Süssünk barackos szendvicset! Barackos-sajtos szendvics

Ha szereted a hawaii pizzát, a káposztás tésztát cukorszórással, vagy nagy kedvenced a gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirkehusi, akkor ezt a receptet is élvezni fogod. Édes és sós ízek kavalkádja, de bízz bennem – finom lesz! smiley 

A szezonális gyümölcs mindig jobb választás, mint a mirelit változat; ezért hoztam most Nektek egy őszi barackos receptet, ami egy teljes értékű reggeli alternatíva lehet – azaz tartalmaz lassú szénhidrátot, fehérjét és zsírt is!

Az alapja egy teljes kiőrlésű angol muffin; így készítsd:

  1. 4 deci vizet keverj el 50 dkg kenyérliszttel (a fele lehet teljes kiőrlésű), 2 tk. sóval, 2,5 tk. élesztővel, és 0,5 tk. szódabikarbónával.
  2. A masszát hagyd pihenni, addig verj keményre 2 tojásfehérjét, majd óvatosan dolgozd össze őket.
  3. Deszkán gyúrd „fényesre” a tésztát, majd egy kilisztezett kelesztő tálban keleszd kétszeresére.
  4. Ha megkelt, formázz belőle nagyobb pogácsákat, és egy tálcán letakarva további 40 percig keleszd még.
  5. Egy kiolajozott serpenyőben, közepes lángon, kb. 20 perc alatt süsd arany barnára a pogácsák mindkét oldalát.

Barackos-sajtos szendvics

Barackos-sajtos szendvics

Barackos-sajtos szendvics

Amikor kihűlt, vágd őket félbe, az egyik felére helyezz egy nagyobb szelet őszi barackot, és egy vastag szelet cheddar sajtot. Tedd mindkét fél -muffint a sütő grill rácsára és pirítsd aranybarnára, majd tapaszd össze a szendvics két oldalát. Tálaláskor a zsömlék mellé teheted a maradék barackot és egy kis mandulavajat.
 

Fotó: littledairyontheprairie.com

Plézer Panna, 2016. október 04.

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?