Hohol Ancsa – Boris Juli: Terka és a varázscsizma

Terka és a varázscsizma

Terkával már találkozhattak a gyerekek, mikor a piacra ment anyukájával, hogy megismerkedjen a zöldségekkel. Ezúttal új kaland vár rá, mikor nagyszüleitõl kap egy pár szépséges gumicsizmát, amirõl egy séta során kiderül, varázserõvel bír, hiszen szivárványt varázsolt az égre. Terka innentõl kezdve nem hajlandó megválni a csizmától, legyen esõs vagy napos idõ, õ csakis a csizmáját akarja viselni.

Még Ottó születésnapjára is a csizmában megy, ami azért különösen furcsa, mert nemhogy napos az idõ, de még kánikula is van. Aztán persze kiderül, hogy a különcködés olykor kifejezetten üdvös: Terka csizmája ismét csodásan helyt áll.

Hohol Ancsa története ez alkalommal is kedves és megmosolyogtató. A szülõk és a gyerekek számára sem ismeretlen helyzetet mesél el – így könnyû is vele azonosulni -, hiszen mind láttunk már olyan gyereket, aki minden szülõi ráhatás ellenére is a maga elképzelései szerint öltözködne, például a tomboló mínuszokban a legszebb szandáljában szándékozik óvodába indulni. Boris Juli élénk, vidám, nagyon karakteres rajzai nemcsak jó kiegészítést adnak a szöveghez, nagyon is önálló életre is kelhetnek, amibõl akár a mese után – elõtt, közben – jóízû beszélgetés kerekedhet a gyerekkel.

(Manó könyvek)

Hozzászólás

Felhasználónév:
     Jelszó:
X
EZT MÁR OLVASTAD?
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó