Gyerekeinkért Gyakorlati pszichológia szülõknek, nagyszülõknek, egészséges és beteg gyerekekkel foglalkozóknak

Gyerekeinkért

Mit gondol egy kisgyerek, ha a közeli hozzátartozója meghal? Megosszuk-e vele tudásunkat, vagy kíméljük meg attól az érzelmi megrázkódtatástól, amely a közlés nyomán éri? Miért nem jó eltitkolni a gyerek elõtt, hogy nem vérszerinti gyermeke az õt örökbefogadó szülõnek? Hogyan beszéljük meg vele, hogy házasságunk megromlott és az egyik szülõ elköltözik a közös otthonból? Mit jelent a gyerek számára, ha testvére születik? Mit gondolhat, mit érezhet ilyenkor?
Hogyan kezelheti a szülõ és nevelõ az olyan nehéz kérdéseket, mint a gyerekkori szexualitást? Mit tegyen, ha gyereke "más" mint a többi? Akkor vagyunk-e "jó" szülõk, ha szükségleteit azonnal és feltétel nélkül teljesítjük, vagy ha korlátozzuk, hogy könnyebben tudjon beilleszkedni a társadalom követelményrendszerébe? Hol van az engedékenység és a szigor közötti határ?
Könyvünkben nem szeretnénk konkrét tanácsot adni. Minden gyerek és minden szülõ más és más. Ugyanakkor a "pszichológus szobájában", a játékterápia során a gyerekek sok mindent elárulnak érzéseikbõl. Ezeket a - gyerekek számára sem tudatosult - lelki nehézségeket próbálja megérteni és megfejteni a pszichológus, hogy azután a belsõ akadályok elhárításával megnyílhasson az út a "gyógyulás" felé.
A kötet mindazoknak szól, akik gyerekekkel foglalkoznak, elsõsorban szülõknek és pedagógusoknak, de nevelõotthoni nevelõknek, védõnõknek, gyermekorvosoknak is.(Flaccus Kiadó)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóBabázz lazán! - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó