Kívánós kismamák: 15 brutális étel-ital kombó, amit csak várandósok képesek megenni

Attól a perctől kezdve, hogy már a két csík is igazolja a várandósságunkat a terhességi teszten, máris teljes létjogosultságot adunk testünk-lelkünk minden addig kissé furának gondolt érzetének. Hamar megértjük, mi az oka, hogy újabban ennyit járunk pisilni; miért érzünk ennyire erőteljesnek bizonyos szagokat, ahogy azt is, hogy miért kezdtünk el olyan ételek-italok után sóvárogni, amiket azelőtt lehet, hogy nagy ívben elkerültünk. Vagy amit normális ember meg nem enne! (Már bocsánat.)

De a babavárás már csak ilyen, – ahogy aztán az anyaság is –, mindig valami újat tartogat számunkra, sokszor olyan dolgokat is, amiket azelőtt el sem tudunk képzelni magunkról.

Ebben a cikkben összeszedtük a tizenöt, általunk legjobbnak, azaz legviccesebbnek, legfurábbnak, legmeghökkentőbbnek gondolt „étel-kombót”, – hogy ezzel a divatos szlenggel éljünk –, amiről hús-vér kismamák, anyukák vallottak nekünk nemrég feltett kérdésünkre a Babanet Facebook oldalán.

Nem egész egy nap leforgása alatt több mint 400 komment érkezett tőletek, aminek nagyon örültünk, mert épp az a célunk, hogy ezentúl még interaktívabbá tegyük számotokra a Babanetet. Így hát mindenkinek köszönjük, aki kommentelt, feldobtátok a napunkat a szerkesztőségben! Egy biztos: a mi hasunk nem az össze-vissza evéstől, hanem a nevetéstől fájt!

Sorrendet ugyan nem tudtunk felállítani, mert mindegyik egyformán ütős, de vegyétek úgy, hogy ebből a „komment-versenyből” mindenki győztesként került ki! Készítsétek a gyomrotokat és a rekeszizmaitokat, mert ez oltári lesz!

„Gumicukor az első 3 hónapban...aztán szinte az egész terhesség alatt sóska vagy spenót főzelék halrudacskával. Ja és ehhez paradicsomleves!”

 

„Csak a csoki! És májkrémes kenyér, tejjel!!!”

 

„Sajtok, monte puding, kakaó, barack, szőlő, és a falon a fehér festék (azt nem ettem meg, de nehéz volt megállni).”

 

„Tökfőzeléket azóta szeretem... Illetve lángos savanyú káposztával!”

 

„Kovászos uborka csoki fagyival, vagy nutellával! Majdnem mindennapos volt! Savanyú káposzta bármilyen formában.”

 

„Szalonna, savanyú uborka, karalábé és banán tonna számra.”

 

„Tonhalas joghurt, amit már persze meg nem ennék!”

 

„Darált Erős Pista paprika, hideg banán, zsíros kenyér, savanyú káposzta és savanyúság, zserbó. Az volt az első, ami jelezte a terhességem, hogy zserbót kívántam, amit sose ettem előtte.”

 

„Ruszli és a disznóságok. Kisfiam született.”

 

„Töltött káposzta és eper...”

 

„Nyers burgonya minden mennyiségben!”

 

„Tepertő kefirrel...”

 

„Lányommal a rántott májat (egyébként nem szeretem a rántott májat), kisfiammal a lángost lekvárral.”

 

„Túrós csusza cukrosan savanyú uborkával!”

 

„Májas kenyér őszibarackkal, túrós palacsinta fahéjjal, lángolt kolbász, szalonna erős paprikával és citromlé.”

 

És a végére jöjjön különdíjasunk, egy apuka, aki a jelek szerint bebizonyította, hogy egy leendő édesapa is lehet kívánós a babavárás alatt:

„A kirántott sós disznófület nagyon kívántam!”

Köszönjük a részvételt és a figyelmet, további jó falatozást kívánunk minden olvasónknak!

 

 

 

K.V., 2023. március 10.

Forrás: (Nyitókép: Ilyen a formám c. film / imdb.com, theguardian.com)

 
 
 
X
EZT MÁR OLVASTAD?