leköti a figyelmét, mivel hangosan megfogalmazza a feladatot és ellenőrzi a megoldást. Az együtt játszás pedig szintén nagyon jó móka, mert segít nekünk, hogy taníthassuk gyermekünknek például a színeket vagy a számokat. Tehát a játék fejleszti a gyermeket és a szülőt is. Végre egy játék, ami a szülőnek sem unalmas.

Első sorban kisfiúknak javaslom, de az ezermester apukák kislányuknak is megtaníthatják, hogyan működik a kalapács és a fúró.  

Üdvözlettel:
 
Krisztina
Noé anyukája
2020. október 22.
 
 
 
Címkék:  

termékteszt

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó