Süssünk barackos szendvicset!Barackos-sajtos szendvics
Ha szereted a hawaii pizzát, a káposztás tésztát cukorszórással, vagy nagy kedvenced a gesztenyével, aszalt szilvával töltött csirkehusi, akkor ezt a receptet is élvezni fogod. Édes és sós ízek kavalkádja, de bízz bennem – finom lesz!
A szezonális gyümölcs mindig jobb választás, mint a mirelit változat; ezért hoztam most Nektek egy őszi barackos receptet, ami egy teljes értékű reggeli alternatíva lehet – azaz tartalmaz lassú szénhidrátot, fehérjét és zsírt is!
Az alapja egy teljes kiőrlésű angol muffin; így készítsd:
- 4 deci vizet keverj el 50 dkg kenyérliszttel (a fele lehet teljes kiőrlésű), 2 tk. sóval, 2,5 tk. élesztővel, és 0,5 tk. szódabikarbónával.
- A masszát hagyd pihenni, addig verj keményre 2 tojásfehérjét, majd óvatosan dolgozd össze őket.
- Deszkán gyúrd „fényesre” a tésztát, majd egy kilisztezett kelesztő tálban keleszd kétszeresére.
- Ha megkelt, formázz belőle nagyobb pogácsákat, és egy tálcán letakarva további 40 percig keleszd még.
- Egy kiolajozott serpenyőben, közepes lángon, kb. 20 perc alatt süsd arany barnára a pogácsák mindkét oldalát.
Amikor kihűlt, vágd őket félbe, az egyik felére helyezz egy nagyobb szelet őszi barackot, és egy vastag szelet cheddar sajtot. Tedd mindkét fél -muffint a sütő grill rácsára és pirítsd aranybarnára, majd tapaszd össze a szendvics két oldalát. Tálaláskor a zsömlék mellé teheted a maradék barackot és egy kis mandulavajat.
Fotó: littledairyontheprairie.com
Plézer Panna, 2016. október 04.